- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintbaba
tag
válasz SpaceJam #200915 üzenetére
Én nem látok itt problémát. A hazai kerékpár alkatrészeket forgalmazó cégek weboldalai szinte kivétel nélkül hulladékok, de nem hiszem, hogy ok nélkül hanyagolják el őket így. Aki már neten rendel alkatrészeket az elég hamar a német webshopok felé veszi az irányt, egy kis ország kis boltja nem tud versenyezni olyan cégekkel, amik fél Európába szórják a kerékpáros alkatrészeket, kiegészítőket. Gondolom itthon a legnagyobb webshop az ebike.hu, gyorsan ránéztem a beszámolójukra, nagyjából 20% volt az árrésük az elmúlt két évben, ebből kell kigazdálkodniuk az összes költséget, én ezt nem sajnálom tőlük.
Egy kis boltban/kerékpárszervizben pedig biztos, hogy többet kell fizetni, ezért cserébe viszont tényleg foglalkoznak az emberrel, jó esetben meghallgatják minden nyűgét-baját utána pedig tanácsot adnak. Én igyekszem nagyvonalú lenni és azokat a helyi kiskereskedőket támogatni a vásárlásaimmal akiket kedvelek.
-
6030D
Ármester
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200937 üzenetére
... és amint ez a csere megtörténik, AKKOR lesz egy használható montija. Ezért próbálom rávenni, hogy alapként minél jobb felszereltséggel próbáljon vásárolni, mert akkor legalább a féket és a váltókat meg egyebeket nem kell majd fejlesztenie, csak a teleszkópot. Pár hónapot meg csak kibír egy XCT is terepen, addig pedig összegyűlik a 80-100 ezer a telepókra (pl. Rock Shox Recon, vagy egyéb ajánlott darab).
Ugyanez van a 600 ezres kategóriákban is, hogy a Judy Gold-ot találsz mindenben. Az első ott is a teleszkóp csere... Az a monti lényege, attól lesz kezelhető a gép.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
nmate91
tag
válasz SpaceJam #200937 üzenetére
Áh, megtaláltam. Nem volt előzmény, azt hittem ez az első hozzászólás.
Arra a Cross trekking valóban nem jó, de a 29ernek nem látom akadályát, használható abszolút. Nekem volt Rock Shox Judy Silver TK-val ellátott montim, hasonló dolgokra használtam. Teljesen jó volt, csinálta amit kell. Itt is kulcs, hogy karban kell tartani, minden 2-3x annyit bír úgy és a végén olcsóbb is.#200931Crus
De nézz használtat, kezd most kicsit pörögni a piac. Pl. ilyenek [link] alkudsz, bedobod egy jobb szervízbe még egy hétre, kicsit költesz rá és kész egy tökéletes bringa.[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200967 üzenetére
Srácok, még mindig gondolatokat várnék BRINGA TÉMÁBAN.
Nem arról volt szó, hogy van külön jogi topik? Gondolok itt főleg a káresetre. Lehet pörögni rajta, de egy büdös forint sem fog felbukkanni.
Az, hogy egy nagykerrel lepacsiznánk, abban meg nincs semmi extra. Nem az áfát akarom elcsalni meg ilyenek, csak az árrést redukálni. A bringakereskedés jogkör meg valóban fél vonással hozzáadható a könyvelő által, semmibe nem kerül.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
rétisün
veterán
válasz SpaceJam #200984 üzenetére
én is arra gyűjtök, szóval részemről mindenképpen támogatott a dolog
(#200983) -=RelakS=-: én Balaton-kör(nyi) tekerést tervezek holnapra, de nekem van müzlim (na jó, ez nem energia szelet, de amúgy is lesz közben ebéd, meg délután fagyi)
amúgy én csak 70-80 km-nél hosszabb utakra viszek ilyesmit, de nyilván mindenkinél más....[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szimpláncsak
tag
válasz SpaceJam #200993 üzenetére
Haverom ilyen roadlite 7-et vett tavasszal. 50 éven felül van, nem merte az országútit bevállalni úgy, hogy még sosem volt neki. Egyedül a féken akadt ki, hogy ennyiért csak alap shimano van. A színével csak mi húztuk, hogy csak alapozóra telett, festékre már nem .(nekem sajnos a monti meg a cyclocross is matt fekete, lakk nélkül. Sajnos minden apró kis karc meglátszik rajta, ilyen szempontból ez a szürke jobb)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz SpaceJam #201025 üzenetére
Valszeg mindegyik Shimano jó a 2xx szérián kívül, de néhányan azzal is elégedettek, felhasználás függő.
Más: ha már fék, nálam a hátsónak (446) van egy kis hangja enyhén, mintha egy nagyon picit olajas vagy koszos lenne a tárcsa. Kicseréltem a fékbetétet, megtakarítottam a tárcsát, sőt, ki is cseréltem a tárcsát, mert van itthon és egy kis idő múlva megint csinálja. Annyira egyelőre nem zavaró, de nem 100% tökéletes. Észrevettem, hogy tapad rá a por és enyhén olajsaras pár helyen a féktest, szerintetek valahol nagyon lassan szivárog az olaj és érdemes lenne elkezdjek új fék után nézelődni? Nehéz csak a hátsó féktestet kicserélni? Kell valami spéci szerszám hozzá? Légtelenítő szettem és olajam az van.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bardi
aktív tag
válasz SpaceJam #201031 üzenetére
Tök mindegy hány ujjas a fékkar, mindent lehet egy ujjal húzni, csak beljebb kell rakni a fékkart a kormányon. Bár ha jól emlékszem te egy pöppet nehezebb vagy nálam, de montin a shimano m615, avid elixir 5, sram level tlm mind egy ujjal használható volt eddig.
A sram fékek picit lineárisabbak, emiatt "jobban" adagolható, a shimano fékek meg kevésbé, de mondjuk ha csak azt használtál, akkor fel se fog tűnni, és a sram érzése fog furán hatni.
Amit én szívesen kipróbálnék, az a hayes dominion, de úgyse fogom. Használt csoportokban egész gyakran szoktam látni 4 dugattyús sram fékeket, azokkal sem járnál rosszul valószínű. Néha ilyen 40k-ért láttam egész szettet, kicsit már bánom, hogy nem vettem meg.
A túlmelegedés nem teljesen csak fékkar meg féktest függő dolog, a tárcsa fog úgyis elmelegedni meg felüvegesedik a fékpofa. Nagyobb tárcsa, nagyobb tömegű fékpofa több hőt tud elnyelni, ilyen szempontból a 4 dugattyús fékek előnyösebbek a 2 dugattyússal szemben.'92 Honda VFR 750
-
bardi
aktív tag
válasz SpaceJam #201041 üzenetére
Arról a hayes fékről még csak jót olvastam, van belőle 2 és 4 dugattyús változat is. Meg jó a színe
Én viszonylag hosszú ujjakkal eddig mindegyik fékemet be tudtam állítani.
A sram szerintem finomabban adagolható, szerintem majd menj be egy boltba, ahol van mindkét rendszerrel szerelt fék, és próbáld ki mindkettőt, ha van rá lehetőség. Eleinte én nagyon utáltam, pár év shimano fék használat után, de már megszoktam.
'92 Honda VFR 750
-
szimpláncsak
tag
válasz SpaceJam #201025 üzenetére
Szerintem nem érzi annyira, előző bicaján is hasonló volt. Csak magán az elven, hogy egy 550ezres bicajon 10ezer forintos fék van :) Bár szerintem a hidraulikusból a rossz is "jó" . Nekem mechanikus tárcsa van a cyclocrosson (TRP spyre) , a montin meg egy alsó polcos tektro auriga, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Fitness azért ilyen szempontból jobb, olcsóbb rajta féket cserélni :) Nekem ha maradnék a tiagranal kB 120ezer lenne.
[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #201158 üzenetére
Gumira a Grand Prix 5000-et találtam, amiből létezik 30 mm-es (a Canyon táblázata alapján a Roadlite AL CF-be nem megy bele a 32-es ). A rosebikes-on 37 euróért találtam, ami talán nem vészes, de a 30-as nincs raktáron. Egyéb ötlet? Max 40 ezer forintot adnék a párért.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
rétisün
veterán
válasz SpaceJam #201159 üzenetére
én Conti 4seasont tervezek majd rá, 28-ast.
csodálkozom rajta, hogy 32-es lehet max, tárcsás bringáknál általában szélesebb elfér, mint felnifékesen, kimaxolták gyárilag a külsőt?[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
truefx
aktív tag
válasz SpaceJam #201162 üzenetére
DT Swiss HG 1800 esetleg? 140 kg-t bír, de elég nehéz szett. Nem tudom viszont, hogy van e belőle gyorszáras verzió.
Gumiból szerintem is mehet a 32-es GP5000. Illetve még ajánlom a Bontrager R2-t 32-es méretben, amit én is fitness bicón használok, és meglepően jól gördülő, több ezer km után is defektmentes külső gumi.
-
Ringman
nagyúr
válasz SpaceJam #201166 üzenetére
De jah, ebből inkább 32-es lesz, kell az nekem.
én múltkor pirelli cinturato velot rendeltem 33€/db-ért.
csak még nem raktam felEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz SpaceJam #201168 üzenetére
hajtogatós, a képen az aramid szál látszik a peremen. én is 35-öst vettem a gravelre, remélem nyári guminak jó lesz mindenhol, amerre mostanában tekerek. majd tubeless akarom feltenni, úgy kisebb nyomáson elmegy.
ajánlott nyomásokhoz chart itt: [link]
tesztek szerint jól gurul, meg viszonylag strapabíró: [link]
[link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #201174 üzenetére
Ebben a szakaszban látod az említett beszélgetést, az első – vagy beállítás szerint az utolsó – helyen az eredeti kérdéssel. Sokat segíthet, ha terepre tervezel alapgépet. Ha viszont városi használat a terv, akkor ilyen kis keretből sokkal közelebb leszel egy merevvillás masinával, amin már eleve aszfaltos gumi van. Ezért fontos, hogy előbb a célt határozd meg pontosan, a magasságoddal és súlyoddal együtt.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Ringman
nagyúr
válasz SpaceJam #201424 üzenetére
így
az alexrims oldalán gyanús a kerékszett tömege, máshol 1950g-t láttam, az reálisabbnak tűnik.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #201432 üzenetére
Valóban elírhatták, a 2019-es katalógusban is 1950 g, a 2020-asban 1994 g. Javítottam a hirdetéseket. Így viszont már lehet, nem ér 95-öt, franc se tudja.
Azt meg nem gondoltam, hogy a rajta lévő gumikat (Schwalbe G-One Speed 30 mm) 20-24-ért lehet nem kapni darabonként. o_O
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #201424 üzenetére
Én félek előre az új bringámtól. 195cm körül vagyok, SS gépet rendeltem, ami elvileg ma jön meg. Alapból jó mélyen van a kormány, az ülést meg az egekbe kell majd emelni. Nekem az lesz a megoldás a görnyedés ellen, hogy fixivé alakítom, ledobom róla a fékeket és kap egy bmx kormányt. :)
Neked nem cseszi szét a derekad, vállad, csuklód az üléspozíció? Anno vettem egy outit, még aznap megszabadultam tőle, 30 km után lenullázott.
Amúgy szép paripát vettél, elfogadnám én is, tárcsafék, első váltó nélkül. Hasonlóban gondolkodtam én is, de SS lett, jó hegyes, dombos vidékre.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SpaceJam #201459 üzenetére
Ha nehezen megy azt szerintem nem ugyanaz okozza mint a hangos kattanást. Első a bowden, bowdenvezetési hiba, hisz bowdenfeszítés nélkül minden pöcögtetönek csak a saját lepkefing rugója az amit le kell győznöd ujjacskáddal, a kattanás meg pöcögtető kialakításából fakad és nekem még mindig hiányzik egy kicsit az új XT SL-M8100 IR váltókarnál, melyet inkább érzel mint hallasz..
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
FőDudu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Motoros topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- Elektromos autók - motorok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest