Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz xy.zsolt #191464 üzenetére

    Abban tévedsz, hogy a felhasználók töredéke. Akik terepen használják, azok nem nagyon tudják megúszni a sportot pedelec-el se. Ez az összehasonlítás azért is sántít, mert hagyományos analóg bringát is a felhasználók többsége sima helyváltoztatásra használja, kényelmes tempóban, nem igazán a sportolás a cél. Látom nap mint nap. Ne abból induljunk ki, hogy a szakmai fórumon mi az általános. :) Ez itt csak a jéghegy csúcsa.
    Minden embernek megvannak a maga céljai, az 50 éves hétköznapi montisnak is, meg az Enduro-s arcoknak is. Nem lenne itt vita analógosok és pedelecesek között ha a pedelec-et nem csípőből fikázná a többség, hogy az csak és kizárólag a sport megúszásáról és lustaságról szólhat. Azt senki nem vitatja el, hogy azonos táv, azonos szint egy analóg géppel nehezebb feladat mint ha van rásegítésed is. Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy a túra végén a pedelec-es nem fáradhat el, főleg ha jóval többet is ment.

    #191474peterkeT:
    Nem azért kell a motor, hogy ellensúlyozza a plusz tömeget, ha ennyit értettél meg, akkor olvasd el újra figyelmesen azt amit leírtam fentebb. Az maximum a túra elején lehet fontos, amikor még fitt az ember, nincs szüksége a pedelec segítségére, de azért rásegítés nélkül, plusz teherrel sem akar menni. Később aztán jól jöhet a nagyobb segítség.

    Persze beleköthetsz minden mondatba, lenézheted a pedelec használót, szíved joga mindenhez, bár nem tudom ennek amúgy mi az értelme. Sokkal többre menne mindenki ha érdeklődve közelítene egy adott téma iránt és inkább a gyakorlati tapasztalatok után mondana nagyobb hangvételű véleményeket, nem bele a vakvilágba minden hülyeséget.

    Semmi szégyellni való nincs azon ha valaki pedelec bringát használ, ugyan úgy a felhasználón fog múlni minden, az edzés mértéke, a terhelés stb. A MTB szépsége szerintem az, hogy nagyjából bármilyen terepen el tudsz menni, a legnagyobb hegyeket is megmászod, de lejössz a durva terepen is. Erre a legalkalmasabb egy Pedelec Trail vagy Enduro gép, minden más erősen kompromisszumos lesz vagy brutál edzettséget kíván, amire a legtöbb átlag dolgozó embernek egyáltalán ideje sincs. Nem arról van szó, hogy átlag embernek nincs ideje sportolni, de a top verseny forma keveseknek adatik meg, ahhoz nagyon sok szabadidő és pénz is kell, nem csak eltökéltség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák