- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Megjött, és fel is raktam a Deore XT keretes pedálokat :]
Tapasztalatok:
1: Gondolom, itt is ment a vitatkozás messze régen arról, hogy mekkora űrtechnika és mennyit kell tanulni a kioldást. Jelentem, egy rossz mozdulat (persze csak úgy, hogy forgolódok a bringán), és már ki is dobja a lábamat a pedál. A gond inkább ott van, hogy egy kb 2 centis bütyköt kéne egy kb ugyanakkora lyukba beletessékelni úgy, hogy nem látjuk. Az elején ez biza bajos
2: Lötyög a lábam a pedálon, mint bő gatya a tehénen. Remélem ez azért van, mert amíg megszokom a dolgot, a kioldást a legkönnyebb fokozatra állítottam.
3: A nyomatékkulccsal akartam meghúzni a pedálokat, de kiderült, hogy csak a bal oldali pedálhoz jó O_O A jobb oldalival kezdtem persze, így majdnem széttéptem a súlyommal a menetet :/ (Holafrancbanvanmáraza40Nmeskattanás?! Ja, sehol O_O)Szóval érdekes lesz. Most már egy kis esőszünet kéne, hogy tekerhessek is
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
hegyimorc
senior tag
válasz -=RelakS=- #44601 üzenetére
"nyomatékkulccsal akartam meghúzni a pedálokat, de kiderült, hogy csak a bal oldali pedálhoz jó "
nincs rajta olyan kapcsoló amivel állítható, hogy melyik irányban fogjon?
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-=RelakS=-
veterán
válasz hegyimorc #44602 üzenetére
Pont az volt a csapda, hogy van rajta tekerési irány állítás, viszont csak az óramutató járásával egyező irányban kattan a kulcs a beállított erőnél, fordítva nem.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #44603 üzenetére
50Nm-hez már elég nagy kulcs kell, kis villás vagy imbuszkulccsal nem fogod túlhúzni
mond hogy nem itt vetted, mert ez a nyomatékkulcs itthoni barkácsboltban 10000ft
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Because #44604 üzenetére
Nem, ebike-nál még tavaly
Csak gondoltam, a gyártó oldalát mutatom, mert ott rendes megnevezése van, nem csak annyi, hogy nagy nyomatékkulcs.
A tavalyi árára nem emlékszem, de nem nagyon különbözhetett.
zoli03
Mivel van nyomatékkulcsom, eddig nem néztem. De ezentúl fogom, hátha az kétirányú[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #44607 üzenetére
folyamatosan bővítem a szerszámkészletet, már lassan több cucc lesz mint egy szervizben
-
zoli03
őstag
válasz -=RelakS=- #44607 üzenetére
Ha jól emlékszem, az is csak egyirányú.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz concret_hp #44600 üzenetére
Nem lehet mindenki olyan leleményes mint te. Valószínűleg az összes kerékpárboltos segg hülye. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ha külföldi nagykertől szeretne egy magyar üzlet rendelni, eladásra, ahhoz olyan mennyiséget kéne rendelnie, hogy beszarsz. Azt itt az életben nem adná el. Bár kétségtelenül jobb áron lenne. Külföldi webshop-ból rendelni, azért, hogy itthon eladd, hivatalosan, szerintem ez sem lenne kifizetődő, az adók miatt se, de majd rákérdezek a kollégánál, aki intézi a beszerzést. Egyébként most direkt megnéztem a magyar ebike.hu és bikecomponetns árait, 10 sebességes deore lánc és sor, nem nagy az ár differencia. Annyival nem olcsóbb, hogy ezzel megérje egy magyar kiskernek foglalkoznia. Akkor már inkább magyar nagykertől vásárol.
Nem tudom, hogy matekoztad ki ezt, hogy ez a kiskernek a listaára felébe lenne, de valamit nagyon félre számolsz.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz concret_hp #44600 üzenetére
Még valami, a főnököm Franciaországban végezte a főiskolát külkereskedelmi szakon. Anyanyelvi szinten beszél Franciául, illetve kiválóan Németül, Angolul és Olaszul. Kb. 15 éve áll üzleti kapcsolatban kapcsolatban komoly Német cégekkel (Völkl, Uvex Dalbello, Schöffel, Bergamont), szerinted nem tudja mit, honnan éri meg beszerezni? Ne röhögtess már.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
"Ezt látod a RedBull Skygate rajtjánál. Te elindulnál?"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #44584 üzenetére
Ahogy Acef írja,kotyogósra hagyod,kézzel összehúzod a kontraanyával,majd együtt ráhúzva a kónusszal,pár próbálkozás után eltalálod a jó hézagolást.
(#44593) Zola007...elég jól bírják
(#44573) karis...21",nem is kérdés.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zbacsi #44588 üzenetére
Vigyél pénzt magaddal,mert ha egyszer felültél rá,nem fogod otthagyni!
(#44614) Crytec210...ja,és még életben is maradnál!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
veterán
válasz D.Orion #44617 üzenetére
Suzuki, a ti autotok!
A tiéd, meg a banké!(#44616) Hasaggymeg
Amugy is eletben maradnek, de most, hogy mondod, a vedofelszerelest is eladnam jo penzert, amit ramadnak
Egy autoval viszont az eletben maradasi eselyeim nagysagrendekkel csokkennenek!
Nem veletlenul nincs jogsim..(#44618) Hasaggymeg
Nekem errol mindig az a tuti kerdes ugrik be, hogy "a suzuki topicot nem vontak meg ossze az origamival? "Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #44619 üzenetére
Na csak csínján a fikázással,mert nekem is Szuzukim van! ....bár lassan 2 kereken is nyomok annyit mint négyen!
-
D.Orion
veterán
válasz Hasaggymeg #44618 üzenetére
Tudod mennyit ér egy olyan kerékpár amivel RB-os hajmeresztő versenyeken mennek?
Egy alap Santa Cruz V10 5500$-ról indul, és az még a közelében sincs ezeknek a gépeknek. Pl. a teljesen egyedi gyártású Trek gép, ami csak erre készült.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #44620 üzenetére
Egy szuzuki tulaj lotte el nekem a bankosat pl, naluk pont igaz
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz D.Orion #44621 üzenetére
Gondolom mibe kerülhet egy olyan kerékpár melyet nem rendeltetésszerűen használnak,mégis kell állnia a sarat. Jó megnézni és ámulni rajta,meg tisztelem a tudást is mögötte,de ez nálam már a meglehetősen zakkant kategória.
Crytec...mi van?!
-
concret_hp
addikt
válasz Runner_fxr #44611 üzenetére
biztos mindent jól csinálnak csak a világ a hibás azért megy sz@rul a bót
vagy fullba vagy sehogy :D
-
veterán
válasz Hasaggymeg #44623 üzenetére
Egy suzuki tulaj mondta nekem ezeket,. szoval ne engem kovezzetek meg.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
Sziasztok! A Bikemap appal miért nem tudok fényképet készíteni? Hiába katt a jobb felső sarokban levő kamera ikonra, nem történik az égvilágán semmi. Így csak az maradt, hogy miközben nem kapcsoltam ki az útvonal rögzítést, az Instagrammal készítettem pillanatképeket. Azt utólag ügyesen és automatikusan betöltötte a Bikemap app, mikor már feltöltésre került a sor. Szóval akkor mi a baj?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz concret_hp #44624 üzenetére
Nyilván mindenki hibázhat, de összességében nem ugrálhatnak a Magyar kereskedők, ebben pedig javarészt a körülmények is hibásak. Ha nem is a világ hibás, de Magyarország nem épp ideális. Próbálj meg vállalkozni, nyiss egy kerékpárboltot aztán beszélgessünk erről. Részemről zárom a témát.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bandus #44589 üzenetére
Próbálj pl. parfümöt venni,guglizz "parfüm" szóra meglátod az első ~3 találatot ugyanaz birtokolja és az árak sem egyformák.Ez valami üzleti fogás lehet és ha a drágábbikról rendeled,többet fizetsz érte majd ugyanabban a boltban!
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #44629 üzenetére
...A vevők 80-85%-a egy belsőért vagy külsőért megy, esetleg 20-30 éves szupermarketben vett kerékpárját akarja 5 ezer forintból felújíttatni. Nagyon kevés az a vásárlóréteg aki 1000 eur-os bringát keres, talán az átlag nyári bringás is Octalink-es, Deore-s 29er-t/Trekking-et keres, úgy 150k-ig, és miatta kell készletet tartani, 101 színben és méretben...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #44631 üzenetére
Úgy van,a kereslet alakítja az árakat.Amiből annyi elkel itt is mint ott,annak nem lesz számottevően magasabb az ára itt sem.Fogadok,hogy a 300 eurós kerékpár és azzal kompatibilis alkatrészszinten versenyképesek vagyunk,csak,hogy ne említsem a Tecsós kategóriát,mert akkor biztos,hogy nyugaton nincs is felnőtt össztelós kerékpár 70 euróért.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz fpeter07 #44633 üzenetére
Lófüttyőt! Az tényleg ennyire meredek! Az egy ~30°-os emelkedésben lerakott lépcső. VIDEÓ! Egyébként egy semmitérő "pálya". Nem lehet egy normálisat ugratni, mert nincs olyan íve a pályának amire le lehetne érkezni. Ha a két lépcsősor közé csattan le a vízszintes felületre egy egészségesebb ugratás és trükk után, akkor ott törik gép és ember egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #44631 üzenetére
Sajnos ez így van, erről is beszéltünk már, leginkább 100k-ig keresnek az emberek kerékpárt. Már a 150k is ritkább. Pár éve még kicsit jobb volt a helyzet. Elvétve, ritkábban rendelnek 1-1 drágább modellt.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy sok ember a mai napig el van tájolva kerékpár ügyileg, akik azért annyira nincsenek rossz anyagi helyzetben, ha ájfón 6-ra van lóvé, akkor nem hiszem el, hogy bringa felújításra csak 5 ezer van. Illetve mindenből alkudoznak, de pofátlanul, az akciósból is akciót akarnak. Azért kicsit el is van szemtelenedve sok ember. Ha a Bergamont-ból indulok ki, az ajánlott kisker ár ugyan az nálunk is mint náluk, ebben nincs különbség.
Na meg azt se igazán értem, hogy lehet összehasonlítani egy Német webshop árat egy Magyar kiskerrel?
Azt se felejtsük el, hogy ha bevisz valaki egy Német kerékpárboltba egy bringát, szervizre, akkor az a nagy szerviz amit mi 10k-ért csinálunk, ott legalább 100 euro. Legalább 3 szor annyiba kerül a szerviz. Ott a munkának van értéke, nem úgy mint nálunk...[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Runner_fxr #44635 üzenetére
És vajon ott legalább jól el is végzik a munkát, nem úgy mint nálunk?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ígyvanferi #44636 üzenetére
A Németek híresek a precízségről, de szerintem ott is biztos vannak jobb hírű és kevésbé jó hírű kerékpárszervizek. Nem hinném, hogy a 3 szoros árral egyenes arányban nőne az elvégzett munka minősége, ott az annyiba kerül és kész. Nálunk is vannak megbízható boltok, meg megbízhatatlanok.
Nekem van kint ismerősöm, nem mondta, hogy jobban csinálták meg a bringáját mint nálunk. A Német fodrász se vág jobban hajat mint a Magyar, de legalább 3 szor annyi pénzt el fog kérni a munkájáért, sőt, szerintem többet is, láttam én 30 euro-ért sima férfi hajvágást.[ Szerkesztve ]
-
truefx
aktív tag
Egyaltalan nem a munka minosege hatarozza meg az arat, hanem a kereslet/kinalat viszonya. Pont.
-
Zola007
veterán
valaki alakított már át középcsapágyházat?
Adott az ominózus 70es a régi vázon, ebből szeretnék leszedetni mindkét oldalról 1-1 mm-t
Láncvonalat lesz.rom, de ez nem állapot, hogy csak azt a gagyi műanyagos shimano bb-un26ot találom mindenhol
Akartam venni egyet, de szorul vadi újonnan.
2400 ft-os neco monoblokk teljesen simán fut.
Ennyire leadta a minőséget a shimano?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #44639 üzenetére
Szerintem megoldható, hogy levegyenek 1-1mm-t, de utána kell járni, hogy ki vállal ilyet. Bár én nem szórakoznék ezzel. Olyat vegyél bele ami gyárilag kompatibilis. Biztos akad jobb minőségű. Illetve a menetirányra is figyelj,mint ahogy fentebb írták. De 70-es ből valóban csak olasz menetes van, jobb-jobb menettel, így akkor inkább ne akarj levenni 1-1mm-t.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Runner_fxr #44641 üzenetére
A méret is más, teljesen reménytelen átalakítani, de minek is? Olasz monot lehet kapni normálisat.
-
Zola007
veterán
Azt én is tudom, hogy olasz, nem ezzel van a gond, hanem a 70mm-el.
2 éve még gond nélkül kaptam egy ugyanilyenhez alkatrészt, most Debrecenben nincs sehol készleten.
Webshopokban is csak a Shimano legalja.
Mi lesz, ha újabb 2 év múlva már nem is lesz ilyen alkatrész a piacon? Sorra tűnnek el az ilyen dolgok mint speckó nyeregcsőméretek, ékes monoblokk, olasz szabvány, stb.mert én csak az UN26-ot és UN55-öt tudom 70 x 122-ben, de előbbi gagyi, utóbbi meg nincs sehol
Félre ne érts, köszönöm a segítő szándékot, azt mondja más is hogy létezik, csak a "léteziket" nem tudom betenni a vázba
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz lsebestyen #44645 üzenetére
köszi szépen , de ez csak 113-as tengelyhossz, az nekem nagyon kevés.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ivana
Ármester
-
Zola007
veterán
Sárga kosaras, az tapasztalatom szerint 3-4 nap +1 nap posta, tehát abból leghamarabb jövő hét után lenne valami.
Ha nem találok, az lesz a vége, csak nem gondoltam, hogy nem lelek 5 boltban Debrecenben. Pedig úgy látom még sok ilyen régi MTB van forgalomban[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest