- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadsz
tag
válasz Viktor0610 #1052 üzenetére
Igen az,de az előbb én nem erről írtam amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
hadsz
tag
válasz Viktor0610 #1054 üzenetére
Nem gond.
-
Manópapa
csendes tag
Az is benne van a pakliban. Emlékeim szerint kell itt lennie egy "toronyhálózatnak" is, azt még keresem. Amit viszont már megtaláltam az első ránézésre nagyon hasonlít a BARS-rendszerhez ( Russian Ionospheric Link, [link] ) csak "szovjet" léptékben
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
tazman75
csendes tag
válasz Viktor0610 #1052 üzenetére
Igen, radar . 2 darab volt belőle a SZU-ban, NATO kódja Woodpecker (fakopáncs). Nemrég néztem utána, egyik könyvemben. Ballisztikus rakéta előrejelző rendszer.
(elgondolkodtató, vajon miért van egy atomerőmű közvetlen szomszédságában. Ekkora lehetett az energiaigénye?) A GE-n, ha megnézitek, egy Kub vagy Krug fedezéket jelez mellette.[ Szerkesztve ]
-
Manópapa
csendes tag
Ez is érdekes téma lehet, nem tudom volt-e ilyesmi rendszeresítve a Magyar Honvédségnél.
[link]
Azt tudom, hogy talán a II VH-ban Angliában építettek elsőként ilyesmit, hogy a németek ne feltétlenül a jó célpontokat támadják...
Messziről hihetetlenül jól kidolgozottnak néznek ki...Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
tazman75
csendes tag
válasz Manópapa #1058 üzenetére
Elég meggyőzőek.
Ócskást kéne megkérdezni ez ügyben, hogy volt-e nálunk is. Én személy szerint kétlem.
Egyébként a II VH.-ban, nem az angolok kezdték, hanem az Afrika Korps, Erwin Rommel tábornaggyal az élén. Furnérból készült, autókra szerelt HK makettekkel. A Britek a D-Day előtt kezdték alkalmazni néhány Kelet-Angliai támaszponton, hogy megtévesszék az Abwehr-t. Ebbe be volt vonva Patton tábornok is, akinek az volt a feladata, hogy időnként megjelenjen valamelyik ál-támaszponton, megerősítve ezzel, hogy az "igazi" invázió Dover-Calais térségében fog bekövetkezni. -
Manópapa
csendes tag
Ma már nem offolok többet, ígérem
De ezt még a csemege kedvéért: Abandoned Anti-Aircraft Missile Launching Site [link]
illetve azt hiszem megtaláltam az említett antennarendszert is: Above Woods of Belarus
[link]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
Manópapa
csendes tag
Jó ez a böngésző oldal!
Fura hogy a SEVER és a BARS mennyire nem voltak összeköttetésben (gondolom megint csak arról szólt, hogy nem bíztak bennünk a szovjetek, vagy két teljesen különböző céllal épült hálózat lehetett)
Felmerül persze a kérdés, hogy voltak-e nevesített és rejtett, esetleg mobil kapcsolódási pontok?
Másik kérdés is felmerült bennem: White Alice és SEVER alaszka környékén viszonylag közel voltak egymáshoz... vajon mennyire pontosan kell pozicionálni az objektumok elhelyezését? Elképzelhető-e hogy a troposzféráról esetenként olyan szögben érkezik vissza a jel, hogy a közeli ellenséges hálózat hiper-érzékeny műszerei befogják?
Persze az említett két hálózatnál van sokkal komolyabb közelségű is, nevezetesen a BARS és a ET-A, USAREUR Berlini illetve Berlinhez közeli végpontja. Lehetséges volt vajon technikailag "levenni" az ilyen relatív közeli jeleket?
Ami még ámulatba ejtett, az az India - USSR hálózat. Ha jól látom ez mindössze két végpontból állt, de nagyon messze volt egymástól, ez vetette fel bennem a kérdést, vajon mekkora energiával kellett megcélozni a troposzférát, hogy a jel ekkora távolságot áthidaljon, majd pontosan az adott objektumhoz érkezzen?Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
ócskás
aktív tag
válasz tazman75 #1059 üzenetére
Én nem találkoztam vele (hál' istennek!), de tudom, hogy volt!
Persze nem ilyen szinten és minőségben. Az osztályoktól leselejtezett technikából csináltak álca-tüzelőállásokat, és ott alkalmazták a felfújható gumirakétát, aminek a folyamatos levegőutánpótlását egy Rakéta porszívóval oldották meg.http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Manópapa
csendes tag
"..ott alkalmazták a felfújható gumirakétát, aminek a folyamatos levegőutánpótlását egy Rakéta porszívóval oldották meg."
Azt miért írtad hogy 'hál Istennek nem találkoztál vele? Ahol ilyeneket alkalmaznak az kiemelten veszélyes (célpont) terület? Vagy más oka van?
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
buldog-bódog
csendes tag
Ez rádió adó nem igen lehetett, a következők miatt:
- a kikötések nem szigeteltek (nincs bennük egyetlen sem)
- a torony túl közel van az épülethez, igy nem valószínűsíthető, hogy a méretekből adódó hullámhossznak megfelelő (általában fél hullám) föld (ellensúly) hálózat van. A fenti felvételekről ennek nyoma sincs.
Én inkább valamilyen magas frekvenciás antennák tartószerkezetének gondolom. Látható is több "erkély". Valamint a tetején lévő "terasz".
-d-Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják.
-
hadsz
tag
válasz buldog-bódog #1073 üzenetére
Köszi a javítást!
Mivel ehhez Te összehasonlíthatatlanul jobban értesz nálam,eszem ágában sincs ellentmondani az érveidnek! -
buldog-bódog
csendes tag
A SZEVER-ről itt bővebben:
http://www.trrlsever.org/SEVER/trrl_sever.html
Sajnos nem sikerül linkelhetően beilleszteni, majd legközelebb. :-)
-d-
Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják.
-
hadsz
tag
válasz buldog-bódog #1076 üzenetére
Már megtettem a 1060.hsz-ben.
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz tazman75 #1057 üzenetére
Valóban ezek nagy hatótávolságú radarok voltak, de emlékezetem szerint nem 2, hanem 3, vagy 4 volt belőlük. Alacsony frekvencián, 7-10 MHz-n üzemeltek, több száz MW !!!
impulzus csúcs teljesítménnyel. Beláttak az USA területére. Ez az un. horizonton túli radar. Most is vannak ilyenek (mind két félnek), de "csendben vannak. :-))
Most néztem meg elmentett linkemet a témával kapcsolatban, de sajnos törölték az oldalt. :-((
Pedig itt térképek, hangfelvételek, fényképek és rengeteg műszaki adat volt.
http://dspace.dial.pipex.com/brogers/wpecker.htm
Kutakodom még a gépemen, hátha el lett mentve nem link-ként is.-d-
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz buldog-bódog #1076 üzenetére
Bocs, ezt akartam:
http://englishrussia.com/?p=2285#more-2285
-d-
-
buldog-bódog
csendes tag
Biztosan megtalálom a többi adatot, de addig is.
Duga-1 és -2, Nikolayev, 47°02′28.33″N 32°11′57.29″E / 47.0412028°N 32.1992472°E / 47.0412028; 32.1992472
Duga-3, Gomel/Minsk, 51°18′19.06″N 30°03′57.35″E / 51.3052944°N 30.0659306°E / 51.3052944; 30.0659306 and 51°38′15.98″N 30°42′10.41″E / 51.6377722°N 30.7028917°E / 51.6377722; 30.7028917
Duga-3, Komsomolsk-na-Amure, 50°53′34.66″N 136°50′12.38″E / 50.8929611°N 136.8367722°E / 50.8929611; 136.8367722 and 50°23′07.98″N 137°19′41.87″E / 50.38555°N 137.3282972°E / 50.38555; 137.3282972
Lehet addig is keresgélni ! :-)
-d-
-
buldog-bódog
csendes tag
OTH radar:
Na ezen az oldalon van térkép is, és ezen rajta van mind a három:
http://www.chornobyl.in.ua/en/chernobyl-2.htm
Remélem mindjárt meg lesznek a műszaki adatok is.
-d-
-
VinoRosso
veterán
válasz buldog-bódog #1081 üzenetére
hehe, erről mintázták a stalkerben az agyperzselőt. Az USA-nak van egy HAARP nevű projektje, és az a legenda járja, hogy ilyenekkel mossák az emberek agyát...muhaha
-
Manópapa
csendes tag
Rákerestem a HAARP-projectre, és az első találatok között a következő elgondolkodtató írást találtam: [link]
B@sszus, ez durvább mint a tömegpszichózis. Ha csak feltevés is, de nem kizárt hogy kaptunk infókat a két nagyhatalomtól anélkül hogy tudtunk volna róla... ..elképesztő!Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
Manópapa
csendes tag
Ugyanitt a CMC-ről ( Cheyenne Mountain Complex ) is találtam némi infót. Érdekes, mert úgy tudtam, mintha a CMC már elveszítette volna a fontosságát ez utóbbi időkben... ..azt hittem már inaktív, de még őrzött objektum.[link]
-
Manópapa
csendes tag
Még mindig a HAARP: Nem tudom mennyi a valóságtartalma a következő írásnak, átrágtam magam rajta, és nem lettem nyugodtabb.. [link]
Érdekes, hogy még a GE-ben is részben takart területről beszélünk (ellentétben a CMC-vel, vagy az 51-es körzettel ahol teljes felszíni képet kapunk)
62°23'29.43"É, 145° 8'38.89"Ny[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Manópapa #1083 üzenetére
na azért nem kell mindent elhinni, ez csak urban legend( de jó játék story-t lehet belőle csinálni ). A HAARP-al az inonoszférát tanulmányozzák/kísérleteznek vele. Van egy két elmeroggyant, akinek mániája az összeesküvés elmélet gyártás, és szentül hiszi, hogy ő buddha, mohamed, jézus, és elvis presley reinkarnációja, és azzal riogatja az embereket, hogy ilyenekkel mossák az emberek agyát(köze meg inkább az ő agyát mosták... ).
-
tazman75
csendes tag
válasz buldog-bódog #1078 üzenetére
Köszi a kiigazítást, én kettőről tudtam. A "fakopáncs" nevet azért kapták, mert valamelyik rádiócsatornát bezavarta, ha működött. Valami kattogó hangot adott, ami hasonlít a fakopáncsra.
Este megkersem az amerikai megfelelőjét a GE-n.[ Szerkesztve ]
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz tazman75 #1089 üzenetére
Valóban a jellegzetes hangról kapta a nevét, és igen széles frekvencia tartományban tette lehetetlenné a rádió kapcsolatot.
Remélem megtalálom a többi oldalt is, és abból sok mindent tudtok meg.A HAARP, nem ionoszféra kutató, hanem befolyásoló (melegítő).
-d-
-
ócskás
aktív tag
Szerintetek ez mi lehet?
[ Szerkesztve ]
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Manópapa
csendes tag
Ilyesmire gondolok: [link]
Tényleg ilyen jellegű föld alatti silók vajon voltak Magyarországon?Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
-
Manópapa
csendes tag
Volt régen valami városi legenda arról is hogy "Budapest körbe van bástyázva atomsilókkal".. ..hogy ebből mi volt igaz? Egyáltalán silók voltak-e, az is jó kérdés...
Moszkva körbebástyázása mindenesetre elég érdekes taktika. A közelség miatt egy ellencsapás nem csak a várost semmisítené meg, hanem esetleg a kilövőállásokat is.Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest