Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mclovin

    senior tag

    Sziasztok.

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek, kíváncsi lennék mások véleményére is.

    Sajnos volt egy bringa-bringa balesetem augusztus végén, ahol nem én voltam a hibás. Szemben érkező hölgy utolsó pillanatban berántotta a kormányt elém és frontálisan ütköztünk. Nekem és neki sem lett baja komolyabb baja, én előre repültem egy szántóföld mellé érkeztem füves részen, fejemet sem csaptam oda (persze sisak volt rajtam), pár zúzodással megúsztam. Viszont a bringám (Focus Mares AX 2016) kapott rendensen. Generálra el kellett küldenem, két tárcsa kuka. A legnagyobb baj, hogy az alu váz alcsó cső részén kapott, keletkezett a váz síkjából kifelé 'álló' hupli. Ha szeretnétek, küldhetek róla képet is, de kb ilyesmi áll fent nálam is mint ebben a videóban. Repedést nem találtam.

    Bevallom azóta kicsit elment a kedvem a tekeréstől, csak a retro montimmal mentem pár kört. Viszont jövő évben szeretnék újra többet tekerni. Ti mit csinálnátok ha a helyemben lennétek?
    - Tekerjek tovább a bringával, csak csekkoljam folyamatosan vázat? (90% aszfalt megyek, kevés terep)
    - Váz felejtős, max görgőzni jó lehet. Keressek egy vázat second hand vagy újonnan (ha valaki tud olcsó és vállalható vázat gravel/outi vonalon, ne tartsa magában. Outi esetén jó lenne, ha 30-32mm gumi is elférne) és rakjam rá a mostani cuccokat? Shimano 105 5800, hidrós fék.
    - Váz felejtős és bontsam a bringát, áruljam ki az alkatrészeket és vegyek egy használt bringát, hasonló felszereltséggel?

    Nem utolsó szempont az utóbbi kettő eshetőségnél, hogy melyik lehet inkább pénztárca barát megoldás. Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák