Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Wombath #281229 üzenetére

    Én sokat megyek megosztott bringa/gyalog úton, és mindig van pár önérzetes ember, de legtöbbször már ügyet se vetek rájuk. Az egyik típusba tartozók valahogy mindig az út teljes szélességét elfoglalják akár ketten is, még ha 5 ember széles is az út, de azért a nagyobb része hagy egy nyomot maga mellett, vagyis valamelyik oldalra húzódva megy.
    Én messziről szoktam 1 halkat csengetni, aztán 1 mp múlva egy hangosat, aztán már gyorsan és sokat egymás után. A többség az első (esetleg a második) csengetésnél egyértelműen félrehúzódik, megköszönöm, mindenki megy a dolgára. De néhányan direkt alig hagynak helyet, bár azok általában huhognak, amikor centikre megyek el tőlük.
    És van, aki totál nem reagál semmire. Vagy direkt, vagy nem hallja, vagy nem fogja fel. Ma egy szintén 5-6 ember széles erdei úton mentem 25-30 körül, jó előre csengettem, a két szélső öregasszony azonnal reagált és elkezdték összeszedni a kutyájat, de a középen sétáló dagadt faszi semmit. Én meg csengettem mint állat, a végén pedig teli torokból rá kellett üvöltenem, csak arra ugrott félre. Még azt is elfogadom, hogy nagyothallott, de akik vele voltak, a két nő, azoknak miért volt fontosabb volt a kutyájuk, mint a faszi? Utána persze ordibáltak, hogy lassabban kéne menni, de az öregek mindig ezt ordibálják, és a vékony járdán nem is megyek gyorsan, de egy széles és bringásnak is kitáblázott úton nehogymár.
    Tudom, fékezzek le. Amúgy az esetek 90%-ában az van, mert nem tudok hová menni. Ma is volt pár későn kapcsoló kutyabegyűjtős, aki miatt állófék. És csak egy kis része mondja utána, hogy bocsi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák