- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #17702 üzenetére
Érdekes ez az ár kérdés, vettem egy citizen nighthawk-ot mindenes órának kb. 25e volt külföldön, igaz nem fémszíjjal. Nem kell elemetcserélni, vízálló, nem drága, bírja a rázkódást. Erre nézem a face csoportot 10 évesen, karcos üveggel, polírozott tokkal 60e árulják. Most akkor sajnáljam munkásórának?
-
k-dani
csendes tag
Óravásárláson gondolkodom. A csuklóm elég kicsi, 15-16 cm a kerülete. 40-es férfi vagyok. Nem értek az órákhoz. Az óra csak arra kell, hogy az időt mutassa, de azt könnyen lehessen leolvasni. Szóval nincs szükségem stopperre, egyéb komplikációkra, forgatható lünettára. Az egyszerűbb, Bauhaus-szerű stílusú órák jönnek be leginkább. Megköszönném, ha valaki tanácsot tudna adni, hogy az alábbiak közül melyiket válasszam (egyéb ajánlást is szívesen fogadok), elsősorban ár/érték arányban próbálnám megtalálni az arany középutat:
Rodina R005: Sea-Gull Automatic ST1701 szerkezet, világos számlap, sötét mutatók, másodpercmutató külön számlapon. 39mm. $120.
Rider/Rodina M002: Sea-Gull Automatic ST1701, sötét számlap, világos mutatók, másodpercmutató külön számlapon. 38mm. $120
Rider/Rodina M003: Sea-Gull Automatic ST1731 szerkezet, világos számlap, sötét mutatók, másodpercmutató külön számlapon, dátum. 38mm. $130.
Parnis PA2113G: sötét és világos számlappal és mutatókkal is + egyéb színekben, dátum. Érdekes, hogy amikor erre az órára kerestem (képkeresővel is), akkor szinte az összes találaton egy másik modell szerepelt (ahol a dátum az 4-es és 5-ös szám között van), mintha a nyomát is el szerették volna tüntetni ennek a modellnek. 38mm. $130.
SKAGEN Signatur Solar SKW6452: napelemes japán kvarcszerkezet.. Sötét számlap, világos mutatók, dátum. Kár, hogy számok nincsenek a számlapon. 40mm. 40 000 Ft körül meg tudnám szerezni. -
nebancsa
senior tag
válasz k-dani #17705 üzenetére
Amiket linkeltél azok Nomos márkára hajaznak, kivétel a parnis. A Skagen egyedül kvarc, ráadásul napelemes így talán ő lenne a befutó. Pontos, gondozásmentes, megbízató Dán divatóra. Az automatákhoz kell egy kis mechanikához való vonzalom is. Én azért többre becsülöm mint a kvarcot, pedig pontatlanabb, 5 évente elviekben szervizelni kell, nem bírja annyira a rázkódást stb.
-
dzsi23
addikt
válasz k-dani #17705 üzenetére
A Skagen mutatói nem tűnnek annyira világosnak az élő képeken, mint a renderképeken, a Rider M002 mutatói pedig sötétek a sötét számlapon. Ha könnyű leolvasás a cél, én inkább vastagabb mutatós, nagy számos órát választanék, mint pl. ez a Casio (nem tudom, mennyire jó, csak példaként hoztam fel).
-
k-dani
csendes tag
válasz dzsi23 #17707 üzenetére
Valóban, az M002-k sötét számlapon sötét mutatósak, ezzel ki is estek.
A linkelt Casioval pont az a bajom, hogy nekem túl vastag a mutató. Szerintem a Bauhaus/Nomos stílushoz a kecses mutatók jobban illenek, ezért kerestem a kontrasztos mutatós órákat.
A Parnistól is a mutató formája tart kicsit vissza. Ha jól gondolom, a tartósságával, minőségével (ebben az árban és mezőnyben) nem lenne gond.
A Skagen pedig nebancsa által felsorolt előnyök (pontosság, gondozásmentes, napelemes) miatt került a listára, a dizájn is tetszik, de komoly hátránya számomra, hogy nincsenek számok a számlapon.
A Rider vagy Rodinák a sötét lovak számomra, mert a világos számlap a karcsú sötét mutatóval a legbejövősebb, de homályos számomra a minőségük (aliexpressen van egy GT&FQ M005 óra Rider felirattal, amiben Miyota 9015 szerkezet van, aztán vannak ezek a Rodinák, amiknél szintén Rider felirat van, de "Brand: Rider", szóval kicsit zavaros nekem a háttere, amúgy a linkelt honlapjukon dicsérik, csak kicsit hangosnak találják). -
pulutodurumo
őstag
válasz k-dani #17708 üzenetére
A Miyota 9015 egy jó szerkezet. 4 Hz-es, pontos, a 8xxx sorozatnál sokkal jobb. Ha 150-200$ körül megkapod, vegyél. Egyébként ha csak kell egy megbízható óra, tényleg a Seiko Solar, Citizen EcoDrive az irány. Pont Bauhaus stílusú a japóknál nem igen van, de akad köztük letisztult darab.
Például ez.
Ez nagyobbacska, de cserébe sportos is."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
titán
válasz k-dani #17708 üzenetére
A Rider és a Rodina is mind a Seagull óragyárban készültek. A különbség, hogy két külön cég rendelte őket apróbb különbségekkel OEM termékként (tehát csak a nevet adják). Szóval a Rider és a Rodina nem ugyanaz, csak hasonló. A Ridereken a betűtípus kicsit más, a számjegyek apró talpakkal rendelkeznek.
A gyártási minőség mindegyiken első osztályú. Zafír óraüveg, kiváló megmunkálású 316L acél, Seagull ST17 óraszerkezet. Az enyém napi pár másodperc eltéréssel jár [link], a legpontosabb automata órám, pedig van jópár, nagyságrendekkel drágább svájcim is. A szíja valódi bőrt csak nyomokban tartalmaz, de puha, és tartós a nagyrészt műbőr szíj.
aliexpressen van egy GT&FQ M005 óra Rider felirattal
A GT&FQ az a cég, akiknek a Seagull a Rider márkát gyártja, a GT&FQ a seagullwatchstore.com, a legnagyobb Kínán kívüli Seagull forgalmazó tulajdonosa.aliexpressen van egy GT&FQ M005 óra Rider felirattal, amiben Miyota 9015 szerkezet van
Hol van ilyen? Tudtommal már vagy 5 éve nem gyártják a 9xxx Miyotás Ridert. És talán ha egy évig volt forgalomban előtte. Nagyon kis széria készült belőle.Ha esetleg a Seagulwatchstore-ból rendelsz, akkor ne felejtsd el, hogy jelezd, hogy német raktárból kéred, és akkor pár nap alatt megjön, és nem kell rá áfát fizetni, csak pár dollár szállítási költséget.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
k-dani
csendes tag
válasz schawo #17710 üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek is a válaszokat.
Valóban, a Miyotás GT&FQ nem rakható kosárba, de a terméklapja elérhető az alin, gondoltam, csak készlethiány.
Korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy az ST17 nem másodpercstoppos, igaz ez az M003-ra? Az M003-on van dátum, az R005-ön nincs, ez azt is jelenti, hogy nem ugyanaz a szerkezet van belül? Valamelyik másodpercstoppos? Ha nem, akkor nem lehet másodperc pontosan beállítani az órát?Szerk.: közben rájöttem, hogy listázzák is, hogy az M003-ban ST1731 van, az R005-ben pedig ST1701. Gondolom az eltérés a dátum, és egyik sem másodpercstoppos.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz k-dani #17711 üzenetére
Az ST17 semmilyen kiszerelésben sem másodpercstoppos. Viszont ha a korona segítségével visszafelé nyomást fejtesz ki a percmutatóra, akkor a szerkezet megáll, sőt a másodpercmutató elindul visszafelé. Így viszonylag könnyen be lehet állítani, persze nem olyan könnyen, mintha stoppos volna.
[ Szerkesztve ]
-
k-dani
csendes tag
válasz nebancsa #17706 üzenetére
Az automatákhoz kell egy kis mechanikához való vonzalom is. Én azért többre becsülöm mint a kvarcot, pedig pontatlanabb, 5 évente elviekben szervizelni kell
Tehát a mechanikus órákat rendszeresen szervizelni kell. A kínai órákat is szokás szervizelni? Lehet, érdemes egyáltalán, vagy ezekre inkább "eldobható" órákként kell tekinteni? Gondolok itt a 100 dolláros automatákra is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Sándor -P20-
senior tag
Azt hiszem ismét vérszemet kaptam.
Erről a szerkezetről [link] mi a véleményetek?
Mennyire lesz "tartós" darab?
Erősen alkalmi használatra számolva. Átlag heti 1 alkalom, vagy még annyi sem...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
titán
-
dzsi23
addikt
válasz Sándor -P20- #17715 üzenetére
Kifejezetten érdekes lenne látni a szőrszálaimat az órám alatt. Annyiban azért jó lenne, hogy legalább a számlap alatt is barnulnék kicsit, mert már egész szép óraformájú fehér folt van a csuklómon... napfényt nem látott mostanában az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz schawo #17714 üzenetére
Főleg mert - bár biztos nem minden órás dolgozik ugyanannyiért - 8000 Ft volt az ajánlat úgy, hogy az órára rá se nézett még. Egyébként az óra jár 1 perc és 8-10 óra közötti időt, ki kellene mosni és újra kenni a megfelelő pontokon. Ha 6000 egy óra, akkor 5 évente vagy kell venni egy újat (6000), vagy az órás karbantartja (8000). Nem nehéz a választás.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Ha valakinek nem ilyen csupasz a keze mint a képen, nem néz ki hülyén az összevissza álló szőrszálakkal? Megizzadva meg különösen.
Látom dzsi23 már írta.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
petipetya
nagyúr
Ennyit biztosan nem ér, ilyen áron már kapsz kézihúzós Vostok órát is, igaz nem ennyire szép, de 10 évig elmegy. Alkalmi használatra még jobb, mert csak viselés előtt húzod fel.
Az általad kinézett Forsining órának a véleményem szerint 10 USD lenne a reális ára.
"nincs rá lezsóidő"
-
Sándor -P20-
senior tag
Köszi a válaszokat.
Nekem pont a werk a lényeg ami látszik...
Az elsőt [link] sem bántam meg. Szépen teszi a dolgát. Ha ránézek látszik ahogy mozognak benne a mozgórészek...Más:
Hozzám vágtak egy Rolex replikát amiről leszakadt az automatika felhúzó súlya. (Nem tudom hogy nevezitek a sújt ami körbe kódorog az órában.)
Leszakadt a peremezés a fogaskerékről.
Lehet ezzel kezdeni valamit?
Esetleg lehet bele rendelni valami olcsó werket?
Csak érdeklődöm, mert magát az órát fel nem tenném a kezemre... Max annyira érdekel, hogy egy kamurolex.A szőrös észrevételekre:
Az is a "poén" része.
Nem szeretem konvencionális dolgokat. Sőt az a jó, ha kissé meghökkentő, vagy szokatlan valami.
Szeretem amikor meglepődnek az emberek.
Az sem gond ha kissé megbotránkoznak.[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
titán
válasz Sándor -P20- #17722 üzenetére
Oké, ennyit megér, ennyinek kéne lennie a Forsiningnek is. A szerkezet vacakabb, rendkívül egyszerűsített.
-
Mr.Grey
tag
Sikerült aránylag olcsón megvenni a DH Gate-en en egy AUDEMARS PIGUET replikát és az lenne a kérdésem, hogy ki szeretnék venni pár szemet a szíjból pár szemet, de nem tudok rájönni, hogy a stiftek menetesek vagy csak simán kinyomósak? Az összes stift (nem csak a kivehető jelzésű szemek) sliccelt, mintha csavar lenne, de nem nagyon akarnak elfordulni, feszegetni meg nem nagyon merem, nehogy elnyíródjón a bevágás...
Amúgy az óra nagyon szép, minőségi darab, a szíj is elegáns, szálcsiszolt (logo is van rajta, csak kiretusálták a fotón), mindenkinek bátran ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Sándor -P20- #17722 üzenetére
Azzal nincs baj, ha a szerkezet látszik, sőt, az a Wilon még jól is néz ki (azt a számlápot el tudnám képzelni egy egyszerűbb, elegánsabb tokban is, tachy nélkül), és a "márka" sem hallatszik annyira kínainak, ami pluszpont, ha valaki valaki megkérdezi, milyen órád van. A Forsining még szebb, amíg fel nem veszi valaki... női kézre inkább illene, meg is kérdeztem az asszonyt, tetszik neki, csak hát automata, azt meg inkább nem vennék neki.
-
zergepaci
csendes újonc
Sziasztok,
a Hannah Martin márkájú órák jó minőségűek?
Pl ez: [link] -
dzsi23
addikt
válasz zergepaci #17728 üzenetére
Korábban is kérdezte valaki a Hannah Martinokat, nem kapott választ, nincs tapasztalat velük, de valszeg olyan, amilyet 2500 forintért vár az ember egy kínai órától. Aliexpresses értékelésekre tudok hagyatkozni, azok nagyrészt pozitívak, persze, becsúszhatnak hibás példányok, de arra való a dispute.
-
gyapo11
őstag
válasz dzsi23 #17730 üzenetére
Ennyire szoros összefüggés van az ár és a minőség között? Nincs olyan, hogy valamit jól vesznek, ezért az árat föl lehet nyomni valamennyire, miközben a minőség semmit nem változik? Vagy fordítva, valamit nem vesznek eléggé, és lejjebb megy az ára miközben a minősége nem csökken. Vagy az óráknál a piac nem játszik, csak a minőség határozza meg az árat?
-
Szivacs85
tag
válasz nebancsa #17704 üzenetére
DutyFree-ről van 137 dollárért? Én is akartam akkor venni, de mire odajutottam elfogyott... :|
Új ára itthoni példánynak 60-70kb. így gari nélkül ahogy vetted. Szóval döntsd el te, hogy marad-e játszós.
De végülis te 25ért vetted, az más kérdés, hogy mennyit ér.ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
gyapo11
őstag
válasz dzsi23 #17732 üzenetére
Két éve volt egy esküvő a családban, és gondoltam veszek egy alkalmi órát. Volt vagy 2 $, Geneva. Utána féretettem, lemerült az elem, mostanában került a kezembe, tettem bele elemet, szépen jár. Ennyiért nem hogy ebédet, de még egy szendvicset is alig kapni, az óra mégis működik, szép.
Apám vagy 30 évig használt egy felhúzós Doxát. Minden nap 1 percet kellett rajta állítani, már nem emlékszem hogy előre vagy hátra. És a Doxa nem a legolcsóbb márka, de semmiképpen nem 2 $. Persze a Doxa 30 évet bizonyított, ez a Geneva meg még csak két éves. Nem kétlem, hogy a Doxa jobb minőségű, de miben nyilvánul ez meg? A kinézetben nem, a pontosságban nem, kizárolag a tartósságban?
Hirtelen 60 ezerért találtam egyszerű kvarc Doxát, óra és percmutató naptár nélkül, kb. úgy néz ki mint a Geneva. Az 210 $, 100 db Geneva. Két évet már ment, ha még egyet megy, akkor 300 évig kitart a 100 óra. A Doxáról ezt nem hiszem. Kb. 10 elfogyhat a 300 év alatt.
Van egy dédnagypapámtól örökölt Doxa zsebórám, kb. a 30-as évekből származhat, még megy, de sokat siet és elég kopottas, vasutas volt, gondolom állandóan húzgálta a zsebéből, hogy mikor jön már a vonat. Ki tudja mióta van már a fiókban, a 60-as években beköltöztek a városba, onnantól éjjeliőr volt, nem tudom használta-e még.
Végülis az is kérdés, hogy meddig kell egy órának kitartani, és mennyivel lesz több a TCO, ha hosszabb időre gyártják.[ Szerkesztve ]
-
norberto9
aktív tag
válasz zergepaci #17728 üzenetére
https://www.aliexpress.com/item/CHRONOS-Luxury-Unisex-Fashion-nylon-Wristwatch-Ultrathin-Quartz-Watches-Classic-Simplicity-Wrist-Watch-6/32811345953.html?spm=2114.search0104.3.246.6a97142dqVgz1F&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_10696_10084_10083_10618_10304_10307_10820_10821_10302_10059_306_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_30,ppcSwitch_2&algo_expid=ebcbb5d0-f04c-4044-b1c7-a851625b3ed5-29&algo_pvid=ebcbb5d0-f04c-4044-b1c7-a851625b3ed5&priceBeautifyAB=0
-
titán
válasz gyapo11 #17735 üzenetére
Ha csak az idő leolvasására van szükséged, akkor arra ott a telefon, az pontosabb, tartósabb (hiszen minden telefonban lesz), és ingyen van.
Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a 10 dolláros óráknak, mert igenis van. De ahogy a 100, ezer, vagy 10ezer dolláros órának, a 10 dollárosnak sem kizárólag az idő mérése a feladata.
-
dzsi23
addikt
válasz norberto9 #17736 üzenetére
Mi volt a gond a Hannah Martinnal? És miben jobb a Chronos?
(#17735) gyapo11:
Ha csak arra kell az óra, hogy évente egyszer-kétszer előhúzd a fiókból, és mutassa az időt, arra a jó a Geneva is. És ha neked tetszik, meg vagy vele elégedve, nem vágysz jobbra, akkor felesleges is többet költened órára. -
Karcsiiik
csendes tag
Sziasztok. Ajándékozni olcsó kínaia karórát melyik topikban tudok?
-
gyapo11
őstag
válasz schawo #17738 üzenetére
Régimódi vagyok, óráról szeretem nézni az időt, meg a telefont se szeretem előkapkodni a hátizsákból.
Szerintem pont az idő mutató funkciójánál van jelentősége a minőségnek. Mert ha a külsőt nézzük, a megjelenést, divatot, azt olcsó kialakítani, ami drága, az belül van, a műszaki tartalom. Jó, lehet a külső is drága, nemesfémek, drágakövek megdobják az árat.
Fogalmam sincs, hogy pl. egy Doxa kvarcórának a 60 ezer Ft-os ára miből tevődik össze, de az az érzésem, hogy nem az előállítási költség ilyen magas. Ha valaki külsőt akar (mint én), ott a 2 $-os Geneva, ami bizonyítja, hogy a külső megjelenést előállítani nem drága dolog.
Kerestem mechanikus Doxát, első találat 269000 Ft. Biztos drágán dolgoznak a svájci munkások, ha Svájcban gyártják, de ennyire nem hiszem. Kell ott lenni egy jó nagy tételnek az árban, ami mögött nincs se munka se anyag. Vagy mi a túró kerül ebben az órában ennyibe? A néven és a "drága órát akarok, mert attól vagyok valaki" faktoron kívül.
A kb. 25-30 éve a lengyel piacon 700 Ft-ért vett (ma kb. 7000 Ft, tízszeres ma az átlagfizetés az akkorihoz képest) orosz mechanikus órám (ébresztő és naptár is van benne) bármikor fölhúzom és megy. Egy dologban lehet felülmúlni, a pontosságban. De az százezrekbe kerülne?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz dzsi23 #17739 üzenetére
Offba tettem, mert ez már az.
Mindig hordok órát, ha kilépek a házból. Nem egy órám van, ezért valamennyit mindegyik pihen a fiókban is.
Egyetértek azzal, hogy mindenki vegyen olyan órát, amilyet szeretne.
A kérdésem pusztán műszaki-kereskedelmi volt, miért olyan drágák egyes órák. Nincs benne nemesfém se drágakő, ugyanúgy fogaskerekek stb. van benne, mint a kínaiban, csak jobban odafigyelnek a gyártásnál, pontosabb gépen, köveket tesznek a tengelyekhez, nem szegecselnek hanem csavaroznak, indokolt, hogy valamivel drágább legyen. De nem annyival, amennyit az árcédulákon látni.
Vagyis az az érzésem, hogy műszakilag nem indokolt. Kereskedelmileg mi az hogy, nagyon is, mert ha valami drága, akkor akinek az van, az "valaki" lett, és mások is követni akarják.
Ettől még vehet bárki drágát, csak tudnia kell, hogy a magasabb szintű műszaki tartalom nem ér annyit, egyszerűen kidobott egy halom pénzt, cserébe "valakinek" érezheti magát.De szívesen olvasnék műszaki érveket, hogy miért ér százszor annyit a Doxa, mint egy egyszerű másik.
-
szaszlaci
addikt
válasz gyapo11 #17744 üzenetére
Tulajdonképpen mit szeretnél megtudni? Ha elmész az exkluzív órák topikjába, akkor megmagyarázzák, hogy miért ér meg minden forintot már egy alap Rolex valahol hétszázezer környékén. Egyébként meg ezek kompenzációs eszközök, ez nem is lehet kérdéses. Főleg, ha valakinek több van, és viszi is szervizeltetni közel százezerért darabját, mert megteheti.
Másfelől az ötszáz forintos kínai minőségben nem lesz sehol. Ha fém és mechanikus, akkor párezer forintér sem, egyik része se, ez is elég nyilvánvaló. Ettől függetlenül ennyi pénzért kitűnő digitális műanyag órákat lehet már kapni, ha nem kell valamilyen speciális tudás, pl. G-Shock strapabírás. Azért lehetséges, mert sok kínai feljesztésben nagyon nagy részt kap egy sikeres modell másolása.
(Persze ezzekkel is lehet kompenzálni, csak másképp, ha valaki már a huszadikat veszi belőlük. Aki nem inge, nem veszi magára! )Ami az óra időnézős funkcióját illeti, egyetértek, én is kizárólag azért veszem fel, plusz főzéshez igen hasznos. Mert egyébként kényelmesebb nélküle. A "férfi ékszere kizárólag az óra" dolgot meg nem osztom. A "lelke van az órának" beteg irányhoz meg inkább hozzá se szólok.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Digitalpimp
senior tag
válasz gyapo11 #17744 üzenetére
A drága óra árában megfizetsz mindent. Fejlesztést, gyártást, marketinget, szponzorációkat, kereskedők hasznát, márkát, menőséget, ÁFA stb. Ahány forgalmazón átmegy, annyiszor +10-20% minimum. Egyszer olvastam valahol, hogy a termékek valós értéke az árból kb. 5-10%, a többi a sallang amivel eladják. Ott vannak pl. a nem olyan régi, megcsinált divatmárkák. (Fossil, Police stb.) Jó marketinggel felfuttatták, egy időben meg voltak érte őrülve a népek, szinte FOGALOM lett. Holott ez is csak egy "kínai" óra, jó reklámmal, meg egy kicsit jobb minőség ellenőrzéssel. A Doxa nálunk régen nagyon menő volt, látok elég sok idős úron. Volt egy régi magyar film, talán a Villanyvonat, ott is kap a csávó egy Doxát.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
gyapo11
őstag
válasz szaszlaci #17746 üzenetére
Mit szeretnék megtudni? Informatikus vagyok, szóval az óragyártás, a kereskedelem nem annyira érdekel, az emberek motivációja már jobban, hogy miért költik fölöslegesen a pénzüket. Ez az 5-10 % érték az árban elég megdöbbentő szám. A kínai 2 $-osnál nehéz elképzelni, de a 100 ezreseknél már könnyű.
Érdekes lenne egy olcsó kínaiból elméletben fölépíteni egy drágát, hogy mit kell cserélni és az mennyibe kerül. Persze ehhez olyan ár ismeretek kellenének, amit nem adnak ki az óragyártók. Az autó egy jó példa, ha alkatrészekből összevásárolunk egy autót, az sokkal többe fog kerülni, mint összeszerelve új állapotban a szalonból. Gondolom az órával is így van.
Ha már az árat nézzük, egy 50 ezres órát elég sok ember meg tudna venni, mégsem veszi. Aki igen, az nem azért teszi mert megteheti, hiszen sok más embernek is van annyi pénze, megtehetné, mégsem teszi. Aki megveszi, az vagy órakedvelő, nevezzük hobbynak, a hobby meg pénzbe kerül, vagy farokhosszabbító. Más ok nincs, mert semmilyen más funkciója nem indokolja ezt az árat, sokkal olcsóbban van idő mutatásra és divatelemnek alkalmas másik. Ahogy írtad is, kompenzációs eszköz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Megérkezett a perlon szíj, és nincsenek rajta lyukak. Nem nagyon néztem vásárlásnál a képeket, most megvizsgáltam, és tényleg nincsenek a fotón se. Így akkor a szövet lyukaiba lehet akasztani bárhol, finoman lehet beállítani a méretet. Nem csúsznak szét a használattól a szálak?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok