Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Lacerta #245050 üzenetére
Megfelelő gumival és defektvédővel felejtős a defekt. Volt, hogy percekig tartott míg kihuzigáltam a tüskéket és még mindig az van fent. (szerelés nélkül.)
A jó gumi és a defektvédő olyan mint embernek: "Egy napi alma és a náthának alma."[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
Friczy
senior tag
válasz Lacerta #245052 üzenetére
Tud védeni. Continental Touring Plus külsővel (még viszonylag új volt, azóta már beszüntették a gyártását) mentem haza a Népligeten át (szokásos napi munkábajárós útvonalam), hallottam, hogy kerékfordulatonként kopog valami. Megálltam, az első kerékbe beleállt egy csavar, félig kilógott. Kitekertem, és mentem tovább. Utána még vagy három évig mentem ugyanazzal a külsővel defekt nélkül.
-
werszomjas
addikt
válasz Lacerta #245225 üzenetére
Na, ezt nem is tudtam/figyeltem, hogy kétféle brigéciol van
Sejtettem, hogy ez a probléma.Míg olajoztam, mondjuk ezzel tisztítottam mindig a láncot, de olyankor ugye utána rögtön kapta a friss olajat, gondolom azért nem kezdett el rozsdálni vagy épp nem tűnt fel.
üdv
-
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #246206 üzenetére
természetesen ez esetben nem levenni kell ezeket, hanem venni egy másik biciklit
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #246238 üzenetére
én is támogatnám, de a valóság azért sajnos más.
gondolom állami nagyberuházásokon még a generáltervező elkéri ezt a pénzt (aztán átmegy 2-3 alvállalkozói rétegen az egész)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #246241 üzenetére
Vállalkozóként neki a piac mondja meg mennyi egy vaxolás, ha jó a csillagok állása akkor kilenc ezer ha meg nem akkor nem fog többet keresni ő sem pl.egy Aldis pénztárosnál...arról nem is beszélve, hogy vaxoláshoz nem kell BME diploma.
Kapható mérnöki gyantázás kilencezeré'.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
tisn
addikt
válasz Lacerta #248604 üzenetére
gyerekekre vigyazzunk, akkor is, ha a szulo hulye. ha labbal hajtos motorral, futobicajjal de akar labon latunk kiscsakot, iszonyat gyors tud lenni, inkabb lassitsunk. egy pb sem er annyit, mint hogy a kolok megseruljon.
de amiert irni akartam, valaki latott mar olyat, hogy a kullo vege kitorjon egy darabot a kerekagybol? igy jartam... neuzer courier dt, gyari quando vagy milyen agy. nem volt nagy uthiba, vagy lik, kullok valami jora cserelve jo par eve, szoval meglepett.
-
abéla
senior tag
válasz Lacerta #248604 üzenetére
Azért a lónak a
fatúloldalát ám!Na ne relativizáljunk már egy feltehetően szociopata figurát, csak azért mert esetleg a bennünk is szunnyadó állat fel-felébred pár évtizedenként (ha egyáltalán)!
...az meg, hogy a tárgyaláson mi lesz, kit hallgtanak meg, főleg kinek a véleménye számít, sajnos a mo-i viszonyokat látván, messze nem biztos, hogy jelenteni fog akármit;
ld. Habony nyugger-rugdosása -mint képzett, tapasztalt harcművész- bőven kimerítette a s. testi sértés kísérletének tényét, azt' abból is mi lett?
bulvár-cikk, meg egy milliárdos bűnöző(+a haverjai által működtetett bűnszervezet)[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Ixion77
addikt
válasz Lacerta #249400 üzenetére
Meglehetősen tartok tőlük, és évről évre egyre rosszabbnak tűnik a helyzet. Tavaly már volt, hogy hármat szedtem ki az egyik gyerekből egyetlen erdei kirándulás után. Nagyon csúnya betegségeket tudnak okozni, és ha bemásznak szőrös területre, borzasztó nehéz észre venni őket.
#249400 Lacerta
Meg voltam győződve, hogy csak leveleken tanyáznak és onnan sodródnak át, így a poros vagy murvás úton biztonságban van az ember. Ezek szerint már ez sem igaz#249410 MPowerPH
Basszus, ilyen nekem is volt pár éve! Emlékszem hogy furcsálltam is, mert mikor megjelent, előtte már pár napja nem voltam természetben, és nem emlékeztem hogy bármi megcsípett volna. Csak néztem hogy mi ez a nagy duzzanat. Gondoltam talán valami pók okozta ami a lakásban élt. Szerencsére idővel elmúlt különösebb következmény nélkül.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
flash-
veterán
válasz Lacerta #250494 üzenetére
na az is egy jó megoldás végülis, szerintem wahoo android még ami szuper app, amig rossz volt a bryton addig azzal rögzítettem, kezel pedálfordulat szenzort, pulzusmérőt, spd szenzort pont mint egy kerékpáros computer, és stravába is szinkronizált.
egyébként telefonja válogatja anno huawei p10-nél bármit csináltam mindig kilőtte a stravát, aztán már akkor úgy próbálkoztam hogy keep screnen appal megadtam hogy a strava folyamatosan használja a kijelzőt, igy nem küldte el aludni a stravát végig előtérbe volt és rögzitett is de hát mondanom sem kell hogy ez a megoldás csak 2 óráig jó aztán az akksi lemerül.
de mindenképp a kerékpáros computer a jó megoldás, egyrészt ahogy írták többen céleszköz, másrészt a telefon az maradjon csak szépen feltöltve-minél jobban töltött állapotba hogy más tevékenységeket bírjon egy napos túra-kirándulás alatt (fényképező,stb) meg egyébként is az a biztonságos ha tudom hogy bármi van van kraft a telefontba és szükség esetén tudom hogy használhatom annak ellenére hogy ha nagyobb túrára megyünk akkor ott a hátizsákban a 10e mah powerbank is.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #250568 üzenetére
jó, de te 2 napi hideg élelemmel indulsz el, meg olyan lámpával, ami másfél hétig tud világítani.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
avl
senior tag
válasz Lacerta #253964 üzenetére
akkor Te minek hívod az "olyan" viselkedést ? en erre hasznaltam a felelös viselkedes, magatartas dolgokat,
avval nem ertesz egyet, hogy "ésszel" érdemes csinálni a dolgokat és nem egyertelmüen rizikos helyzetbe feltetlenül belemenni ?
pl. ha mar a nöit emlitetted: minek hivod azt, aki nem megy ugy aláöltözve oda (ahol sötet erdöben 15 db 20 ev körüli "kiehezett" kan van) ? en erre is azt mondom: az nem felelös* magatartas, akkor oda ugy menni (es 2szamjegyü forgalmas uton este 11-kor biciklizni sem; meg sok egyeb pelda is hozhato)
*: lehet csak a felelös szótö a zavaró ? termeszetesen nem jogi ertelemben hasznaltam/om; legyen ésszerü magatartás ? követendö magatartás ? saját érdekünkben megfelelö viselkedés ?, .., nem kell keresni söt kerülni kell a kritikus helyzetet,
"Nem ütjük el a bicajost, nem bicskázunk meg senkit akinek nem tetszik a pofája, stb." -> igy van. mi / en / XY nem. ..de van aki igen, es az ilyet szerintem tanácsos kerülni
e kerülésben különbözö fokozatok (pl. ejjel kivilagitatlanul orszaguton - ejjel kivilagitva orszaguton - nappal orszaguton - varosban - csak bicikliuton - csak földuton/erdöben - sehogy sem bicikli, mert az veszelyes :-), allaspontok vannak; miattam lehet valaki adrenalinjunkie is, hogy direkt este megy tekerni, de lehetett ez kenyszer is, az esetröl semmi hatterinfo nincs; de van aki az orszagutat nappal is kerüli mint forumtarstol is olvashattuk; erdöben fanak/sziklanak csapodni sem öröm, de azok legalabb nem mozognak, plane nem mozfulnak ránk;
-
avl
senior tag
válasz Lacerta #253994 üzenetére
egyetértek
az, hogy potenciális "f*szok" közelségében mennyire vagyok, mennyire keresem vagy épp kerülöm, f*aszhelyzetek hanyszor, milyen sürüségben és súlyossággal fordulnak elö, az rajtunk múlikaki sosem biciklizik, azt biciklin nem ütik el
aki csak erdöben biciklizik, azt kisebb eséllyel ütik el
aki kisebb forgalmú utakon biciklizik, azt kisebb eséllyel ütik el
aki nagyobb forgalmú, rosszabb burkolatú, keskenyebb, "motorizaltakat szaguldasra ösztönzö" utakon este sötetben biciklizik az nagyobb veszelynek teszi ki magat e szempontbol
ez mindenkinek a sajat felelössege, ez mindenkin magán múlik (hogy hanyszor teszi)mondom mindezt ugy, hogy biciklivel voltam, nem vettek észre (??) es kórházban tértem magamhoz
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #255384 üzenetére
Műszaki b+ ?! Részecskegyorsítón kívül talán minden van azon a kerékpáron, vagyis minden ami egy teljes nagy generálhoz kell.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz Lacerta #255426 üzenetére
Lényegében azt a kis nevezzük henger alakú csavarnak amivel rá szorítjuk a kazetta testet középen az agyra az lazult/csavarodott ki? Morbid. Valszeg nem kellő erővel lett megszorítva + idővel a (esetleges ritka leszedés) következtében volt ideje kicsavarodni a rázkódástól a már veszélyes mértékig. Nekem a lámpatartó konzol jart így, egyszerűen kicsavarodott a sok rázkódástól x km alatt. hiába meghúztam(lehet mégsem kellően).
Es ott tényleg lehet szorítani/szorul.
Pl nekem a kazetta "csavarja" lényegében csak koppig csavarható és onnan sehova.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Lacerta #255566 üzenetére
Aki a KOM -ot futotta, az megerne a lifetime ban -t.
Ringman: Na oks, akkor stimm, nem lattam. Gondolom biztonsaggal hasznalhato. Azert outin nagyon messze van az a terheles, ami MTB -n eri a kereket, es a 270g -os felni ott is elerheto.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #255820 üzenetére
Egyet kifelejtettél...vagyis:
1. megfelelő ruházat
2. edzettség.
3. visszafogottság, vagyis nem told neki nagyon. Ha esetleg a Citadellán dolgozol, akkor esélytelen."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szimpláncsak
tag
válasz Lacerta #258865 üzenetére
Képed alapján azt mondanám, hogy Szederbokor - Bükkszentkerszt között készült, de lehet nagyon mellé ment
dom1n0: Igazából az a jó, ha hasonló erőben lévő emberekkel tekersz. Én most becsatlakoztam csütörtökön egy síkon menő körre haveromékhoz. 4-en mentünk, a tekerés érdemi része 80km, mert a maradék 18-20km már városban van lámpákkal (bár Mályiban még van 1 lámpa, meg át kell kelni egy forgalmas úton oda-vissza stb.) Szó mi szó lefelé (Miskolc - Ároktő) 35.9km/h visszafelé 36.5km/h lett az átlag. Egyedül lett volna szerintem 32 körül, de így, hogy a 80km-ből csak 20-at (4X5km) kellett elől menni és azt meg lehetett tolni, ahogy bírtad így fasza volt. Kb. mindenki azonos tempót tudott menni így elől, meg az is doppingol, hogy a "csapatért" tekersz elől -
szimpláncsak
tag
válasz Lacerta #258889 üzenetére
Arra még nem jártam. Hór-völgy, Bekény puszta alap, meg Tardona - Varbó, Csondró patak völgye ilyesmi. Sajnos montira ülni kevés időm van. Az a szerencséje, hogy a 7 éves, 27,5"-os, gyorszáras montinak már nem igazán van ára, hiába a jó felszereltség (Recon silver solo air telo, deore/xt váltók, iparis TL kerekek stb.) Szóval így marad és évi 1000km körül azért kerül bele, főleg télen
-
szimpláncsak
tag
válasz Lacerta #258931 üzenetére
Csondróba inkább túrázni megyek Párszor bevitt régebben haverom, de felfelé akkor inkább tolás volt . Múltkor mentem Köpüs tetőről le Tardonára, aztán bátor voltam , mert fennhagytam a bringát Odvas-kőnél és lementem a barlangszálláshoz spd cipőben
Erről a bringaút építésről még nem hallottam. Múltkor legnagyobb meglepetésemre a Lippa forrásnál jött szembe velem 3 országútis Lehet ők már jöttek kipróbálni az új bringautat -
nagyúr
-
fulton
addikt
válasz Lacerta #259032 üzenetére
Köszi a tippet, majd utána nézek
Tin:
Én is így vagyok valahogy vele. Szeretem ezt a bringát. A sors iróniája hogy ha egy kezdő lennék aki most akar venni valamit, (bár akkor meg nem adnék bringáért ennyit mind1) már lenne outim ajánlások alapján.
Van egy bringám amit szeretek, "tudom használni" ismerem..minden szempontból "a sajátom". Hogy mellé legyen egy outi, kell az a flow+ na meg megvannak a fejemben hogy kb mit várok majd tőle, majd adja magát. Ha így lesz akkor lesz egy outim is, Én örülnék neki[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Lacerta #259107 üzenetére
A Miskolc- Kisgyőr szakaszról tudom, hogy November 30-ra kész legkésőbb és ezt vedd biztosra. December 31 a határidő de papírmunka meg ilyesmik miatt addig meg kell lennie. A többi részében nem vagyok biztos de megkérdezhetem neked a részleteket. Első kézből van infóm az egész projektről, még azt is meg tudom mondani pontosan, hány védett növényt kellett odébb ültetni.
parandroid:
Nincs meg ez az FSA rendszer de majd utánanézek. Roamingolok épp Magyarországon és elég halott az internet... Én első körben BB motor + hátsó agyváltóban gondolkodtam mert az út minden csak nem lapos felénk. Van egy két hely ahol gyerekkoromban a Trabant kettesben csak lendületből ment fel ha padlóztad.[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
válasz Lacerta #259116 üzenetére
Mint mondtam első kézből van az infó, ha kell még napra pontosan is le tudnám írni az ütemtervet (a valósat). Kb úgy mint ha Stadion épülne és Viktortól vagy Lőrinctől jönne csak ebben bízni is lehet.
Nem lesz félkész, December 1-re kész az egész csak sajnos B terves projekt alapján… Amennyire tudom az A terv sose volt nyilvános de eredetileg Miskolc-Kisgyőr-Mocsolyástelep-Borsodgeszt- Harsány-Bogács vonal lett volna de akkor nem ment volna a harsányi tóhoz és amiatt, hogy a harsányi polgármester örüljön (és ne tegyen keresztbe az egésznek) dobták a Mocsolyástelep-Borsodgeszt szakaszt és helyette Kisgyőrből Harsányba megy egyenest. Ha jól emlékszem az EU-s pályázat már ezzel a tervezettel ment ki. Csak azt meg Harsány út betervezte a szoroson keresztül vezető lápon át (természetvédelmi területen) hogy annak beintett az erdészet (hozzátenném full jogosan) és emiatt Kisgyőr-Harsány között felfestés lesz csak a KPM úton. Harsánytól nem tudom hirtelen hogy megy tovább Bogács felé de Tibolddaróc és még Szomolya is benne van valahol.[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
szimpláncsak
tag
válasz Lacerta #259178 üzenetére
De így növekszik a variációk száma. Lehet majd arrafelé visszajönni (még egy Bükkzsérc Felsőtárkány közötti út aszfaltozása jó lenne
Neten még ezt a nyomvonalat találni, aztán majd kiderül. Végülis a Kisgyőri bekötőút sem olyan forgalmas, ha mégis arra kellene majd menni -
szimpláncsak
tag
válasz Lacerta #259225 üzenetére
Tudom, de az csak papíron aszfalt Olyan, mint a Lusta-völgy, Nagymező, Olaszkapu környéke. Milyen jó lenne, ha a Bükkben is újraaszfaltoznák ezeket az utakat, mint a Pilisben
Más:
Rendeltem Holokolo-tól mezt is. Szerintem nagyon fasza 10.790ft-ért Ami a képen nem látszódik:
- Oldala végig légáteresztős anyag. Maga a mez anyaga is légáteresztős csak kevésbé, mint az oldala.
- Az ujja vége kb 6-7cm vastag szilikonos rész. Nekem ez nagy előny, mert izmosabb a karom és ez végre nem csúszik fel a karomon.
- 180cm/80kg-al M-est vettem és pont jó rám(100cm a mellkas méretem)
Ami hiányzik a dekás rc500 mezhez képest egyedül a cipzáros zseb, de ez valahogy a nagyobb gyártóknál sem egyértelműKözben rendeltem egy szett-et is, csapat mezt nem akartam meg sárga trikót sem, még ez a zöld a legszolidabb arról kevesen tudják, hogy a legjobb sprinter kapja. Pont mikor nézegettem lett a nadrágból készleten L-es méret. Meg is rendeltem gyorsan. 24-én jött levél, hogy örüljek, mert feladták a csomagom, majd másnap jött egy levél, hogy amúgy a nadrág még sincs, jó lesz-e a holokolo neat nadrággal is . Nem akartam visszaírni, hogy de hát tegnap már feladtátok nem? . De amúgy rendesek, hogy nem mondták vissza a rendelést, hanem felajánlották ezt a lehetőséget
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Lacerta #260746 üzenetére
Még mindig ezen rugóztok? Soha nem állít be senki egy kónuszost úgy ezred milliméterekre, ahogy legyártanak egy ipari csapágyat. Meg tényleg, menetes tengely? 2023 van basszus... gyerek Cube-jával is szenvedtem, mert minek nekik ipari csapágy. Egy szerelhetetlen, macerás f@s az egész, a gépészmérnöki szakma megcsúfolása.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest