- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #175595 üzenetére
Igen,az egy tányér továbbra is kompromisszumos megoldás,de valamit valamiért.Az egyszerűség nagyon erős érv,ugyanakkor ha pl. csak fele,vagy 2/3 annyit tart egy drágább sor és lánc,akkor már tényleg meggondolandó a 7köznapi muglinak (értsd nem versenyszerűen kerékpározónak) az egy tányéros megoldás. Pár év és szerintem egyik el fog tűnni a komolyabb montikról,az meg,hogy melyik már sejthető.
(#175602) Alg...gyönyörű helyek!
(#175604) sebgutkopf...az amolyan pályás xc versenyeket még nézni sem bírom.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz RexpecT #175598 üzenetére
Szerintem ugyanannál az embernél ugyanolyan minőségű hajtással, ugyanolyan felhasználással nem bír kevesebbet. Nekem a 3x10-en szerintem ugyanannyit futottak el a 20 eurós Deore/XT láncok, mint az 1x11-en a 20 eurós X1/1130 láncok. A sor drágább hozzá, de valamit valamiért. Terepen nem váltanék vissza első váltóra, aszfalton meg attól függ mire kell a bringa. De lehet, hogy ki tudnám matekolni, hogy aszfalton milyen első tányérral lenne nekem élhető mondjuk egy 1x11.
Vásárlásnál arra kell figyelni, hogy pl. Sramnál az alsó kategóriáknál más agyra megy fel a sor, így ha az a terv, hogy most veszel valamit, később meg fejleszted, akkor egy bizonyos ugrásnál már nem fog menni/szabadfutót is kell cserélni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
INTELligent
senior tag
válasz RexpecT #176324 üzenetére
Köszi!
Más: SR rugós telóba lehet kapni olcsón tömítőgyűrűket? Tesóm bringáján cserélném őket (+ kapna egy szervízt is), csak nem tudom, hogy ezekre milyen néven keressek.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
FerNandor
őstag
válasz RexpecT #176914 üzenetére
Elindítottam a wahoot, de közben akriválódhatott vagy megnyomódhatott a kijelző az övtáskámban és a végén nem volt semmi rögzítés de amúgy jó lesz szerintem. Mutatta a pulzust is, mielőtt elindítottam. Na, mindegy. Másfél órát tekertem 137 volt az átlag pulzus, de szerintem már ennyi alkalom után is fejlődtem valamennyit, mert szerintem alacsonyabb pulzussal tudok felmenni ugyanott ugyanolyan sebességgel, mint korábban. És erősebb is lettem szerintem picit.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #184490 üzenetére
Kizárni nem zárnám ki, de kétlem, hogy az a váz lenne a ludas, szerintem jobb (értsd könnyebb) felszereléssel látnak egy a Decasat ugyanannyiért.
#184492Kasya...kíváncsi vagyok mit tudsz, és főleg mikor megcsípni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
PELLE
tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #185354 üzenetére
Lehet, bár korábban már volt a Canyonnál egy nagy cirkusz abból, hogy nagy késésekkel teljesítettek, talán a régebbi topiklakók emlékeznek még.
xyzsolt...ha most nem akkor soha nem adod el.
ZolkoW...igen, azt elfelejtettem írni, hogy akkor tart sokat ha no babra vele, egyszer becsípett bowden ott általában sérül és hacsak nem tudod rövidebbre szabni annak a huzalnak kampeca van...ráadásul ennél a sealed Elite-nél bonyolítja a dolgot, hogy bár a kanyarokban ott a külső héj, a belső vékony az végigfut az egész sodrony hosszán, azt sem lehet csak egyszer méretre vágni, utána csakis rövidíteni, esetleg a kemény rövidítésével (ha van annyi rajta) hosszabbítani pár mm-t.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz RexpecT #185354 üzenetére
Erősen gyártó függő. Ha már direct sales, akkor a canyon most valamit nagyon jól csinál, mert ők most kimagaslóan jól tudnak teljesíteni. Egy csomó bringájuk azonnali szállítással készeten van (mtb vonalon legalábbis) és ami későbbi vállalás az se vészes.
Ezzel szemben ott van a YT akinél most minden a sold out kategória, rendelni se lehet, még időpontot se ígérnek a legtöbb gépre. A 6000€ értékű gépből még van pár darab.A hagyományos disztribútori csatornákon értékesítőket meg itt halljuk, hogy elég korlátozott a választék, a méret. Nemrég mesélte egy bringás társ, hogy a bringa partnere úgy szerzett még év végén gépet, hogy kapcsolatok révén levettek neki egy másik bolt rendeléséből, így valaki más hoppon maradt.
Arra egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy konkrétan mely alkatérszek képzik a szűk keresztmetszetet?
Váz gyártás, fék, hajtás, kerék? -
Nutra
tag
válasz RexpecT #185456 üzenetére
Köszi, megnézem. Inkább gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Shimanoból kb belőttem az eddigiek alapján (OK, csak 3*8-9-10), hogy Deore alá nem mennék és XT fölött csak a groupset miatt nem adnék sokkal többet. (Outi más világ megint, nagyon élvezem a pár éves Ultegrát a Biachin, ésszel egy 105 is jó lenne, de nem áltatom magam, a bringavétel sem logika, hanem érzelem, amit utólag megpróbál az ember racionálisnak tűnő érvekkel alátámasztani. )
Ehhez a tapasztalati skálához lenne jó hozzáilleszteni a Sramot. -
Nutra
tag
válasz RexpecT #185459 üzenetére
Ez egy baromi jó kérdés! Nyilván a váz is.
De ha jól érzékelem, a dilemmám egy használható aluváz + okés alkatrészek most vagy másfélszeres áron egy fejleszthető karbonváz so-so cuccokkal. Hozzátéve, hogy egy 18+éves (akkor egész jó) 26-os monti helyébe lépne, amihez mindkettő korszakos és minőségi előrelépés.
(Ahogy a viccben: Ha rátok hallgatok, azt csinálok, amit akarok? ) -
gd4n1
újonc
válasz RexpecT #185489 üzenetére
Megnézed a képeket, ahol látszik a fejcsö.
Illetve jól érzed, hogy a villából mindenképp kiderül, ha a képekröl nem tudonád megállapítani.
A Judy-nak van olyan verziója is, ami 1 1/8 colos és gyorszáras, nehéz megtalálni a RS honlapján nekem így elsöre nem is sikerült, de valószínü az a bringa ezzel a Judy-val van szerelve.
Ami még árulkodó az a kerékagy, ott látszik, hogy bizony annak az Attention SL-nek mindkét kereke gyorszáras. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #185489 üzenetére
Ránézésre is látszik ,meg írja, hogy tapered, ki nem hagyná senki ezt megemlíteni.
jjeahh...azt gondolom, hogy mivel egyes dolgokban mennek a trenddel, másban nem, inkább saját utat járnak mintsem elmaradottak...nekem sem annyira tetszenek a lapos fejcsőszögű vázak, nem igazán vadulok lefele sem és irányíthatósága, fürgesége fontosabb nekem mint a divat...attól persze lehet, hogy majd idővel minden XC-nek 65°fejcsőszöge lesz, de most ezt gondolom. Amúgy az XC világbajnokok is 68,5°,69,5,°, 67,5° stb. fokossal nyomják, kinek mi a jó (vagy mit kap a szponzoroktól )
#185493f4lcon...nekem is tetszik, ugyanakkor az ilyen visszafogottabbak talán még jobban.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #185857 üzenetére
Szerintem ezeken az új Gate vázakon minden f*sza. Kúpos, boost, teljesen jó a geo is, még a középcsapágy is menetes, ami manapság dicséretes. A súlyára kíváncsi lennék, de akkor is elfogadnám, ha nem különösebben könnyű. Érdekes, hogy szerintem a legolcsóbb modellnek a legkirályabb a festése, a minimál fehér szépen kiemeli a nyeregvázcső feketére festett felső részét, olyan, mintha a nyeregcsővel egybeolvadna.
Hasaggymeg: 68!
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
werszomjas
addikt
válasz RexpecT #185986 üzenetére
A szerelés engem nem izgat, azzal majd küzd a szerelő (bocs Runner ) úgy vagyok vele, hogy 400-500k-ért legyen már szép amit veszek
Ráadásul nekem a bringa szállítóm is pont azon a vázon szorít, így ezért sem szerencsés.
Az újat ha bemutatják, az mikortól leszkapható, azt tudod esetleg?(#185989) Nutra# Uhhh, ez azért durva egy pár napos bringától
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #186227 üzenetére
Szémirizsíd rulez! ...az a fehér elég jól néz ki...távolról, mert közelről csúnya az a fura láncvilla is meg a hegesztések sem tűnnek valami szépnek. ...de rászereltek egy durván negatív középhosszú stucnit és így dögös lett. 11,5 kg/1100 euró jó arány, mint a Decanál mindig.
#186229f4lcon...van ahol igen, máshol meg, pl. kerékszettnél, akár 200 is lehet egy gramm. Az a Tubolito állítólag nem valami jó, vagy igen? A nyergem ilyen, ebben a szélességben/párnázottságban nem nagyon tudnék sokkal könnyebbet vásárolni, ott meg hamar a kényelem kárára mehet a grammbuzulás. Versenyen, vagy KOM-okat hajszolva majdnem mindegy min nyomod le azt a 2-3 adrenalin átitatott órát, amikor ráadásul már nem is vagy sokat a nyeregben, de egy egésznapos, városnézéssel, fürdéssel megspékelt tekerésnél, ahol közben esetleg még áztattad is a seggeden a bőrt valamelyik tóban, folyóban fürödve, már nem mind1 mire ülsz vissza az végül összesen 5-6 órára a nyeregben.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #186378 üzenetére
Én egyelőre a karbonra sem fogok venni, el tudom képzelni mennyi az az x Nm. Tudtommal (és itt kijavítanak a szakmabeliek) megközelítőleg olyan mintha minden 10Nm után 1 kg-os súlyt akasztanál egy képzeletbeli ( de súlytalan!) 1m-es erőkar végére. Az a baj a kulcsokkal, hogy nincs olyan mely átfogná a minimum és maximum közötti nyomatékokat melyek valahol ~4Nm és ~40Nm között vannak, így egyből kettő is kellene, ugyanakkor hacsak nem karbon minden a bringádon (kormány, stucni, nyereg, nyeregcső stb.) akkor elég kevés meghúznivaló marad ami a karbonvázat is érinti.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz RexpecT #186378 üzenetére
Decathlon 7 ropi
Pumpa rugóstaghoz és villához BTWIN2017-től eddig egyszer használtam egy dropperhez
De nem merem eladni, hátha kell még.Jól működik.
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Somatom
veterán
válasz RexpecT #186393 üzenetére
Nekem egy KLS Omni mini pumpám van. Sztem jó cucc. Ellenőrizték már szervízben és jól mutat az órája.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #186745 üzenetére
Én (mint további valahány felhasználó) fújom teflonos sprayel mely előtt mosom és után törlöm szárazra. Nem szeretem a vízfoltokat sem rajta látni, ugyanakkor ez is olyan mit a lánc, az a kenőanyag amit rajta látsz az pont az a fölösleg aminek már nem kell ott lenni. Szerintem...
#186734ZolkoW...szembe megy a globális fogyasztói szemlélettel.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz RexpecT #186756 üzenetére
Teló takarítása használat után/ átfújás/ letörlés
- Sokkal egyszerűbb, mint a rászáradt kosszal kínlódni.Sima popsitörtő kendővel szoktam a port letörölni.
A nedvességet paptörlővel.
Sima szilikon sprével kicsit átkenni (óvatosan - pl a tárcsákra nehogy rászálljon)
Újra paptörlőzöm.Van profi cucc is erre. Még nem próbáltam, de már megvan, itteni ajánlásra
Brunox Fork Deo[ Szerkesztve ]
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #186756 üzenetére
Bár megoszlanak a vélemények és egy elég drága anyagot használok ahhoz, hogy csak fújogassam léleknyugalomként (ebből 4 kell nekem évente 2 hajtásra+váltásra és egy telóra) , én úgy okoskodtam, hogy: 1. annak a becsúszónak a lábban benne levő és azon kívüli része is átcsúszik különböző gumigyűrűkön, szivacsokon, így bár a rejtett rész elvileg kenődik, azért nem mindegy az sem milyen a lábból kilógó, "levegőn" lévő rész felülete, melyen ezek a teflonos anyagok síkos, ám port nem megfogó felületet hagynak ( és melyet jobb helyeken Kashimanak hívnak ) Olyan lehet mint mondjuk pl. ha egy átlátszó üveget lefújnál vele, hiába törölnéd utána bármennyit száraz ronggyal, homályos maradna, mert vékony film képződik belőle ott melyet csak víz, vagy egyéb oldószer hoz le onnan. 2. vízzel mosás után, ha hagyod megszáradni a becsúszókat, úgy maradnak ott a vízcseppek nyomai mint minden más tiszta felületen, ami szerintem újra valami vízkő, ásványi anyag lehet mely minden csak nem síkos. 3. az utolsó (vagy első, ahogy tetszik) lehúzógyűrűn olyan kosz szokott megragadni mely vízzel, még nyomással sem jön ki, ugyanakkor egy csepp vékony kenőanyag ott végigfut, pár perc alatt feloldja majd egy kis telópumpálgatással meglepő mennyire kihozza és szétkeni a becsúszon, hogy majd letörölhesd. Csak akkor látod valójában mi is van azon a gyűrűn összegyűlve...na az ha ott marad, szépen karistolja a becsúszókat, akármennyit is törlöd és mosod is menetek előtt. A sok persze itt is a kevés lesz végül, mert csakúgy mint a láncon, ha rajta marad a fölösleg akkor csak dörzspasztát keversz a mozgó, csúszó részekre aminél már a tiszta víz is jobb. Vélemény hangzott el!
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz RexpecT #187090 üzenetére
Én is észrevettem, hogy vannak biciklik, méretek, amikre várni kell. De az 1-2 hónapos várakozási idő még mindig nem összehasonlítható azokkal a szállítási időkkel, amiket az itthoni kiskerek jósolnak. Én például tök kilennék attó a stressztől, ha tetszene egy bicikli, és fel kellene hívnom 10 kiskert, meghallgatni, hogy igazából ők sem tudnak semmit tutira, majd érdeklődjek pár hét múlva, és ebben még benne van az is, hogy lehet jövő tavaszra sem lesz bicikli. Ezzel szemben helyezkedik az, hogy beállítod a dekánál, hogy értesítsenek levélben, ha van raktáron az a termék amit szeretnél, felmész megrendeled, mikor megjön pedig örülsz. Kezdőként pedig azon sem aggódnék, hogy nem egy neves márka bicója van alattam.
Nem akarok egy nagy multit támogatni a hazai kereskedőkkel szemben, de én pillanatnyilag így látom a helyzetet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest