Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197196 üzenetére
biatlon, csak síléc helyett biciklivel.
szerk, ha bikepacking is lenne: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197196 üzenetére
Bors sprayt mindenképp, vicc nélkül, életet menthet.
Ringman: ahhoz képest, most már nagyon elfajult a helyzet, 10 éve én egyedül is mertem túrázni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nmate91
tag
válasz Hasaggymeg #197217 üzenetére
Ja, az lemaradt Nyilván nem annyi, tizede sincs. 141. Többnyire sík, Kóspallag / Márianosztra kört mertem csak szintnek bevállalni.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #197214 üzenetére
Sz@rni kellett?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197253 üzenetére
Sajnos emberre is támadnak, a napokban a megyénkben asszem kétszer, legutóbb pont Kovászna megyében is. Ennek ellenére a pásztorkutyákat még mindíg veszélyesebbnek tartom . Lassan felénk csak az megy terepre, akinek öngyilkos hajlamai vannak. Az a durva, hogy a város széli terepeken mindenhol láttunk medvéket, rengetegen le is fotózták őket, gyakorlatilag ha kimegyek a közvetlen közelbe tekerni, 80-90% az esély rá, hogy vagy találkozok velük, vagy ott vannak, csak nem veszem észre a nagy fű miatt. Szal itt tartunk, ez már messze nem vicces nekünk.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #197269 üzenetére
Shimano Tourney/M315; Prowheel hajtókar [link]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
nrg.960
tag
válasz Hasaggymeg #197272 üzenetére
Ha az egyik lábam folyamatosan az éberségin tartom, akkor még a másik lábbal tudok táncolni akár hasonlóan is, így akár jó is lehet
Nem vagyok a szavak embere..
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197269 üzenetére
Erről a gépről van szó:
[Giant Talon 3]de látom már belinkelték a konkrét típusokat.
Az a baj, hogy a hajlandóságot se látom hogy foglalkozzanak vele, erőltetni meg nem akarom, mert abból már csak kókányolás lenne. Felajánlották a vissszavételt, úgy tűnik ez egyszerűbb nekik.
Illetve hogy visszaküldik bevizsgálásra a gyártónak. Amit nem szeretnék, mert akkor ki tudja meddig bringa nélkül lennék, kétes eredménnyel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hasaggymeg #197289 üzenetére
Ezt néztem ki hajtásnak a merev villás montimnak , de aztán nem léptem meg maradt abba is a 4szögtengelyes, 34- fogas 1x -s hajtás...
Mondjuk mivel nem is használom, ezért nem baj, hogy nem vettem meg, de szerintem ennyiért ezt elég jó cucc................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197289 üzenetére
Integrált és jó is, nekem Acera van, egyik haveromnak Altust raktunk négyszögtengelyes Acera helyett és teljesen jók. Persze vacak anyagból vannak és nem annyira esztétikusak, mint egy XT, de meglepően jók. Én azt várom, hogy az Acera is 1x legyen .
Alf65: azért ez nem így van szerintem. Nálam rendszeresen kattog a menetes bb52 és nem csak a jelenlegi, hanem mindegyik ezt csinálta, a Saint is anno. Sőt, a haverom XT pressfit középcsapágya is kattog, a különbség csupán annyi, hogy én kicsavarom, letörölgetem a menetet, zsírozom, visszacsavarom és megszűnik a kattogás, pressfittel ez nem ilyen egyszerű. Szal általában a csapágy és a váz közé kerül valami szmötyi vagy porszem és az csinálja, ugyanúgy, ahogy a nyeregcsőnél is általános jelenség a kattogás, a nyeregpálcáknál, gyorszáraknál szintén, sőt, az spd pedál rugói közé ha kosz kerül, néha az is csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #197298 üzenetére
Mibe került ez a gép mert annyira nem vagyok benne?
BENEFON DELTA--------N8
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197298 üzenetére
Hű, ez részletes, de sajnos idő hiányában nem megy, ma el kell döntenem hogy megy vagy marad, napközben meg nem vagyok otthon. Szétszedni semmiképp nem akarom, menni is csak óvatosan mentem vele, az esetleges visszavétel miatt, mert mondták hogy ne csapassak vele, csak óvatosan, ha vissza akarom vetetni.
Terhelgetni próbáltam, szerintem a hajtókarok, középtengely körül lesz a gond, de talán a hátsó váltó felől is hallok hangot.
Igen valóban sok idő ezeket kinyomozgatni, és igazából megvallva az gáz, ha egy új (viszonylag neves) gépnél nekem kell hibafeltárnom -
bringasisti
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197339 üzenetére
Es meg brake spacert is adott, mert mondtam, hogy kiveszem a kereket a szallitasnal.
Jol jott a gyorskioldo. Nem fert volna abe a kocsiba ha nem veszem ki az elso kereket.Rendesek. Mindent ki lehetett probalni.
Elso latasra szerelem volt, belefert a keretbe, hat megvettuk.
Elottunk 2db 2e Euros elektromos pedelecet vittek el. Epp akcios volt.
Egyet anyunak, egyet a gyereknek.Nem mi aranyoztuk be a napjat az eladonak.
Amugy a meret tablazat szerint ez inkabb 160 centitol ajanlott - de jobban kezre all neki mint a baratja Fuji Nevada bringaja ami 27,5".
Ugy voltam vele, hogy ez vagy 2 evig biztosan jo lesz.
En gyerek koromban csk almodhattam a tarcsafekrol - bar volt egy erdedeti Shimano 3 sebesseges agyvaltos bringam. Nem a Csepel muvekben gyartott verzio - az amirol azok koppintottak.
Igy hat en is vettem a fiamnak egy rendes biciklit. Erre fele nem extra a komolyabb sport eszkoz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #197337 üzenetére
Áhh, itt a nagy Alföldön nagyon rossz montizni. Mondjuk országútival sem a legizgalmasabb, de sokkal több örömömet lelem benne mint montival tekeregni.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197362 üzenetére
A 26" az kezd kihalni.
Minden uj 27,5 vagy 29" mostanaban.
Biztosan van elonye.FőDudu
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197372 üzenetére
Ű, ez mi? . Azért ha van sokkolód, az sem árt, mert a hangjától félnek és egy helyi boltban (nálunk vadászüzletben és normál random áruházban is kapható) bors sprayt is vehetsz, valszeg az a leghatékonyabb, kb. 45 percig kiüti a kutyát. 15 ron, kb. 1000 forint, annyin ne múljon az élet. Csak vigyázz a széllel amikor használod, takard el az orrod. A helyi medvék meg sajnos a zajtól, embertől már nem félnek, most is próbáltam elijeszteni, de kb. le sem sz*rt, felnézett, hogy mit akarok és evett tovább . Bringával lejtőn veszélyes, mert viszonylag halkan és gyorsan közeledtek, ha megijed és rátok támad, nektek annyi . Folyamatosan zajongani kell.
arcitec: pár fotelhuszár zöld ember miatt már nem vadásszák őket és túlszaporodtak. Azzal jönnek, hogy kivágjuk az erdőket és már nincs ahol lakjanak, meg régen is volt medve, de ez nem igaz, 3 éves koromtól járom az erdőket és kb. egy szál fával sincs kevesebb. Régen vadászták őket, így szabályozták a vadállományt, az eladott vadhúsból meg a fennmaradó egyedeket a hegyekben etették, hogy ne járjanak be lakott területre. 3-4 éve még egyedül is mertem túrázgatni, ma már sajnos nem merek.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197377 üzenetére
Itt egy Ljubljana kornyeki vadasztol szoktam vasarolni a piacon.
Arul szarvas, oz, medve szalamit.
Valahol a Ljubljana kornyeki hegyekben el, onnan vadaszik.Nem tudom mennyi medve lehet benne (ha van egyaltalan), de izre finom. Jobb az oz/szarvas szalaminal.
FőDudu
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #197390 üzenetére
Erről a hajtás hatékonyságról tudnál linkelni valamit, amiket én találtam ott ez számomra az elenyésző kategoria, max 10% ha jól emlékszem. Én MTB cipőben tekerem a gravel-t, mert városban is használom közlekedésre, meg sokat állok meg túrák alatt is, szóval még nem tudtam magam meggyőzni hogy a becsatolás jobb lenne nekem
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197390 üzenetére
Én majdnem a kezdetektől húzom is az spd-t, valahogy hamar ráéreztem a húzásra, de fogalmam sincs, mennyit ad hozzá a hatékonysághoz, mert gyorsabb valszeg nem lettem . A városba platformot, sportolni spd-t elgondolásról meg annyit, hogy én spd-hez hozzászokva képtelen lennék platformot használni, újra kéne szokni, hogy nem húzhatom a pedált és az elején nagyon sokszor csöcsön rúgnám magam, lehet esnék is miatta. A múltkor is elkértem a platform pedálos haverom bringáját egy körre és olyan fura idegbeteg mozdulatokkal tekertem, hogy inkább visszaadtam, a végén amikor megálltam, még "ki is csatoltam" a platformpedált egy laza bokamozdulattal, pedig tudtam, hogy nem kell . Ha meg végre megszoknám, akkor lehet az spd kárára menne, mert platformhoz szokva nem húznám, csak taposnám. Úgy érzem vagy egyiket, vagy másikat szokom meg, mindkettő egyszerre nem biztos menne. Szal személy szerint én a városban is maradok akkor is spd-nél, ha valaha lesz külön városi bringám, egyáltalán nincs gondom azzal, ha 100 méterenként 10x kell kicsatolni, teljesen reflexszerűen megy és a sétával sincs gond, mert túra-spd cipőket használok, amikben kb. egész nap tudnék gyalogolni.
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #197374 üzenetére
17,5", ha pl a Cube méretezését nézem, akkor a 19" és a 17" között vagyok, és inkább hajlanék a kisebbre (pl. a mostanin alig kell kihúzni a nyeregcsövet). 177cm/81cm.
A Bergamont mérettáblázata is az M tetejére rak.
Mi alapján gondolod, hogy kicsi lenne?6030D:
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197413 üzenetére
Valami baja volt, vagy miért szedted szét? A Mavicomban kb 12.000km lehet és még soha nem szedtem szét a kazettatestet, ezek szerint szét kéne? . Jól sejtem, hogy az Sram Butter ideális a kalapácsok kenésére? Elvileg nincs semmi baja amúgy a Mavicnak, olyan a hangja, mint újan volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197443 üzenetére
DT gyári zsírral, ami kimondottan a ratchethez való (rózsaszín színű).
Vigyázok az 54fogas napkerekekre. Ebben a melegben elég hangosan szól, lefelékben messziről hallani, turistáknak nem kell szólni hogy vigyázz jövök :-) -
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197448 üzenetére
Nem csak, de jo gyerek.
Most is biciklizik, pedig 34 fok van odakint.Igaz most maszott ki a medencebol - medencezes utan en is birom a hoseget.
Pedig nagyon utalom a meleget.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #197452 üzenetére
Vett egy bringát, de nem írt róla, az a baj.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197452 üzenetére
-
nrg.960
tag
válasz Hasaggymeg #197469 üzenetére
Lehet a te vázadnál bentebb esik a lancvonal pár mm-el, és ezért nem csinálja, vegülis 2 eltérő vázról van itt szó. Mert ha neked esetleg bentebb van, akkor az 51t-n máris nem akkora szögből esik rá a lánc, mint amelyiken mondjuk 1-2 vagy akár több mm-el kintebb van a hajtómű a lánctányérral.
Persze, ha most esetleg a srác kihézagolja a lanctányért, hogy bentebb legyen, lehet visszafelé nem fogja ledobálni az 51t-ről, de akkor meg a legkisebb fogaskerékre fog meredeken ráesni a lánc.
Nem vagyok a szavak embere..
-
FőDudu
veterán
Koszi a leirast, koca bringaskent nem tudom a szakkifejezeseket.
Szimplan tapasztalatbol valaszoltam, hatha nala is hasonlo lesz a megoldas.FőDudu
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197477 üzenetére
Nincs sehol, kiállásnál rendszeresen hátsókeréken tolom a bicajt és nem csepeg vagy folyik belőle víz. Ez ilyen.
A láncvilla az teljesen különálló ráadásul mivel fully.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197479 üzenetére
Fejreállítva befolyik a kormánycsapágyba és az megy tönkre . Szomorú, hogy nagyon sok bringára nem képesek egy lyukat fúrni a gyárban. Ha ilyen bringám lenne, én raknék gumi porvédő gyűrűt a nyeregcsőre és mindíg lenne tartalék középcsapágyam .
[ Szerkesztve ]
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197479 üzenetére
Félre érted. A váz ronggyal való kitakarítása oldotta meg a recsegő hangot.volt ott homok és víz is. Majd szépen bezsíroztam a nyeregcső végét és visszahelyeztem a vázba. jjeahh kolléga írta, hogy hamar tönkre mehet emiatt a középcsapágy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197486 üzenetére
Nálam bejutott, szerencsére hamar észrevettem és azóta nem állítom fejre. De pl. a Kellys-es haverom mosás után fejre szokta állítani és úgy hagyja száradni, a múltkor szétszedtük a kormánycsapágyat és full rozsdás volt vastagon . Sőt! Az egész stucnijából folyt a rozsdalé, a csavarok szintén besárgultak, még a kormányra is ráfolyt. A teló nyakában a diót is megette .
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hmm lehet szombaton eltekerek bringabotlba es megnezetem veluk mi lehet a problema.
En sajna nehezen tudom megitelni, hogy ez normalis-e, de ahogy a szavaidbol kiveszem nem annyira. Nekem eddig mindig 2/3x10-es rendszereim voltak de ott ilyennel nem talalkoztam. Egy kis initial check up amugyse art a bringan, hogy minden rendben van-eKoszi a dicseretet!
-
luigi106
tag
válasz Hasaggymeg #197542 üzenetére
Downhill-es villa mind a kettő.
-
Csokicsibesz
tag
válasz Hasaggymeg #197552 üzenetére
Folyamatosan tolódik minden szállítási időpont. Ami július közepére volt kiírva az már lekerült. Augusztus vége előtt nem lesz ebből semmi.
Ha júliusban nem cserélek villát, akkor ebben az idényben már nem is fogok versenyezni máson.
-
Beri
addikt
válasz Hasaggymeg #197612 üzenetére
"elkezdett fájni a térde, ezért szandálra váltott a bringás cipőről"
Ezt nem értem. Egy clipless cipő sokkal jobban tart. Mért jobb a szandál?eladó Aromamizer RDTA V1
-
stuka20
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197634 üzenetére
Még akkor is, ha nem mászok hegyeket és csak a városban, városból faluba, esetleg Balaton területeken használnám? A tárcsafék nem oda kell, ahol nagy sebességgel jönnek lefele?
Errefelé nem mindenhol sima az út, nem kényelmesebb ha az ülésben is van teleszkóp? Azt hiszem a gepidában volt. Persze nem kötekedni akarok, nem vagyok ebben profi vagy ilyesmi ezt aláírom. Szimplán csak egy jó vételt és egy kényelmes bicót szeretnék. Mert a jelenlegim és 10+ éve van meg és valószínűleg ezt sem szeretném cserélgetni 3-5 évente. Nem vagyok egy nagy bicajos, de ha már elmegyek, akkor szeretném élvezni. Ezért megyek biztosra. Az ár nem gond, úgy sem lesz olcsóbb és csak egyszer kell megvenni. -
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #197641 üzenetére
“Honnan tudod, számolod valahol?”
Strava kiírja, ha van ott szegmens.
.LnB: Strava jó erre, az tud tevékenységet rögzíteni. Profi cucc, inkább ez, mint valami kínai csodaszoftver. Arra készülj, hogy az akkut szívni fogja. Mobil nem igazán erre való, de rövidebb tekeréseknél működik a dolog.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stuka20
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197638 üzenetére
Értem, köszönöm. Az ilyen bicóknál, ha elromlik elkopik valami, akkor átlag mennyi szokott lenni a javítás / karbantartási költség. Nem értek hozzá, így nyilván nem én állnék neki, tehát elvinném hozzáértőnek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197641 üzenetére
A talaj száraz, pedig állandóan esik . Itt írja: [kép]
-
stuka20
aktív tag
válasz Hasaggymeg #197694 üzenetére
És az igaz, hogy 1 hónap vagy 100km után szervízbe kell vinni a bowden nyúlása miatt, meg olajcsere meg nem tudom még miért? Speedbike-tól venném majd. Rugós nyeregcsős bicót milyen árkategóriában érdemes nézni, csak a kíváncsiság kedvéért? Bár eddig is megvoltam nélküle, valszeg ennek hiányában is egy megváltás lesz a bicó :D. 2003 körül lett véve nekem a grizzly mtb.
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #197696 üzenetére
Meg azért ott felfele a dombokra elég kemény emelkedők is vannak
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #197700 üzenetére
A kedvencem a Nagyvázsonyba felmenni a partról, meg utána lefelé is nagyon jó Voltam ott jó kis 42-23-as outival is
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #197707 üzenetére
Kíméletes az tény, de pl a futás sokkal több izmot mozgat meg, a kerékpár inkább alsótestet mozgatja meg. Simán letekerek 100km-t de miota hanyagolom a futást most nem menne 10k se. Szerintem jó több sportágat kombinálni.
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #197707 üzenetére
“tudtommal a kerékpározás az egyik leghatékonyabb testsúlycsökkentő mozgásforma, mert hosszú ideig fenntartható, ízületekre kíméletes mozgás mely tested legnagyobb izmát terheli.”
Bár ilyen egyszerű lenne. Ami igazán fogyaszt, az az intenzitás. Az meg nagyon nem fenntartható hosszúideig. Csinálj meg egy spinning órát, de akár 10 x 1 perc 250-300w-os sprintet, fél perces szünetekkel, aztán meglátod, ezt meddig bírod. A sima, 20 kmph alatti lötyögés (nyilván síkon, és nem orkán erejű szélben) energiaigénye a nullához közelít, na jó, kb a laza sétáéval egyenlő. Ezt csinálhatod naphosszat, rendszeresen, hetekig, mire elindul a fogyás. Meg hát fejlesztésben sem túl hatékony, nyilván.
Szóval aki igazán fogyni akar, annak valami hiit edzés kell (akár crossfit, akár spinning, akár interval). Mellette viszont mindenképpen szüksége lesz kardiora, ahhoz meg kiváló a km-halmozás bicajjal.
Persze ez függ még egy rakás dologtól: anyagcsere milyensége, étkezésnél mennyiség, minőség, összetétel, terhelés eloszlása, pihenés-, és alvásminőség, stressz (ez nemcsak fogyaszthat, hízlalhat is!), meg még egy rakás tényező.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197724 üzenetére
https://www.cube.eu/hu/2021/bikes/mountainbike/hardtail/aim/cube-aim-race-darkgreynorange/
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197737 üzenetére
Én még negyed profi sem vagyok, sőt tized sem
[az ex bringámhoz] felszereltségben hogy viszonyul? Ára ellenére én jobbnak vélem. Vagy tévedek és hasonszőrű? Ennél tovább pénzben már nem mennék, esetleg még egy [Merida big nine 15] + 10 ezerért. Eddig még elmennék, ha megéri azt a plusz tizest. -
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #197724 üzenetére
Egy óra intenziv futással 1000 kaloriat simán elégetsz és nekem az biztos hogy Z4 lesz
Nem tudom miert nyilvan valo hogy 5-8 orat tud tekerni valaki de futni nem bírna egy órát? Ráadásul futas utan nem fáj a segged
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #197745 üzenetére
Attol fugg mennyire vagy edzett. 2500-t elégetni bringával mókás? Persze az ha szereted, de ez igaz a futásra is Mikor sokat futottam akkor kimentem az erdőbe és futottam 20km-t, ha temposan futsz akkor meg van 2500 ezzel is, vagy elmész futni két nap is 10-et, ez még mindig csak egy egy óra, és nem 5 és elégetted majdnem ugyanazt.
Hogy kinek mi a mókás az relativ, en csak arra probaltam reflektálni hogy nem kell ugyanannyit futni időben a hasonlo eredményért kaloriaban.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197745 üzenetére
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest