Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • INTELligent

    senior tag

    válasz ZolkoW #179837 üzenetére

    ZolkoW: nem-nem :N . Azért kell a 4 műhold, mert 4 paramétert kell meghatározni (x,y,z, hibabecslés).
    Legalábbis amit leírsz, azt nem támasztja alá semmi (ha tudsz ilyenről, küldd már át kérlek). Meg a háromszög amúgy is mindig lapos :D. De viccet félretéve igazából mivel egy vevő és 4 műhold van, azért az elég kis valószínűségű, hogy mind a 4 műhold koplanáris (és akkor sem látom most, hogy mi lenne a gond). Ami gond lehet, az az atmoszférikus torzítás, ha azt nem kompenzálja a vevő.
    Mert az alapegyenlet (amit valószínűleg a kisebb kütyük használnak) egy egyszerű legkisebb négyzetes becslés (LS), amiben aztán tökmindegy, hogy melyik az x,y,z (tehát ha máshogy veszed fel a koordinátarendszert, akkor sem lesz más egyik koordináta számításának képlete. Magyarán az algoritmusból eredően nem lesz rosszabb a z.

    bringasisti: nem kevés, sticky35-nek igaza van. Ill. mi lenne az a 4 jel? :F

    Tudom, hogy ez a vesszőparipám, de kérlek, akkor írjatok le dolgokat (ez mindenre vonatkozik, nyilván a vélemény, az vélemény marad, de a tényeket a lehető legpontosabban, ha kérhetném - és nem támadásnak szánom :U ), ha biztosak vagytok benne (mert mondjuk megbízható helyről származik az infó).
    Tessék ezt elolvasni GNSS kapcsán (az angol jobban van hivatkozva, de van magyar is).

    Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

Új hozzászólás Aktív témák