- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz freelanced #31048 üzenetére
ilyen a papucsa, az elozoek meg otrombak, valszeg nekem is lesz egy elado '13-as vazam, de meg nembizti, csak, ha egyben nem megy el a bringa
-
sza.sa
tag
Ma eladtam a montimat, váltanék trekkingre. Ahogy nézem az olcsó kategóriában (100 alatt) szinte csak nem A-head-es villanyakasok vannak. (pl ez: [link]). Milyen hátrányuk vannak ezeknek? Szinte csak városi ingázásra használnám...
Vagy nézzek inkább cross kategóriát és szereljem fel sárvédővel és csomagtartóval?
sza.sa
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Nem vagyok egy bicaj guru, mindösszesen napi 20-30 km hajtok a munkahelyemre oda-vissza városi körülmények között.Nemrég hozzájutottam jó áron egy Bulls Cross Bike 1-hez. Viszont elég lestrapált, és egy kicsit rendbe tenném.
Ami kérdés, hogy a hajtás körül rengeteg az olajsár. Brigéciolt ajánlottak a tisztításra, de féltem a matt fekete, egyébként hibátlan festést. Mit ajánlotok?Továbbá ez az első telós villás bicajom, kéne egy kis segítség a beállításához, meg némi tanács a karban tartáshoz is.
thx -
Runner_fxr
Ármester
válasz Gyufaaa #31020 üzenetére
Köszi! Ma egy bemelegítő 70km-es táv volt, de elég is volt. Nem is a lábam fárad el, hanem a karom nincs hozzászokva az országúti kormányhoz. Teljesen körbe szerintem most nem megyünk. Itt vagyok szigligeten és ilyen 1 napos túrákat csinálunk itt a környéken, jó borok kíséretében.
-
Vasinger!
nagyúr
Baromi hangosan nyikorgó tárcsafékkel mit lehet kezdeni? Egyáltalán mitől tud nyikorogni?
Egy Formula Oro K18-ról lenne szó, csak elől csinálja ezt. Ha kicsit erősebben meghúzom olyan hangot ad ki mint a hajókürt, mintha csúszna rajta a betét. -
gergo5991
őstag
Egy biker esküvője:videó
-
-
gergo5991
őstag
a videót valaki látta már, vélemény?
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #31062 üzenetére
Ja, mert a féktisztító tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, mi?
-
veterán
válasz ígyvanferi #31064 üzenetére
Pedig napi tobb dobozzal elfujkalnak nalunk, megis elnek az emberek, mondjuk a tobbsegnek mar mindegy
A hatso valto gorgoinek perselyeit kicserelni tugorgore mennyire ertelmes tortenet?
Pont kezembe akadt ketto, meretben nagyjabol megfelelo, az atmero stimmel, csak nem er vegig a gorgoben, nagyjabol 1-1 mm hianyzik a ket oldalon. A perselyek mar nagyjabol be voltak ragodva, ezert is gondoltam, hogy ezzel halkitok picit a hatso valton, ha mar ugyis rozsdaoldo es fektisztito valamint szorozsir csodalatos bulijanak hala ujra eletre kelt, kis rugocsere utan.
A felnin felnivedo szalagot hanyretegben erdemes max feltekerni? Az elso kerekem szimpla felnis, szoval a kulloanyak miatt mindenkeppen kell valami, bandazsszalaggal parszor megtekertem, mig ugy gondoltam, hogy megfelelo. A tomeg novelesen kivul van barmilyen egyeb hatranya?Everybody lies.
-
-
TayRol
nagyúr
válasz imyourfriend #31062 üzenetére
A motoromat is azzal tisztítottam, a felnit, láncot, meg ahol olajdzsuva volt. Semmi gond vele, a muanyagot sem bántja.
-
superecneB
őstag
Szevasztok,
Agyváltó csere közelében járok ugyanis eljárt az idő a Sachs Pentasportom felett.
Pontosabban a váltókar felett...
Mindenesetre most szereztem be egy vadi új váltókart hozzá bowdenekkel, de valszeg nem fog már több 10 évet elmenni és szeretném a látókörömet bővíteni. Ha cserére szorulok.
Ez lényegében úgy született meg, hogy megfogta a Sachs a 3-as torpedo-ját majd belerakott egy felezőt, (2. kábel) ami lefelez két sebességi fokozatot és bumm kész lett az 5 sebis penta.
Így ennek az áttételi tartománya (vagy intervalluma) ugyan akkora mint a 3-asnak (elvileg - de javítsatok ha tévedek) tehát a legalsó és legfelső fokozat ugyan az, csak közte van több részre osztva így nincs akkora %-os eltérés a két végállás közötti fokozatok kapcsolásakor.A mostani újabb (1990+) agyváltóknál is hasonló a helyzet?
Tehát mondjuk egy 4-5-7 sebis Sturmey Archer eleje és vége megegyezik az általában jóval olcsóbb 3-sebissel? (Vagy akár a a 3-as nexus ugyan azt a tartományt fogja mint egy 7-es nexus?) -
Solad
addikt
válasz superecneB #31069 üzenetére
A leírásban általában megtalálod az áttételi tartományt.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
tatabike
őstag
Olajsár, ráaszalódott zsír, meg hasonlókra legjobb a hagyományos petróleum. Én azzal mosok agyakat, meg hasonló dolgokat. Nem lesz tőle semmi bajod, ha nem gyújtasz rá közben (mondjuk ez a többinél sem ajánlott), és tényleg leszed minden koszt, fémtiszta alkatrészeket kapsz. A maradék meg mehet a lámpába, és még világos is lesz, ha elhúzódik a molyolás...
Megvan a kemping, ma elhoztam...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
imyourfriend
őstag
válasz TayRol #31068 üzenetére
Egyedül a láncvillát törlő rongyra fújok némi WD40-et, láncot és sort sima ronggyal törlöm meg az első hajtóművet is. Többi részt meg vizes vagy vegyszeres ronggyal, féktisztító pl nincs is itthon nem hogy brigéciol. Persze más mikor az embernek tiszta kosz a gépe és le kell pucolni teljesen (tudom motornál ez elkerülhetetlen olykor)
-
TayRol
nagyúr
válasz imyourfriend #31074 üzenetére
milyen vegyszeres ronggyal? csak azért, mert nem szívesen Brigéciolozok én sem.
-
l0710
újonc
válasz imyourfriend #31074 üzenetére
Láncot én is WD40-nel tisztítom. Befújom a láncot WD40-nel várok egy kicsit, majd egy ronggyal végigtörlöm. A vázat mosogatószeres, vizes ronggyal végigtisztítom, utána szárazzal.
Sort mivel tisztítjátok?
-
tatabike
őstag
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
-
imyourfriend
őstag
-
nagyúr
válasz tatabike #31088 üzenetére
Naa, '98-as a GT STS DH Lobo-ja is karbon vázzal, Monsterrel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fireproof
őstag
Egy puch váz ami 2500-as puch csövekből készült mennyire jó? Használ valaki ilyen vázat?
-
anorche1
őstag
Mennyire kell féltenem a shimano r088 -as cipőmet az esőtől és a felcsapódó víztől? Illene vennem hozzá egy kamáslit, vagy ha hagyom megszáradni akkor nem lesz semmi gond?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
imyourfriend
őstag
válasz fireproof #31091 üzenetére
Nekem volt olyan Puch Mistral darabom, az reynolds 2500-as csövekből készült ha jól tudom. Egész kényelmes volt sok energiát elnyel, de az 531-es amit mostanáig hajtottam egy fokkal kényelmesebb váznak tűnt, írják is róla hogy az egyik legkényelmesebb acél váz. Szerintem ha nincs repedve meg lepattogzódva a festék és látni hogy vigyáztak rá akkor vehető a 2500-as bőven.
-
gyulank
addikt
válasz Cathfaern #30364 üzenetére
Igen, azt én is látom, de az nem nyomás érték, és nem kiszámolás, hanem ugyanúgy próbálgatós.
Elővettem egy női Csepel outit, de nem ismerem a gumi állapotát, a külső repedezett, és csak autó pumpám van. Gondoltam nem ártana egy pumpa, ezzel kapcsolatban nem tudom, milyen szelep csatlakozó milyen tartós. Most az olyanokra gondolok, mikor különböző megoldásokkal lehet használni mindegyik szelepre. Ha rossz a belső, akkor ki kéne cserélni a gumit is. Le akartam venni a köpenyt, hogy megmérjem a felnit, de nem tudtam. Az MTB-ről csavarkulccsal viszonylag könnyű volt. Nem tudom, talán magasabb a pereme, és vastagabb a gumi, vagy mélyebbre megy. Milyen gumi leszedőt ajánlotok, amivel le lehet szedni, és vissza lehet tenni az ilyen nehezen cserélhető gumikat is, és tartós?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Zola007
veterán
Valaki aki pesti, tudna nekem venni 16 - 622 schwalbe felniszalagot?
Nagykerből nem tudnak hozni hetek óta még az ismerősök se é egész Debrecenben ki van fogyva.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
freelanced
addikt
Van tapasztalata valakinek fehér bringával? Kényesebb mint a többi szín? Illetve aki látott már Royalt annak melyik szín tetszett? Tényleg nagyon gyenge a festése? Ha választanom kell 57-es és 59-es méret között akkor inkább az 57 igaz? (186cm)
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
fireproof
őstag
válasz freelanced #31097 üzenetére
Nekem tört fehét van és soha többé fehér..... Az enyém nagyon kényes....
-
goldnarmz
aktív tag
válasz freelanced #31097 üzenetére
A fehér színre vonatkozó része a kérdésednek ugye csak vicc...?
Ne hülyéskedj, ez csak egy váz! Teljesen mindegy, milyen színű, a kosz akkor is kosz marad, legyen akár hupilila a gép! Használattól mindegy bringa koszolódik, nem tök mindegy, milyen szín?
Vintrin-használatban is pontosan ugyanúgy kell a port törölgetni róla.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...