Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz Dark Archon #222528 üzenetére

    "Tour de France-ra készülsz vagy miért érdekel ennyire a pontos kerékkerület? :) Bőven jó, ami az általános táblázatokban van. Ehhez képest a nyomásváltozás miatti differencia elenyésző, hibahatáron belüli. Meg aztán úgysem tudod mm-re pontosan megmérni."
    az ide Tour ról lemaradtam, majd max jövőre :DDD
    kicsit mérésmániás vagyok tudom,egyik heppem a pontos mérés(pedig mérnök nem vagyok,mondjuk villanyszerelő végzettségem van amit meg pont nem használok)
    úgy vagyok vele,hogy egy mérés akkor mérés ha pontos, a táblázatok meg csak egy megközelítő,hisz már ha felrakod a felnire attól is függ a köpeny szélessége is (és kerülete) hogy milyen felnire rakod, szóval lesz eltérés, a köpeny dobozán is van egy szám, mégis más mint ami a standard táblázatokban.akkor ennyi erővel már bőven elég a gps, egyébként az órák elve csak a sebességmérésre használják az spd szenzort,távolságra szerintem nem,és nekem nagyon ritkán volt sebességbeli probléma,úgyhogy én már elengedtem az spd szenzort,persze attól még lehet jó másnak,nem is célom tovább ezen okoskodni,csak megmagyarázom magamnak hogy miért nem használom :), én leszedtem,majd télen görgőzésre jó hogy nőjjön a straván a megtett km szám is ne csak az idő :)
    max terepre erdőbe de oda meg megint nem érdekel mennyivel megyek,mert erdőbe élményért megyek

    Fall-N
    "Pár mm eltérés, de akár cm sem nagy ügy, a GPS-nél így is pontosabb. Az tud egy túra alatt akár 5-700 métert is tévedni. Attól függetlenül ha kicsit lelapul a kerék a kerülete nem változik. Csak nem kör alakú lesz a kerék hanem enyhén ovális."
    Fizikus sem vagyok,de ha terheled elvileg akkor azon a részen ami érintkezik a talajjal ott mindig benyomódik jobban a kerék kvázi mivel körbeforog ezért gyakorlatilag kisebb lesz a mért kerület " elvileg szerintem, de most már kipróbálom délután segítséggel, lemérem 10x és leátlagolom :DD

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

Új hozzászólás Aktív témák