- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
Közösségépítő
válasz vendingo #41599 üzenetére
Mi próbáltuk a zöld fokhagymást.
Jöttek rá, de őszintén, nem tudom megmondani, jobb-e mint az élő.
Nagy előnye hogy eláll, és nem kell mindig megvenni.hermanyi: kösz, felhívtam, elküldtem a cikkszámot, utánanéz, azt mondta, az ilyen apróságot sokszor ingyen küldik, és 10 nap alatt itt van.
Max. lemondom a walter.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
vendingo
veterán
válasz hermanyi #41600 üzenetére
Szuper. Valami édes ízűt ha találsz az jó lenne. Eper, ananász vagy valami hasonló. Ha nincs édes, akkor bármi jó.
gban Én a gumiszúnyogot is azért használom, mert nem szeretek boltba járni, mindig van kéznél, nem romlik meg....
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hermanyi
addikt
Nincs mit . Pesca normálisabb és olcsóbb is mint a Walter . Mondhatnám azt is ,hogy vevő barát.
Én sem szoktam menni csak hetente 2x . 1 a tulaj haverom is 2 sokszor mond jó dolgokat is ,és egyedi árakat kapok tőle általában .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gban
Közösségépítő
válasz hermanyi #41603 üzenetére
Hetente 2x mész Szentgotthárdra?
Amikor vázoltam neki hogy mi kell, mondja, ááá, ilyesmit nem kapni.
De, mondom, csak walternél 1 hónap míg megkapom.
Ja akkor mondjak cikkszámot utánanéz.
El is küldtem, várom, mit mond.
Mert ő Angliából rendel, míg a Mo.-i Daiwa (aki állítólag egy notebook egy irodában, semmi több) németektől.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Zoli bácsi
őstag
Most értem haza pecából. Eredetileg a Rábcára indultam, megy a kárász, összetorlódnak, a Királytói zsilip megfogja őket, mennének folyással szemben. De nem mentem vadvízre, erős északi szél fúj, inkább tóra mentem, ott egy domb mögött príma szélcsend van. Utóljára déli szél fújt, semmit nem fogtam. De ez az időjárás hozta a halakat. Bedobtam a feedert, aztán csináltam egy kis etetést partközelbe, mondom úszóval el szórakozom a dévérekkel. Persze két perc sem kellett és egy négy kiló körüli tükrös elvitte az úszót...Aztán jöttek sorba, a friss telepítésű kölökpontyok (1,5-2kg körül). Már melegebb a víz, a kapások és a kirohanások is vehemensebbek mint 1 héttel ezelőtt. A feeder is beszólt néha, bár 80% a halaknak úszós szerelékre jött. Mindent visszaengedtem természetesen, nem számoltam, de kb 20 pontyot foghattam, 1 ránézésre méreten aluli, és az első fogás volt a legnagyobb.
Már nem hidegvízi kaját kevertem, Tímár mix epres ponty etetőanyagot kevertem össze Dovit pontyozóval, és fagyasztott csemegekukoricát öntöttem hozzá. Nem az ízekkel kombinálok, egyszerűen a Dovit kaja dobásnál mindig kirepül, elég laza, azért keverem valami mással.
Úszós szereléken csemegekukoricát használtam, az etetőanyagból kivett szebb szemeket tűztem horogra.. Feederen ananászos ízesített üveges kukoricát tűztem 10-es horogra, a csemegekukoricát hamar leszedik a horogról, tartósabb az üveges.
Jó szórakozás volt, minden sporttársnak hasonló élményt kívánok! -
hermanyi
addikt
Nem szentgothárd hanem a bejáratos közértem Erzsébeten . Van ,hogy Du 2 kor már ott vagyunk ,mert ha a műhelybe mennénk külső melóról akkor még valamit kitalálnának . Így meg beesünk négy előtt 5 perccel és nincs gáz
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
LazacX
tag
Még csak a garázsban nézegettem, de az elvárthoz képest a Trabucco nagyon jó. A közelemben lévő boltokban még találtam két botot, egy Okumát meg még valamit, és ezt választottam az 5 botból. Finom, könnyű, de nem ul bot, a gerince sem lóg. A tóra is tökéletes lesz (már amilyen gyakran feederezek), és a pvc csőben is pont elfér a pergetőbot mellett.
-
galervin93
őstag
Kint vagyunk Palotáson haverokkal, a pontyok egyelőre csendben vannak, ugyanakkor a part mellett, sekély vízben, a nádas szélében olyan gyönyörű karikákat lehet fogni, egy élmény finom pecával ("finom", 14-es előke, 14-es horog). A nagyobbik boton, bent halas, halibutos cuccok vannak, de egyelőre csak egy keszeg jött onnan. A víz, a környezet gyönyörű (most vagyok itt először), már csak ezért is megérte kijönni, de azért reménykedem egy-két bajszosban is. :-)
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
válasz hermanyi #41578 üzenetére
Akkor lehet megcsináltatom.
Lenne egy másik kérdésem. Ajándékba szeretnék venni egy jóféle orsót ami pontyozós amúrozós botra kerülne. Mi a véleményetek a következő orsóról, jó lenne a fenti célra? Fontos lenne hogy nyeletős legyen.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
DIEGO15
őstag
-
Pocok9b
aktív tag
válasz DIEGO15 #41617 üzenetére
Én is nézegettem, viszont nekem pont az kellene amiből nincs, méghozzá 10000-es méretben... Gondolkodom hogy ki kellene próbálni valamilyen új orsót, viszont ebből is a 14000-es már kicsit nagy. Főleg hogy az új botokra szeretném őket, ami 360 3lbs.
Tel/Viber/WhatsApp: +36hetven3228077
-
DIEGO15
őstag
válasz Pocok9b #41618 üzenetére
Hasonló álláspontra jutotam én is. Mondjuk szerintem a Medium az jól passzol egy 360 3lbs bothoz. Én majd egy leendő 390 3,5 lbs bothoz nézegettem meg, ahhoz mondjuk már pont a nagyobbik ajánlott, de valahogy túl nagynak éreztem
Ha már itt tartunk a Speedcast-al nem körülményes horgászni? Konkrétan a nyeletőfék hiányára gondolok.
Szemezek a Daiwa Black Widow 5500A orsóval, aminek csak első féke van, de hasonló orsóval még soha nem horgásztam (legalábbis ponytra). Méretben szerintem pont illene ez a Daiwa az elképzelésemhez és még árban is a tűréshatáromon belül van. Persze vásárlás előtt mindenképp megtapogatnám azt is. -
Pocok9b
aktív tag
válasz DIEGO15 #41619 üzenetére
Imádom a speedcast orsóim, ultegrára nem cserélném le, mert sajnos többről is hallottam hogy rosszalkodik, egyébként nem annyira macerás mint ahogy azt gondolná az ember. Gondolkodom is hogy 2db eladok belőle, mert most vennék másikat (2évesek az orsók és nagyon hajt a kíváncsiság hogy ki kellene mást is próbálni), csak a keret az most korlátos, mert már nagyon sokat költöttem most cuccokra.
-
Pocok9b
aktív tag
-
tween
őstag
válasz Steady74 #41627 üzenetére
Nálam 0.06-os spiderwire stealth smooth 8 fonott az előke. Beleszaladtam valamibe, mert ágason húzta a féket, mire leerőltettem az ágasról, kinyúlott a Gamakatsu horog, 12-tes 2260B. Alig bírtam kiakasztani a botot az ágasból. Lett még egy 7-es forma ponty. A merítőfej 60cm-es.
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
50-es méretben keresnék valami nyeletős orsót, 3m-es 3lbs-s botra olyan 15.000-ig.
Van valami bevált típus az Okuma Longbowon kívül? Esetleg a Dömés orsókat próbálta már valaki?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
DIEGO15
őstag
válasz erik365 #41629 üzenetére
Okumának nem csak a Longbow orósja van ebben a méretben. Nézd meg esetleg a Ceymar-t, nem tűnik rossznak. Vagy jó lehet még a Dam Quick camaro
Ezek az új Döme orsók nekem egyáltalán nem tetszenek, nem úgy néznek ki, mint amik évekig jó szolgálatot tesznek, de ez csak az én véleményem.
Mindenképp nézd meg személyesen is azt amit kinéztél magadnak
-
galervin93
őstag
válasz galervin93 #41615 üzenetére
Hát ez a palotási buli nagyon nulla volt. A partszéli keszegeken kívül (azt is csak kb. 11-ig) gyakorlatilag semmi, hármunknak öt botja volt bent, összesen két keszeg, más kapás nulla... De az egész tó halott volt. A halak forgolódtak, direkt a sekélyebb részre ültünk, de leégtünk (én mindkettő értelemben ).
Viszont tuti match/finom feeder pálya, olyan szép karikákat fogtam reggelről, hogy olyanokat még nem sikerült máshol. De azért örültem volna egy-két bajszosnak (baráti pecán inkább a passzívabb, pontyozó horgászatot szeretetem). Mindegy, ez van, maga a tó gyönyörű, valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom.
Most pici csend, kedden megyek majd legközelebb, szerintem Dunakeszire.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Jofi81
őstag
30%-os végkiárusítás a Dam-Silstar áruházban, hátha valakit érdekel.
-
erik365
senior tag
válasz DIEGO15 #41630 üzenetére
Délután szétnézek Debrecenben, a Ceymar-t néztem már neten, remélem találok belőle helyben is.
Esetleg a Dam Quick Camaro-t használtad már?
A Dömés nekem is érdekes ezért kérdeztem, hátha vett már belőle valaki.vendingo:
Nyeletőst szeretnék, mert hát a lustaság...[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
Pocok9b
aktív tag
válasz DIEGO15 #41623 üzenetére
No csak elgyengultem, vettem 2db ultegra 14000 xtd-t amibe beszámoltak a speedcast-eket. Remélem nem fogom megbánni. Illetve 2 év gari van rajta szóval jól jártam vele. Az én orsoimrol most járt pont le. Mondjuk semmi baja nem volt, meg a boltos is nézte, hogy milyen szép állapotban van. Pedig tudta mennyi idős hiszen náluk vettem.
Szerk: arról nem is beszélve hogy kaptam hozzá potdobot is... Illetve tényleg a kíváncsiság motivált. Szívem szerint a legujabbat választottam volna de az már nagyon draga lett volna. Na nem baj majd 2ev múlva kicseréljuk azokra.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
Megjött a Benzar Elite Match 390-em, juhéj. :-) Jövő héten próbapeca vele Keszin. Jóval lágyabb, mint a Mave Black Ice Matchem, mégis"gyors" a spicce, nem nyúlós. Jó lesz ez keszegre, kis pontyokra. Már csak valami madzagot kellene rá néznem, 14-esre gondoltam, de lehet a 16-os jobban süllyedne. Szerintetek? Illetve van valami jó, kifejezetten match zsinór, ami bírja a sok dobást, kopást, és nem nyúlik nagyon?
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #41640 üzenetére
Folyó vagy tó ? Mekkora waglerekkel dobálsz ?
Ha használsz 8g os waglert akkor 16 os madzag . Awa Shima Ion Power Sinkfast , Trabucco T Force XPS Match , Maxima ChameleonAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
vendingo
veterán
Trabucco s force vagy xps match.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Amogrello
újonc
Match botra 14-est azért nem tennék, mert gyorsan megadja magát. Meg szerintem felesleges is. 16-17 alá nem mennék, de izlések és pofonok.
-
hermanyi
addikt
válasz Amogrello #41644 üzenetére
nekem a 14 es 1 évet bír úgy hogy heti rendszerességgel használva van . 6g os waglert dobálok vele . Igaz a bot sem egy dióverő hanem egy hajlékony valami . De függ a zsinórtól is mert óriási különbségek vannak minőség terén .
-
Steady74
Topikgazda
válasz Amogrello #41646 üzenetére
Hülye angolok szerint a főzsinór azért kell, hogy a cuccot be tudd dobni. 0.23-as zsinórral feedereznek keszegre.
Én nem vagyok (már) annyira a vékony cuccok híve mint Hermanyi mester, én simán 20-as főzsinórt raknék, vagy 16-os fzs 22es dobóelőkével, ha nagy az úszó tömege (16gr+).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest