Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    Topikgazda

    válasz velizare #265206 üzenetére

    +#265209parandroid...jut eszembe erről az immár általam is bekapcsolni kívánt Garmin funkcióról, tegnap majdnem odalett kedvenc témakörgazdátok, mert szinte elpatkoltam az erdőben. :U Itt leereszkedve könyökhajlatra vettem egy batár lódarazsat mely így mintegy vénásan adta be nekem a cuccot. Csak picit aggódtam mert már millió darázscsípés ért, nem vagyok allergiás, a darázs mérete és a szúrás helye ugyanakkor adott némi okot aggodalomra...de nem eleget a túléléshez, mert 10 perc múlva már anafilaxiás sokkot kaptam és először csak leszálltam mert nem bírtam tekerni, majd toltam de az sem ment és utána már csak arra emléxem, hogy itt az ösvényen ~300 méterre bent az erdőben feküdtem a teljes tudatzavar, eszmélet és eszméletlenség között váltakozva 30 percig. :U (aki ért hozzá talán ki tudja elemezni a feltöltött Strava menetből a történéseket mert Garminom 0,2km/h fölött már rögzíti a mozgást. Az elapsed time 16 óra mert ott hagytam a bringát egy lakónál és nem állítottam le a rögzítést csak az imént)
    Minden tisztább pillanatomban órámat néztem aztán néhányszor fel is adtam, hogy itt a vég, néztem hanyatt a lombkoronát amely furán homályos és színes volt, gondoltam nem is olyan rossz így itthagyni ezt az árnyékvilágot, majd fél óra múlva erőt vettem magamon és sikerült mentőt hívni, sőt, le is szédelegtem az aszfaltig, ott vártam őket akkor már úgy reszketve a hidegrázástól, hogy kocogtak a fogaim, féltem még kitörnek...onnan kezdve a szokásos, infúzió EKG, véroxigén, Honvéd kórház, vérvétel, újabb EKG-k majd éjfélkor saját felelősségre haza aggódó jobbik felemmel.
    Tanulság: hiába tudod úgy, hogy nem vagy allergiás a méh, illetve darázscsípésre ha a helyi bőrpír és heves fájdalmon, esetleg helyi duzzanaton kívül bármilyen más rendszer szintű tünetet észlelsz azonnal mentő amíg még magadnál vagy. Nálam 18,30 csípés, erős fájdalom, helyi kis duzzanat és fehéredés. 18,40 erős lábfej feszülés és durva, általános lábfejviszketés, majd lábszáron ugyanez, amit rövidesen ajkak zsibbadása követte, amolyan fogászati zsibbasztóinjekció érzés x3 (ekkor kellett volna telefonálni, még az aszfalton :U ). 18,45 fáradság, zihálás, zavarodottság, szédülés majd eszméletvesztés ami 19,15-ig folyamatos illetve ismétlődő volt. Mikor feltették a tappancsokat akkor látszott újabb tünet ami az egész felső test bőrpírjában nyilvánult meg, mint valami kiütés. Egyéb bajom nem lett csak kicsit fáj féloldalt a combom amiből arra következtetek, hogy egyik eszméltvesztésnél ráeshettem az akkor már csak tolt bringámra, a váltófül is úgy elgörbült mint még soha. :Y [kép] Vége.

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák