Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz maximilian4 #175727 üzenetére

    Nem, most tetszik. :)

    flash: alapnak jó a százalékos számítás, de minden szervezet más, nem pont ott lesz a savköszöböd, ahova a matek adja. És ha tud valaki egy pulzust tartani, akkor mondjuk 5 ütés különbség számíthat, hogy savasodik, vagy sem.
    Azért írtam azt, amit, mert ha valakinek azt mondom tekerjen 50 km-t, majd egyre többet, akkor mindenki ugyanazt fogja csinálni: meglódul, megy gyorsan, majd lassít, majd megáll enni-inni, megy tovább és ez ismétlődik. Ez tök jó, fog is fejlődni tőle, mert minden letekert km számít, de ez nem alapozás. Sprinteket meg azért nem csinálunk, mert általában télen alapozunk, és nem nyerő bekapkodni a minusz fokos levegőt. Görgőn lehet, de tavasszal jó időben bőven elég elkezdeni nyomkodni a pulzust. Meg úgyis vannak bandázós tekerések télen is, akkor van magasabb pulzus.

    Az meg tök mindegy, hogy valaki versenyzik vagy sem, ha nem versenyeznék, és ugyanezt edzettem volna, akkor is fel tudnék most tekerni 130-140-es pulzuson olyan helyen, ahol a velem együtt tekerőnek mondjuk sípol a tüdeje. És gondolom ez mindenkinek a célja, aki alapozni akar.

    Egyébként érdemes olvasgatni a futós topikot, ott írnak ilyenekről bőven.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák