-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Rodzser Mór #8698 üzenetére
Ennyi a fejlesztés (nem kifejlesztés) költsége volt. Ebben a K+F-en kívül benne vannak a szerkezet gyártásához használatos gépek, épületek.
(#8700) Vertigo18
Vagy stockfotó, és jövő héten egy málnás joghurt lesz az előtérben.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
pulutodurumo
őstag
válasz Rodzser Mór #8698 üzenetére
Évente 1mrd forint K+F költség mondjuk. Mert nyilván nem két hónap alatt dobták össze. Akár még reális is lehet.
Nyilván szeret a marketinges szépet, nagyot mondani, de a Nomos pont nem az a gyártó amelyik össze-vissza beszél."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Rodzser Mór
senior tag
Ugye te (ti) sem gondoljátok komolyan?
Mindeközben a Patek Phillipe Grand Master Chime órája megvehető 800 millió forintért kifejlesztve (ha még van a 7 darabos kollekcióból eladó), legyártva.
"Nyolc évnyi fejlesztés, 1366 alkatrész, 2,6 millió dolláros ár – ízlelgessük csak egy kicsit ezeket a szavakat, amelyek a Patek Philippe 175-ik születésnapjára készülő Grandmaster Chime 5175R karórát jellemzik. A világ legbonyolultabb ilyen eszközéből mindössze hét darab készül, ezek közül egy a cég saját múzeuma számára, de biztosak vagyunk abban, hogy a maradék hat sem marad sokáig vevő nélkül.
Maga az óra szokatlanul nagy darab, 47,4 mm-es átmérővel és 16,1 mm-es vastagsággal rendelkezik, ezért cserébe viszont két oldala is van, amelyeken összesen húszféle óramű mutatja nekünk nemcsak az időt, de a dátumot, holdfázist és már érdekességeket is. A különféle beállítások elvégzéshez egy koronát és négy külön gombot is kapunk – és mindezt egy mechanikus szerkezeten!
A 18 karátos rózsaaranyból készült ház önmagában 214 alkatrészből áll, ebben helyezkedik el a mechanika, amiben két ütőszerkezetet is találunk. Ezek segítségével nemcsak ébresztésként beállított időt, illetve a negyed és egész órákat tudja elütni az óra, hanem a dátumot is."
Ehhez képes ez a Nomos egy fing. A nagyotmondásukkal még inkább fing lett.
De nekem aztán édesmindegy, hogy ha te (ti) elhiszitek a mesét a Nomos gigászi fejlesztési költségeiről.
-
pulutodurumo
őstag
válasz Rodzser Mór #8704 üzenetére
A Patek az annyiba kerül! Nem annyit költöttek rá. Nemmindegy
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz pulutodurumo #8705 üzenetére
Normális helyeken a fejlesztési és termékelőállítási költségek beleépülnek az árba. Különben veszteséges az egész vállakozás. Hacsak nem valami pályázati pénzből urizálnak.
Amúgy meg ez a 200 dollár értéket képviselő Nomos nem lesz sikeres a 4200 dolláros árával. Kevés embert lehet meghülyíteni ezzel. Csak meg kell nézni a konkurenciát, hogy mit kapni 4200 dollárért.
-
Breki
veterán
Ez is Reginald csak olcsóbban?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
csubuka
addikt
válasz Roland8622 #8665 üzenetére
Szia! Ez hagyományos szíjnak szuper :-) Esetleg hasonló árban "titkos felfedezett" NATO-szíj igazi bőrből nincsen? Olyan 5000 körül volt linkelve az sajnos már jelentős hányada az óra árának és az elvek ugye...
-
Real_Necro
veterán
Nagynehezen osszeraztam ali appban 10 coint egy kuponhoz, bevaltottam, erre most se kupon se kredit... azt hiszem reszemrol ennyi volt, higy onnan vasaroljak. Alig 1 ora es lejar az akcio...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Érkezett egy ilyen MEGIR óra, viszont a dátumot nem tudom állítani. Gondolom, ugyan úgy kell mint az órák nagy részét, a középső gomb ki-be húzogatásával?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz huliganboy #8714 üzenetére
Igen, a koronának 3 állása van:
- benyomva
- félig kihúzva (dátum beállításához)
- teljesen kihúzva (idő beállításához)A lépések:
- húzd ki félig a koronát és állítsd be a tegnapi dátumot
- húzd ki teljesen a koronát és tekerd előre az órát, amíg át nem léped a 12-őt - ekkor a mai napra vált a dátum
- így már tudod hogy meddig tekerd a mutatókat attól függően, hogy délelőtt vagy délután vanMindez youtube videón.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-
Breki
veterán
Én most ezt keresem.
Ez aranyszínű és rose goldos órákhoz is kitűnő lehet és elég minőséginek néz ki.
Csak kicsit drágállom, ha valaki látja jobb árban érdekelne.
-
Breki
veterán
válasz petipetya #8709 üzenetére
Miket meg nem néztek, nem is tűnt fel. Mondjuk szerintem egy jobb bőrdíszműves fél perc alatt ingyen megcsinálja.
Most hogy megcsapott ez az igazi bőrdíszműves illat el is határoztam, hogy elmegyek a helyi híres bőrdíszműveshez hátha ő is készít saját óraszíjakat, egyrészt meg is foghatom másrészt egyedi, harmadrész egyéni kívánságom is lehet remélem.
(#8710)morge
Nagyon szívesen, nem bonyolultabb csak hosszabb szállítási idő és előre fizetsz.
Persze kell hozzá megfelelő bankkártya, vagy paypal számla és jó tudni, hogy miket kell nézni - értékelések, visszajelzések árak, akciók stb. De ezekben tudunk segíteni.#8713) Real_Necro
Sajnálom, ezért kérdeztem, hogy hol laksz hátha valaki aki közel van felajánlja a segítségét, ha pesti lennék megoldottuk volna úgy, hogy rendelek neked egyet.De lesz még ilyen akció, és coinsokért később is kaphatsz ilyeneket, csak minden nap be kell lépni és gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Annyira nem aggaszt, mert 2 óra így is úton van, csak megtetszett a Sinobi.
Az jobban bosszant, hogy elment 10 coin a kuponra, de kupont nem kaptam...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bazsimano
őstag
válasz Real_Necro #8713 üzenetére
mit szerettel volna?
-
bazsimano
őstag
válasz Real_Necro #8722 üzenetére
ha valamibe tudok segiteni akkor szolj...mi kell hozza?
-
Breki
veterán
Nekem is megjött a Parnis- de most nem fehér mutatóval.
Licitnél ez volt, direkt ilyet akartam.
[link]Ilyet meg lehet reklamálni?
-
Real_Necro
veterán
Igen, már újra drágább... sebaj, kivárok egy legközelebbi jó ajánlatot. Talán még egy automata is szóba jöhet.
Mondjuk nem tudom milyen lesz egy kínai a Seikom után...[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Vennék valami órás szerszámot, leginkább hátlapleszedőt és óraszíjtengelykinyomót.
Tengelykinyomónál amiket látok, nem olyan hosszú a kinyomótüske mint a kinyomandó tengely. Ilyen esetben még félig benne van a szíjban a tegely. Hogyan lehet akkor utna kiszedni? Fogóval kihúzni a kintlévő végénél fogva elég barbárnak tűnik.
Pl ennek elég rövidke tüskéje van. [link]
Hátlapleszedőnél jól használható ez az egyszerűbb is? [link]
-
petipetya
nagyúr
válasz huliganboy #8716 üzenetére
Tempered glass órákra:
Ezt találtam, szerintem a 39 mm-es jó lehet a Megir 2011-hez. Van olcsóbban is, csak ott nem lehet tudni, hogy mekkora az adott smartwatch (Gear S3, Huawei Watch, Moto 360 stb.) üvegfelületének átmérője.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Breki
veterán
Volt kérdés az óratartó doboz.
Ez a 12-es nem tűnik rossznak.
Javítom itt a 20-as van ennyiért.
[link]12-es meg 10 GBP
Van még olcsóbb is, csak azok nem szállítanak Magyarországra.
Shipping:
May not ship to Hungary - Read item description or contact seller for shipping options(#8729) petipetya
Ezt már kerestem korábban én is Stowa kapcsán, de akkor senki se reagált rá.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
Jött most néhány dolog, ebből kettőt be is mutatnék.
A zulu külön vásárlás, az órához sötétbarna pilóta stílúsú valódi(?) bőr szíj van. Az sem csúnya, csak jóidőben jobb a szövet, meg így kimaxoltam a katonásdit. Végül is repülős óra vagy mi. Még nem tudok róla mit írni, fél napja van nálam.
A szíj elég komoly. Kicsit merev, de nekem kényelmes így is. A vasak rajta súlyos darabok, igazi férfias érzést adnak.
Adok linket is ha van rá igény[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Rászántam magam, hogy rendeljek egy ilyen Lorust amit itt a topikban láttam és megtetszett [link]. Sajnos kifogyott. Van esetleg tapasztalat, hogy lesz neki megint vagy végleg elfogyott, bár akkor gondolom levenné a terméket.
-
Breki
veterán
válasz Avicularia #8736 üzenetére
A fémszìjas érdekel? A nem fémszìjasra folyamatosan licitálok, mindig újra kirakják.
Ja érdemes a honlapjukon is körbenézni.
-
Breki
veterán
válasz petipetya #8735 üzenetére
Az ìrt Parnis honlap alapján könnyen be tudod azonosìtani, most ìgy menet közben fejből Parnis 6498, ha jól látom mobilon nspsütésben nem power reserve-s Az olyan 60-70 körül van liciten az Ebayen. De tévedés joga fenntartva.
-
Gabbbb
senior tag
válasz pulutodurumo #8734 üzenetére
Ez nagyon szép, belinkelhetnéd az órát :-)
-
pulutodurumo
őstag
Az órához nem tudok konkrét linket adni, ebay és Parnist kell keresni (ez 44mm, de van 47-es is) . Van többféle szerkezettel. Ez aminek 6-nál van a mp. mutatója, meg van 9 órás is.
A szíj pedig ez.[ Szerkesztve ]
-
Gabbbb
senior tag
köszi
-
nagyúr
Sziasztok!
Megjött ez az órám. A kérdés az: ez az a fajta automata, ami magát húzza fel, ha mozgatom? (Kipróbáltam és igen, de kérdés lehet-e a koronával felhúzni is?)
Illetve a bal oldali mutató mi a fenét mutat? A felső a hónapot az oké, az alsó egyértelmű, de a bal nemAmúgy marha jól néz ki, talán az 1 bajom, hogy picit lehetne nagyobb az átmérője.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Tényleg hogy erre nem jöttem rá Húzni hogy szabad, az egyes állásban tekerjem merrefelé?
-
nagyúr
Köszönöm szépen Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs