Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczy

    senior tag

    válasz ZolkoW #224339 üzenetére

    A rollerrel az a baj, hogy jelenleg szürkezóna, olyan műszaki paraméterei vannak, hogy elvileg semmilyen járműnek nem felel meg a KRESZ alapján, így aztán teljesen vegyes, hogy ki minek kategorizálja. A motor nélküli roller igazából nem jármű, ahogy mondjuk a görkorcsolya sem, így elvileg gyalogos eszköz, viszont a motorossal 20 km/h sebességgel járdán gyalogosok közt kissé veszélyes.
    Kerékpár nem lehet a jelenlegi szabályok szerint, mert nem kell emberi erő a hajtáshoz (kerékpárnál feltétel, hogy csak a rásegítő hajtás minősül kerékpárnak 300W és 25 km/h alatt).
    Marad a segédmntoros kerékpár, viszont ha megnézzük a segédmotoros kerékpár műszaki követelményet, akkor abba nem fér bele.
    Tervezeteket olvastam (teljesítmény- és sebesség függvényében majd lesz belőle kerékpár és segédmotoros kerékpár), de a rendeletet még nem hozták ki. Addig ez eléggé szürkezónás.
    Személy szerint pedig veszélyesnek tartom a roller kiterelését a közutakra, a kis kerék miatt sokkal nagyobb az esés veszélye - éljenek a jó minőségű közutak -, a nagyobb teljesítményű rollerekkel meg - ha egyszer segédmotoros kerékpár besorolást kapnak - még a bringautakat sem szabad madj használni, autók közt szórakozni vele - lelke rajta, aki meri)
    Szóval ha idodába, lakásba könnyen bevihető cucc, akkor sokkal inkább egy összecsukható bringa, mint egy roller.

Új hozzászólás Aktív témák