Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz atok666 #54337 üzenetére

    Ezt így elég nehéz elmagyarázni annak aki még nem próbálta, de én úgy tapasztaltam, hogy a bosch rendszerrel nagyon finoman lehet adagolni a nyomatékot. Átlagos edzettséggel is nagyon jól ki tudod használni azt a pluszt, amivel simán tartod a lépést az edzettebb kerékpárosokkal. Még így is vannak olyan tartalékaid, hogy simán meglépj egy igen erős bringás elől is. De nincs az a kényszer, hogy vissza kell fognod magad. Nagyon jól együtt tudsz tekerni a normál bringásokkal is. Na most egy egy ilyen erős rásegítésnél mint ami az M1 Spitzing-ben is van, már nagyon vissza kell magadat fogni, már közepes fokozaton is értelmét veszíti a csoportos bringázás a hagyományos kerékpározókkal mivel mindenhol sokkal gyorsabb vagy náluk.
    Az M1 Spitzing-nek akkor van értelme, ha olyanokkal mész együtt akik szintén ilyen bringákon ülnek. Akkor ez is nagyon nagy élmény lehet. Illetve nagyon haladós városi bicajozáshoz is jó lehet.
    Viszont ez már túl sok ahhoz, hogy együtt tekerj a normál bicajosokkal. Az aksija is nagyon nagydarab, tartalékot már bajosan viszel magaddal. Míg egy bosch aksi 2,5kg, kompakt méretű, simán befér egy tartalék is belőle egy hátizsákba. 2db 500-as aksival pedig a hatótávod is sokkal jobb, mivel a spitzing még többet is fogyaszt mint a bosch. Ettől függetlenül elfogadnám.
    Nem mellesleg a spitzing motorja elég zajos, engem kicsit zavarna a csöndes erdőben.
    Persze én most főként mtb, túra felhasználásról beszélek, amikor sportszerként is tekintesz az ebike-ra. Pusztán városi közlekedésre hibátlan megoldás a spitzing is. De ehhez meg feleslegesnek tartom az össztelót. Montizáshoz én inkább maradnék a bosch rendszernél, ráadásul sokkal nagyobb a választék is, szebbek a bringák, több gyártó van, rengetegen alkalmazzák, kiforrott, megbízható rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák