Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Krisz79 #20523 üzenetére

    Az élethosszig tartó garancia az nem az, hogy örök élet, hanem, az, ha eltörik, és még forgalmazzák, akkor kicserélik, ha nem, akkor bizony buktad.

    Nem szerettem volna ehhez a szálhoz hozzászólni, de ez már évek óta megy a topicban, és főként minden tavasszal előjön.
    Minél több anyag van a vázban (ergo vastagabb a csőfal a hegesztés környékén), minél alacsonyabb hőmérsékletű a hegesztés, és a töltőanyag amivel a hegesztést végzik, a legkevésbé különbözik a cső anyagától, és minél kevesebb épül be a védőgázból, és a végeztével minél jobb a végleges hőkezelés, annál jobb lesz a váz tartóssága.
    Az optimális hegesztés drága, az alsó szegmensben utóhőkezelés lényegében nincs, így egyszerűen ezek a vázak össze vannak hegesztve, és csókolom. Jobb esetben porfestve vannak, és a festék ráégetésekor némileg kap egy hőkezelést, de ez még nem az igazi.

    Lehet variálgatni ezzel-azzal, de komoly, napi sportolásra alkalmas bringát nem árulnak 300e alatt.
    Kompromisszumokkal igen, hétvégi kocabringásoknak hétvégénként 20-30 km megtételére az említett Rockrider megfelel egy évig, de utána a karbantartására, hogy funkcionálisan újra ugyan olyan állapotú legyen mint újkorában, többet kell rákölteni, mint az eredeti bringa ára.

    Többen felvetették már régebben, hogy a "SIS" váltóval szerelt 20 éves bicikli a mai napig tökéletesen teszi a dolgát. Igen, de az a 20 éves TY, TZ széria, ami csupa fém volt, minőségben, tartósságban ugyan ott van, mint a mai Alivio. Meg is hálálják a folyamatos karbantartást, 100km-kénti olajozást, a lánc kopásakor a lánc cseréjét.

    Jobban nem is szeretnék belemenni.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák