- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #39871 üzenetére
Most értem haza céges fociból. De emellett játszom még két csapatban igazoltan (nagypálya+kispálya), 16 éve igazoltan focizom 10 évig kézilabdáztam idénre meg kitűztem hogy 5000km-t le kell tekernem. Mondjuk ezek alapján annyira nem a agy átlaghoz tartozom.
Én például el nem tudnám képzelni hogy ne sportoljak valamit. És erre bizony szívesen áldozom. Oké sokat kell nyilván nem engedheti meg magának mindenki de ha egyszer szeretne egészségesebb lenni szerintem megéri. Inkább költök bringára meg focis cuccokra mint telefonra, gépre, stb...Més que un club!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #40481 üzenetére
Miből gondolod?
-
Ati007
őstag
válasz FIREBLADE78 #40481 üzenetére
Én leveleztem vele mert érdekkelt a bicaj de számlája nincs csak adásvételit tud adni hozzá ami valljuk be kevés ha kiderül hogy lopott a bringa , az az arra elég hogy te mint jóhiszemű vásárló ne kerülj bajba de a bicajt akkor is elvennék. És pestre sem volt hajlandó felhozni Miskolcra kellene lemenni érte, szóval én így elálltam a vételtől pedig jó árban van.
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #40606 üzenetére
Nalunk ma esett tobbszor is, valahogy el is ment a kedvem a tekerestol, foleg, hogy sikerult tulterhelnem a serult labamat is..
Everybody lies.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #41200 üzenetére
A telót és csapágyakat nem ugyan azzal a zsírral szokták kenni. Bár nem tudom milyen telód van, és konkrétan mit akarsz rajta kenni, de a teleszkópnál a szimeringet belülről szokták megkenni, teleszkóp zsírral.
Csapágyakhoz másfajta zsírt szokás használni, ehhez szerintem a legegyszerűbb csapágyzsír is megteszi, de ha minőséget akarsz akkor itt is a motorex zsírt tudom ajánlani.
Fred23: Én úgy tudom, hogy lehet több mint 250W, de 25km/h-nál le kell korlátozni, különben már nem elektromos kerékpárnak számít. Épp ezért van a legtöbb elektromos kerékpárban 25-ös korlátozás.
Gyakorlatban ezzel szerintem a kutya nem foglalkozik, ha nem csinálsz valami eszméletlen nagy baromságot.
Egyébként az ilyen extrém durva elektromos "kerékpár"-hoz már szerintem nem igazán kell jogsi, mert ez inkább hobbi járműnek számít, mint pl egy quad, vagy ahhoz hasonló járművek. Ezeket a közlekedéstől elszigetelten használhatod. Mint például ezt is: Polaris[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz FIREBLADE78 #45911 üzenetére
Én is jártam így, elfáradt a belső és szépen kirepedt, ha otthon csinálja még mindig jobb mint túra közben, nálam csak folt van ami ilyenkor nem segít.
https://howbad.info/
-
hegyimorc
senior tag
válasz FIREBLADE78 #48893 üzenetére
A kerékagynál van lejjebb?
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
DIEGO15
őstag
válasz FIREBLADE78 #48893 üzenetére
Idióták. A gyalogos azért mert felháborodik egy ilyen dolgom, a bringás pedig mert rákontrázik. don't feed the troll
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #53410 üzenetére
Ilyesmit énnis keresek, hosszú bringás nadrág télre, nagyon hidegben nem mert akkor nem megyek.
-
Because
őstag
én jégernadrágot szoktam felvenni. nem kifejezetten sportolós cucc, de -5 fokig elvagyok így
-
Runner_fxr
Ármester
Hidegben bringazashoz az egyik legfontosabb ruhadarab az a neopren terdmelegito. Vehetsz fel akarhany gatyat, alaoltozot, jagert. A hideg szel mindegyiken at fog fujni ha nincs a terdeden egy neopren terdmelegito. Hosszutavon ennek hianyaban karosodhat a terdizuleted.
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #53455 üzenetére
Szerintem kopott a lánc legalább, de lehet a sor vagy a hajtás is már.
-
veterán
-
parkr
őstag
válasz FIREBLADE78 #59631 üzenetére
csak egy módon derülhet ki: kipróbálod.
de a külsőt is nézd át mielőtt felfújod az újat -
válasz FIREBLADE78 #62657 üzenetére
Én azzal tisztítom,majd alaposan letörlöm és azután jön az olaj.Szóval nyugodtan,nagyon hatékony.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #62678 üzenetére
Nem hinném, hogy lopott, simán csak kiszedték belőle az alkatrészt ami kellett másba, nekem is van 2-3 ilyen a sufniba.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #64023 üzenetére
Alapvetően nem rossz egy Deore se. De azért érezni a határait. Vándorolhat a nyomáspont ahogy melegszik, meg attól is függ milyen bringára rakod fel. Nekem az ebike-on van gyárilag, 21kilós bringára kicsit felelőtlen döntés volt rátenni szerintem, hiába 180-as tárcsa. Falja a betéteket és elkélne nagyobb fékerő is. Az XT sokkal jobb cucc, pláne az ice-tech verzió. De az igazi a 4 dugós Zee vagy Saint.
A régebbi 13 kilós Am montimon teljesen okés volt a Deore, a mostanin kevéske.[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz FIREBLADE78 #66848 üzenetére
Érdemes átnézni a felnit, hátha van benne valami sorja ami kiböki a belsőt, illetve a külsőt is nézd át.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #66848 üzenetére
Miért kell cserélni? Kilyukad pontszerűen, kikopik, kiszakad belőle a szelep stb.? Márkás belső vagy noname? Berakáskor használsz hintőport? Nem használod túl alacsony nyomáson, megfelelő méretű?
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #66851 üzenetére
Miért nem kérdezted, hogy milyet tesznek bele? Ezt a problémát nem jelezted náluk, nem mondtak rá semmit?
Cserélhetnéd magadnak is akárEverybody lies.
-
ShiTmano
aktív tag
Jobban jársz ha keresel másik szervizt, de még jobb ha Te cseréled. Ha keveset használod, akkor évekig jónak kellene maradnia. Nyomásvesztés is fura. Montigumik sokáig megtartják a nyomást, mert nagy térfogatúak és relatíve alacsony nyomás van bennük. 1bar az már halálos a belsős rendszernek. Szerintem még terepen sem szabadna lemenni 2bar alá. Persze ez méretfüggő is.
Nem lehet hogy latex belsőt raktak bele? Azok hamar eleresztik a luftot.
Hasaggymeg mit szólsz Te ehhez?
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ivana
Ármester
Azért belsőt cserélni célszerű megtanulni nem nagy cucc és azért hasznos tud lenni.
Én tapasztaltam már olyat, hogy az új belső jobban ereszt és néhány fújás után jobb lesz, nem tudom miért van (presta és olyan tanyabike szelepnél volt velem ilyen)
Műanyag bigyó nem árt kb. 500Ft. Ha gyorszáras a kerék más nem kell. De ha nincs műanyag két villás kulccsal is le lehet szedni, vagy ha hajtogatós akkor kézzel de ez advanced skill.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #66860 üzenetére
10 perces munka, egy belső kb. egy ezres. És akkor nem kell várni.
-
ShiTmano
aktív tag
"Most 2500 péz,számlával,nem tétel." Jah, csak szarul csinálják meg.
Ez kell Neked, meg egy doboz babahintőpor.
[link]
Belső vásárlásnál szeleptípusra és méretre figyelni. (Átmérő+vastagság)(#66863) Hasaggymeg Háton a biciklivel terepfutni!?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #66857 üzenetére
Ez alap,kis túlzással olyan mint az,hogy amíg nem tudsz úszni addig nem ülsz csónakba.Elég egy negyvenes kör közepén az országúton,vagy mezőn defektet kapni és máris megoldhatatlan a hazajutás...hacsak nem vagy terepfutó is egyben.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ShiTmano
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #66865 üzenetére
Beleszórod a külső belsejébe. De csak finoman, hogy egy vékony réteget képezzen. Így amikor összerakva felfújod a gumit, el tud helyezkedni rendesen a belső. Nem tapad a külsőhöz, nem marad gyűrött, csavarodott.
Érdekes, hogy valaki nem használja, azt hittem ez alap.
És még annyi hogy nem rögtön üzemi nyomásra fújod, hanem jóval kevesebbre, és körbe pattogtatod a kereket párszor. Utána mehet a teljes nyomás. Mindig így csinálom, évekig bírja. Így tanítják a gumiszerelő akadémián.(#66864) ivana Oké, de 20 kilóméteren keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
1000 ft két noname belső a deca-ban, 5-700 ft a leszedő. 1900 ft könnyített mtb versenybelső lehet venni. Ha 2-3 havonta vitted, akkor évente 10e ft-ot költesz belsőcserére?
2500 rohadt sok egy belsőcserére!
Hintőporozni én se szoktam, alapból van is valami por már a belsőkön. Illetve több porral nem tapad, de akkor ugyanúgy meg is tekeredhet a belső/külső egymáson, alacsonyabb nyomáson, fékezésnél, nem?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vendingo
veterán
válasz FIREBLADE78 #69337 üzenetére
Fixáld ragasztóval. Ha letöri, akkor meg is érdemli. Vagy használj olcsó villogót, amiért nem kár.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz FIREBLADE78 #69343 üzenetére
nem hiszem, hogy rá volt szorulva, de ha valaki akkora tapló, hogy hozzányúl a másik cuccához, az bármit visz, ami nincs legalább lecsavarozva
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #84616 üzenetére
A pék sem kiskeráron veszi a kakaós csigát.
gergo5991: 2016-os modell, még tavaly vettem kettőt, eladásra, de végül az egyiket megtartottam.
Egyébként ez Cross trekking, nem MTB, és a gumik keskenyek, 1.6-os.
Terepen én jobban kedvelem a Nobby Nic-et mint a Smart sam-et.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz FIREBLADE78 #106628 üzenetére
Pumpából tudtok ajánlani valami frankót?
Én ha jól emlékszem ezt használom, tökéletes!
[link]Ezek a mini pumpák jók valamire?
Nem. Én addig szórakoztam vele, amíg sikerült egy kis felületen lekoppintani a vázról a festést.Fél óráig kell vele szórakozni?
Legalább...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #106723 üzenetére
Inkább a vázméret számít szerintem. Én 168cm vagyok és 29er-t használok... sőt, nem ritka az S-es 29er sem.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #106725 üzenetére
A telóról majd a kollégák
29er-re szerintem érdemes váltani ha haladni akarsz és szeretsz árkon-bokron átcsapatni, sokkal könnyebben veszi a kátyúkat, akadályokat. szerintem mászni is valamivel könnyebben mászik... Cserébe technikázni nehezebb vele és az ugratásokhoz, bunny-hop-hoz edzeni kell[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #106723 üzenetére
Ma már a legalacsonyabb lányversenyzők is 29"-ossal nyomják.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gabro0
őstag
válasz FIREBLADE78 #106819 üzenetére
-
trialboj
őstag
válasz FIREBLADE78 #106941 üzenetére
Ez nagyobb meló lesz mint gondolnád nyerget találni a bringára kb olyan mint egy kényelmes széket amiben napi 8-10 órát tudsz ülni.
Először is olvass bele az összefoglalóba van leírás mit hogy kell megmérni hogy megkapd a szélességet ami megfelel a fenekednek/tekerési stílusodnak. Utána szétnézel a helyi boltban ha nagyobb város, lehet eleve segítenek majd nem csak rád sózzák az elsőt ami megtetszik.
Amúgy az hogy kemény nem feltétlen rossz dolog, az elején persze rosz és kényelmetlen de kb 2 hetet kell kibírnod és utána megszokja a tested/feneked.
Én pl tavaly vettem ezt [link] A selle italia, sok bolti bringán megtalálható, kicsit olyan mindenes nyereg.
Mikor megvettem és kipróbáltam nagyon kemény volt, mert puhábbhoz voltam szokva, el akartam adni, aztán idén már ezzel kezdtem a szezont, hogy hátha jó lesz, és azóta nincs vele bajom. 40 nél nem mentem nagyobb kört, de azt mondják minél keményebb hosszú távon annál "kényelmesebb"
Szóval ha nem valami nagyon alap nyereg, akkor adj neki még pár napot/hetet, és ha csak nem jó semmire, utána kezdj el nézelődni. Elsőnek mindenképp a helyi boltba menj be, ott azért csak meg tudod tapogatni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #107312 üzenetére
Egysebin elmegy, váltóson nem annyira. A tisztító az jó, de olajozni a legjobb finom műszer olajjal (igaz ez koszol, de nagyon szépen finoman fut).
-
Solad
addikt
válasz FIREBLADE78 #107323 üzenetére
Cuki vagy, de ez azert nem igy mukodik xD
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Misi1980
senior tag
válasz FIREBLADE78 #107320 üzenetére
Először fel sem tűnt csak az hogy valami nagyon furcsa a bringán.Volt a szerelőnél egy zsír új bringa amit szintén a dekában vettek és 2.5 óra alatt nem tudták a váltót beállítani.Szerintem az 1-éves ingyenes szervizre sem viszem el hozzájuk inkább fizetek a helyi szerelőnek.
-
6030D
Ármester
válasz FIREBLADE78 #107440 üzenetére
Deore, holnapra, karcos és drágán adom, érdekel?
-
eddie1978
senior tag
válasz FIREBLADE78 #107440 üzenetére
Azt kihagytad, hogy adott címre és adott időre vigyem el saját költségen 50-100km-t. Ez a kedvencem.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #107439 üzenetére
Sajnos nincs igazad. Megnéztem újra és újra a videót és a dark weben megtaláltam a megoldást mitől teker ilyen jól a tata. Beigazolódott a gyanúm. A bringa ilyen jó, mivel ez egy e-bike!!! A zsák bike pack-ként és akku pack-ként is szolgál egyben, speciális gumipókkal rögzítve! Kell egy ilyen az már biztos! DE el ne mondd Imikének, mert még megveszi előlem! Jó lesz neki a cross, amit Runner ajánlott . (Runnernek se mondd el , mert e-bike!) Thx.!
-
gabro0
őstag
válasz FIREBLADE78 #106940 üzenetére
Országútid van neked is?
#106945 kentucky: Jó kérdés. Ha bemész valamelyik bringaboltba a kérdéssel, szerintem válaszolni fognak
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #109098 üzenetére
-
Runner_fxr
Ármester
válasz FIREBLADE78 #109098 üzenetére
Ezek nem alkalmasak sárvédőnek, inkább a villa becsúszót védik. Hátra inkább csak az összhatás miatt tettem , meg nyilván védi kicsit a vázat a felcsapódó kövektől. Én innen rendeltem: [link]
Ajánlom a slapper tape-et is. Azzal is ragasztgattam a vázat a hátsó keréknél.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz FIREBLADE78 #111998 üzenetére
Szerintem gondolkodj kombóban, előre mehet a race king ha azért akarsz terepen is menni, hátra meg mehet valami lájtosabb. Igaz a race king se valami nagyon terep mintás berregő traktor gumi.
-
6030D
Ármester
válasz FIREBLADE78 #111998 üzenetére
A Speed King az egy versenygumi, baromi könnyű és gyorsan kopik. Nincs is más belőle, csak a Race Sport verzió. A RK-ből van többféle kivitel.
Közben találtam egy ilyet, ami megmagyarázza, hogy trialboj-nak miért kopik jobban a Sport verzió (Standard compound). Ezt már írtam is többször, hogy más, mint a Performance. Viszont amit nem értek, hogy Hasaggymeg gumijának a múltkori tüskés kép alapján Performance-nak kellene lennie az oldalfal mintázat alapján, de állítása szerint drótos.
-
Bati0501
őstag
válasz FIREBLADE78 #112005 üzenetére
Mert nincs benne betét.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #112028 üzenetére
Kesztyűt használsz?
-
zolem
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #112023 üzenetére
Lengyel.... Taiwan 😁
(#112027) vaksi8 Én Ctm tranz 2.0 2017 vettem, akkor azt tűnt a legjobb vételnek.[ Szerkesztve ]
にんじん
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest