- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz zsola32 #214991 üzenetére
vagy giant escape disc (ezt városinak írja), kicsit hosszabb, kevésbé agresszív, mint a fastroad, viszont akár 45 mm-es külső is belemegy -> kényelmesebb.
ott picivel 300k fölött 1x10 deore szettel jön a bicikli, ennyiért a fastroad sorával felszerelt.
a fastroad2 viszont átütős
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz zsola32 #215180 üzenetére
Az MTB-men mar az van egy ideje, igaz nem clickr, hanem a normal verzio. Nagyon sokat segit magasabb tempo, vagy nagyobb tav elereseben, illetve jo hogy olyan reszet is formalja a combnak, amit a normal biciklizes nem. Viszont nagyon ovatosan kell beletanulni. Nekem is volt jopar kinos es fajdalmas esesem is miatta az elejen. Mar csak azert is, mert sajnos a shimano a cipohoz azt a betetet adja alapbol amit nehezebb oldani, es kulon kellett utolag venni masfajtat plusz penzert. Emellett meg kellett tanulni hogy minden keresztezodes es megallas elott ki kell lepni belole, ami nem konnyu, foleg ha nem is volt betervezve a megallas, mert mondjuk hirtelen kellett megallni. Erre jok a konnyebben oldhato betetek, vagy az ilyen clickr. A tobbsegnek eleve nem fontos, hogy nyeregbol kiallva izombol huzva se oldjon ki.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
-
őstag
válasz zsola32 #215513 üzenetére
zsola32: Azt írja a gyári oldal a váltók 105. Mit kell még nézni?
Speeder 400-nál a kérdőjel azt jelenti, hogy nem találtam sehol és árat se tudok.Ringman: Ha ráköltök a Tribanra akkor lesz olyan jó vagy jobb mintha annyi pénzből veszek.
Tegnap körülnéztem a Dechatlonban és a Hervisben is. Decában volt Triban, de a kisebb, de gondolom a nagy is ugynaz vázra. Nem tűnt rossznak a színe nem az igazi. Hervisben volt Giant Escape 3. Ez utóbbi viszont nem tűnt meggyőzőnek. Főleg, hogy volt ott egy 400e KTM túra(?) bicó. Oké biztos túlárazott meg minden, meg nem fitnes, de igen megyőző volt kinézetre is meg tapintásra is anyaghasználta szempotjából. Akkor döntöttem úgy, hogy nem akarok "gagyi" bicót. Érezzem, hogy megérte megvenni, amit kiadtam érte jó ár volt, öröm birtokolni és használni is.
-
őstag
válasz zsola32 #215687 üzenetére
Sokszor éreztem eddig úgy, ha jön egy egészen enyhe emelkedő már kényelmetlen és kezdenek égni a combom és akaratlanul is elkezdem a kezemell is nyomni a lábam. Volt, hogy kikapcsolatam a combizmokat és csak karral segítettem rá és majdnemhogy könyebb volt úgy. Mintha nem lenne jó az anatomiám a bringázásra vagy fogalmam sincs. Lehet fejenállva kellen bicóznom. Ha már így van jó lenne ha a technika minnél inkább megkönyítené a tekerést.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz zsola32 #215684 üzenetére
én Shimano Altus (BL-MT201) fékkarral használok GRX-400 (gravel-outi) fékeket, szerintem ugyanúgy működik vele, mint a gyári, elég gyengécske BR-UR300 fékkel.
mármint maga a fék jobb, csak nincs különbség működésben miatt, hogy (elvileg) nem összepasszoló fékkar-fék párosítás.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #215697 üzenetére
Azt természetesen relatíve kell értelmezni, hogy mindenhol pontosan ugyanaz a csapásszám, ez nem mindig megy, nekem pl. 85-90 és 60-70 között megy sima aszfalt és szélcsend, illetve 10+% hosszú terepmászás esetén. Lényeg,hogy inkább váltóval próbáld lekezelni a terhelés növekedését mintsem kizárólag lábbal.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Maximum1
őstag
válasz zsola32 #215704 üzenetére
Lefele van jelentősége a kormányszélességnek.
Mászásnál azért állnak ki: mert látja a végét és nem akar visszaváltani inkább kitekeri azt a kis részt, vagy zsibbad a segge és pihenteti, hatékonyabb ha ülve maradsz.Egyébként ezt is szabályoznám, aki nem tud feltekerni Paprétre az ne bringázhasson.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz zsola32 #215717 üzenetére
ez egy korábbi kiadás: [link]
ez kb. fél kilóval könnyebb, ha patika, akkor jó vétel lehet ez is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #215774 üzenetére
Igen...én a 10-est javaslom, úgy látom a kilences valamiért ritkább, kevésbé van hozzá alkatrész. Aztán lehet tévedek.
andrisbandi...nekem merev sosem kellene, tegnap lefele a (brutálisan köves) Kevélyről még telóval is majd kirázta a lelkem (már a becsatoláson is muszáj volt apránként erősítsek mert kiállva, lefelé többször kicsatolt egyik lábam ), nem is igazán értem ezt a terepezni merev villával hájpot, tiszta mazochizmusnak érzem. ...aztán meg kinek a pap, kinek a lánya.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #215778 üzenetére
Igen, a leírások szerint az is működni fog.
#215780MPowerPH...van egy asszony egy ilyen bringával és egy csomó aszfalt a terepig, ugyanakkor a fő érv továbbra is az ára, fenntartási költségei és a plzusz szervizigény amit egy további rugózás, annak összes mozgó alkatrészével jelent. El tudok olyan helyzetet képzelni esetleg ahol egy hasolnó kerékpárt vennék az össztelós helyett, de ennél "rugósabbat" , laposabbat, DH-sabbat biztos nem, ki sem tudnám használni.
#215783parandroid...kinek, mi...én leginkább terepeznék, ugyanakkor néha megkívánom kicsit "száguldozni" is a sima és lehetőség szerint forgalommentes aszfalton.
#215788MPowerPH...+0,95 Amúgy a dinamikával rátapintottál a lényegre, nekem is sokkal jobban megy a váltakozó megterhelés mint a hosszú, egyenletes, monoton.
#215799jjeahh...hát ez az, nekem még ahhoz sincs szemem, hogy lássam a különbséget a 2 kép között.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zsola32 #215923 üzenetére
Nemcsak azért. Hanem el kell költsek még 10 000 Ft-ot hogy el beleesek egy kedvezmény kategóriába legközelebbi vásárlás ra. Tehát nem feltétlenül más méretet akarok hanem hogy legyen egy tartalék gumi vagy mintázatban vagy minőségbe jobb vagy Defekt tűrő vagy mit tudom én.
-
őstag
válasz zsola32 #215928 üzenetére
zsola32, Ringman: Köszi a választ! Nem 10-ért akarok gumit venni, hanem annyi hiányzik a kerethez. Oké soká kell, de eláll és úgyis drágulni fog. Esetleg belső nélkülit, vagy az drága? Az a baj, hogy elég foghíjjas a webshopjuk a helyszínen meg nem lesz idő, meg kitalálni mi az ami jó áron van ott. Lámpákat megnéztem, hát elég drága csak azért, mert bringalámpa. Sárvédő jöhetne szóba még vagy csomagtartó vagy valami alkatrész ami jól jöhet egyszer és eláll.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz zsola32 #216481 üzenetére
Merre jarsz Orfure? En alt. kerulok, felmaszok a Jakab-hegyi kilatoig a piros-feher osvenyen, onnan lefele Abaliget DH sav, es ugy megyek at Orfure, a nagy tora, at a gaton, aztan onnantol attol fugg, merre terveztem az utvonalat. Ma meg atgurultam onnan Sikondara, es ugy egy kis kerulovel vissza Pecs.
Kozvetlen Orfure meg nem probaltam. Gondolom akkor tubesen le a Sos-hegyi kilato, es onnan valahogy van meg terep Orfuig. Egyet ismerek, de ott meg csak felfele jottem, es az a TV torony fele visz.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz zsola32 #216706 üzenetére
"A sportértékéről nem beszélnék... (mandulás indulópontról van az a kisebb emelkedő remete-rét felé, kb. 1 km, húzza a csákó a gázkart, és olyan sebességgel megy el melletted, ami nem egy forgalmasabb túristaútra való)"
Ahogy irod, egyik kedvenc lightos osvenyem, mondjuk pont Remeterol Mandulas fele szeretem, alt. ott fejezem be a koromet. Es a marha mint az alatok felfele, egy fikarcnyit nem teker, de elvarja, hogy mindenki ugorjon felre elole. Huzza a gazkart es O a faszagyerek. Kozben meg ugye bringaval mi ott nem is mehetnenk. Es akkor miutan en is felkuzdom magam, ram neznek ferde szemekkel a turazok, pedig ovatos is vagyok, ha tudom, hogy sokan vannak/lehetnek, nem is szaguldozok, es nem siettetek senkit, hogy alljon mar felre.
De van pozitiv pelda is. 3 oreg, kicsit elhizott foszert kovettem, Ok rendes pedeleccel voltak. Nem durvultak, szepen, kulturaltan mentek, gondolom azert eleg nagy resegitessel, nekem meg kapora jott, mert szepet huztak az en tempomon is. Ennek meg van sporterteke, mert ok mashogy valszeg mar nem tudnanak ilyen stilusban tekerni, szoval le a svajcival elottuk.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jano_77
nagyúr
válasz zsola32 #216848 üzenetére
ITT megnézhetsz egy Garmin Edge 305 vs Bryton Rider 420 tesztet, ahol az jött ki, hogy a legfontosabb adatot figyelembe véve - megtett össz km - csúnyán false adatot mutat a Bryton. (1 órás a teszt, viszont elég mókás megjegyzései vannak az "öregnek" )
mez ügyben láttad, amit Neked címeztem, tudsz esetleg benne segíteni, infót adni?
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Alg
veterán
válasz zsola32 #216848 üzenetére
Bringára GPS-t nem a pontos táv/sebesség miatt veszünk, arra sokkal olcsóbb és pontosabb adatot ad a kerékszenzor.
A GPS inkább a navi miatt fontos, meg hogy amolyan adatközpontként működjön a bringán ahol egyszerre látsz minden számodra fontos adatot. Meg persze a track rögzítés Strava-ra, mert különben meg sem történt a tekerés
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
parandroid
félisten
válasz zsola32 #217004 üzenetére
Nekem ilyesmi van: [link]. Nem pont ez, asszem valami aldi-lidl-penny féle boltban vettem, talán 10 euróért. Nem atomstabil, de kisebb szerelési munkákat is meg lehet csinálni vele. Egy tisztítás-kenésre bőven jó. A két kampóba a hátsó láncvillát+támvillát akasztod be - ha nem lenne tiszta.
A garázsba egy ilyet vettem a nagyobb-nehezebb gépeknek (MTB + trekking): [link] , a kinti tárolóban meg egy ilyen van, ott a kevésbé értékes, suliba járós gépek vannak: [link] . Mindkettőben elfér a 3 bicaj, annyi trükkel, hogy a középsőt rükvercben szoktam beletolni, így a kormányok sem akadnak össze. Igazából mindhármat ajánlani tudom, teljesen elégedett vagyok velük. Annyi, hogy komolyabb szerelésekhez kell azért egy rendes szerelőállvány is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
arcitec
addikt
válasz zsola32 #217491 üzenetére
+1 Szintúgy ... (No meg a kresz szerint is. ).
Hasaggymeg : Autóval nem szabadna bringásra dudálni közelről, meg csengetni sem.
A megfelelő távolságot ki kell választani, hogy hallja a delikvens, de ne is zavarja meg...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
MPowerPH
félisten
válasz zsola32 #217612 üzenetére
Piros-feher jelzes megvan, honnan indul? Egervolgyi totol Abaliget fele. En most Abaligetrol jottem vissza a piros-feheren, lefele. Ez mar majdnem a vegen van. Ez meg egy nagyon meredek erdeszeti ut, megy parhuzamban a turaosvennyel. Ott van a Farkas forras, ha jol emlekszem.
Na mindegy, megmasztam, mert ereztem, hogy kell meg a comboknak.
De Pecs fele nagyon ajanlom az emlitett osvenyt. Jakab hegytol vegig jossz lefele, ugy csatlakozol ra. Kb. 300m folyamat lejtmenet, vegyesen zuzos szelesebb, es technikas szuk, gyokeres ut/osveny.
Eddig forditva mentem, itt masztam fel, de igy a pecsi oldal is sokkal jobb Orfure lefeke, es ez a resz is.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz zsola32 #217615 üzenetére
Nem, nem onnan. Mivel nem pecsi vagyok, Stravan terveztem meg eloszor. Aztan bejartam parszor a terepet, aprankent, az alapjan osszeraktam tobb karikat. A mai az 55km volt 1520m -es szinttel.
Ha gondolod, akkor egyszer mehetunk egy kort.
Ma talalkoztam egy masik bringassal, lepacsiztunk, ereszkedtunk egy jot Orfu fele, mutatott egy jo osvenyt. Vele is lebeszeltem , hogy egyszer zuzunk egyet kozosen.Az en hetem is jol zarult, 193km, es 4000m szint.
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
-
andrisbandi
őstag
válasz zsola32 #221508 üzenetére
Az első olcsóbb itt 4 890 Ft
https://www.alza.hu/sport/force-fe-kerekparok-kiallitasara-a-hatso-tengely-ala-d4615313.htm?o=7▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #221512 üzenetére
Egy szavazat a másodikra.
Más... a táplálkozás margójára itt a mai, tudományos vettem a figurát én is. 😆
1.Fehérje
2.Szénhidrát
3.ISO
Nem ajánlom senkinek, csak saját felelősségre, vélemény hangzott el, blah-blah.andrisbandi... ez eszméletlenül olcsó, mindjárt veszek még egy párat.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz zsola32 #221776 üzenetére
Engem ma folfele bealazott ketto elektronyos enduroval egy kislany meg a bakja. Direktben eroltettem folfele, mentem utanuk, nem esett jol. Utana a lefelen elkaptam oket.
Neztem Stravan, hatha feldobja oket, de semmi.Egyre inkabb azon vagyok, hogy kell uj gumi hatra. Ahogy kopik a Rekon, egyre rosszabb. 50 -rol hatso fekkel alig tudok lassitani, es meg csak nem is jol kontrollalhato. Szoval erik a hatulra Dissector, elore DHR II. Az a baj, hogy az elso Dissectorom az MaxTerra, hatulra szerintem tul lagy, nagyon visszafogna. Oda DC kellene. Elore meg adott a MaxxTerra DHR II -es.
Jo lenne egy Dissectorhoz hasonlo hasonlo gumi, Rekon sulyban, hatulra.
Oldalfalbol nem engedek, karbon felninek kell a merev, kemeny oldalfal ezen a sziklas terepen. Gyonyoruen vedi a felutestol is, meg az oldalso behatastol is, amitol a karbon siman rottyanna.
-szabi-: Ne szegyeld. A lenyeg, hogy tekersz, mozogsz. Gyujtogess, hasznaltan azert 200k korul mar lehet venni alu hardtail -t, rendes gearset -el. Azzal a funfactor sokkal jobb lesz, nagyobb kedvel ulsz majd fel a kecskere. Addig meg kitartas!
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #221981 üzenetére
89 a jó sok. ...outi?...mert terepen, kemény emelkedőkön még durvább a 89.
#221982 ZolkoW...egy sec mintavételezésre van állítva. (miután egy helyen széthajtottam magam rárepülve a KOM-ra, aztán kiderült, hogy a spórolós mintavételezés miatt be sem rakott a szegmensre. ) Mind1, amíg műxik marad, mára már megszerettem a Tamagotchis kinézetét.
-
Fall-N
veterán
válasz zsola32 #221981 üzenetére
Nekem is 320 van, CAD már a 15-höz is volt. SPD-t megveszem nemsokára. De alapvetően a Rider 320 pontosabb egy kicsit a 15-nél. De a GPS sosem lesz olyan pontos, mint a milimérerre beállított kerékmérettel a szenzor.
arcitec: Garmin? Ugyan miért? A Bryton sem rossz, meg ha úgy nézzük egy alap Garmin mennyibe kerül, fele annyiba került a 320. 80 körül meg már durvább Brytont kapni.
andrisbandi: Ha megnézel egy 10-20 évvel ezelőtti csúcs XT-t meg egy mai Deorét, akkor az utóbbi sokkal jobb már, annyit fejlődik a technika. Egy alap Tourney is van ma olyan jó, mint egy régi Deore. A terhelést ettől függetlenül jobban bírják az Acera/Altus/Alivio váltók.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz zsola32 #222004 üzenetére
Én egy 15-t használtam, aztán onnan váltottam egy 450-re, ami már tud navigálni (nem Garmin szinten, de használható, sokszor mentem már vele ismeretlen útvonalon, aszfalton szerintem szinte kompromisszum mentes, terepen lehetne jobb), a mérés és minden egyéb pedig lassan egy éve full hibátlanul működik, 50pár ezer forintért vettem, szóval én is csatlakozom, mert teljesen meg vagyok elégedve a Bryton vonallal.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
parandroid
félisten
Az a gond a brytonnal, hogy ha már olyan modellt evszel, amiért érdemes pénzt adni, akkor már gyakorlatilag egy árban van egy hasonló tudású garminnal. Amúgy felénk wahoot használnak még sokan, amatőr szinten versenyzők is, sokezer eurós bringákkal, szóval rossz nem lehet. Személyes tapasztalatom nulla vele.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Sped
aktív tag
Kb. 2 éve használok Bryton 410-et, de most jutottam el odáig, hogy kéne navigáció, ezért nézegetem a Garminokat. Jó drágák de nullás áruhitellel is el lehet őket hozni, csak még nem döntöttem el, tényleg kell-e. Garmin 830 a kinézett, szenzorokkal.
#222018 parandroid Na ezt látom én is. Ha már majdnem annyi, akkor már legyen a lehető legjobb.
[ Szerkesztve ]
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
flash-
veterán
nekem a Bryton 420 pozitív , a 310 után végépp.
És ez a csiganyálas navigáció teljesen használható, ha turn by turn módon kreálod rá az utat irja az utcaneveket is. Budapesten, vidéken is teszteltem, teljesen oké, ha hibázott az azért volt mert hát egy tervezett térképről tötltöttem át bele az utat, az a térkép volt rossz(asszem át akart vinni a teve utcai rendőrségnél, de a valóságban ott le van szalagozva vagy csak épp csinálták nem tudom ) de ez egy kivétel volt igazából,.
a szoftver lehetne picit stabilabb, néha nem tud összecsatlakozni a telefonos app vele ilyenkor mindkét eszközt ujra kell inditani és aztán már jó. igazából ennyi a negativum.
párásodás nincs mert itt már normális technológiával(ragasztással) készül a kijelző.Más.
BÜKK:
Bélapátfalva(tó) - Bél kő - Tar kő kört lehet megtenni?(trekkinggel,tehát elfogadható terepen? kicsit nem kell nyilván full sima út csak ne legyen extrém homokos,stb.)
vagy ez elég kemény montis?
nem igazán ismerem a környéket, milyenek ezek az utak amelyek ezeket összekötik? mennyire "járható" száraz időben?
valami ilyesmi kört(nem pont ezt ,ezt csak random terveztem,mert esetleg ha tudtok ezekre a pontokra egy megbízható kört akkor megköszönöm ha adtok egy térképet vagy gpx.et)
lényeg lenne a fenti helyek érintése egy körben kb. vagy viszonylag könnyen tekerhető módon
[link]esetleg szalajka vízesésen "keresztül"?
[link]Vgy ez?
ezt heatmapen csináltam:
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest