Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz evo87 #217104 üzenetére

    Ez egy aszfaltos-városi bringa, szerintem az Alivio erre pont tökéletes, Deore és fölötte inkább terepen "kötelező". Én tuti nem cserélném azt a váltót, max ha tönkrement, letörött, elhajlott, egy RD-M592-re.

    Más: én csak most tudtam meg, hogy többféle váltófül van, mármint nem formára, hanem szabvány. Haverom tavaly lecserélte a 2x11 8000-es XT-t 1x11 5100-as Deore szettre és nem működött normálisan, beletelt egy kis időbe mire rájöttünk, nem wolf tooth kell neki, sem hosszabb B csavar, hanem egyszerűen az új Shimano váltók standard mountosak b-link nélkül, neki meg a régi 8000-es XT-je direct mount volt direct mount fülön. Szóval ha valaki régi bringán 1x-re váltana, érdemes erre figyelni, ha a bringán direct mount váltófül van és nem lehet kapni hozzá standard mount fület, akkor ha jól gondolom nem fognak az új 1x Shimano váltók működni. Elvileg ha jól értem úgy néz ki a dolog, hogy:
    - standard mount váltó működik standard mount fülön. Régi váltókon b-link is van, újakon nincs
    - direct mount fülön csak direct mount váltó működik és itt nincs b-link
    - direct mount váltó működik standard mounton b-linkkel, vagy direct mounton b-link nélkül
    A "vicces" az, hogy a váltók specifikációjában sehol nem ír erről semmit, általában az user manualban sem, ha nem tud erről az ember, megszívhatja :U

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák