- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Lolka Bolka
aktív tag
Hali, ki ismeri ezt? És ki jön rá idén?
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #17431 üzenetére
Uvexből melyiket tudnád ajánlani?
15-ig keresnék sisakot, Casco most akciós csak azért keltette fel a figyelmem.
Mindegyikkel az a gondom, hogy hátul a műanyag tekerő pont a nyakszirtcsontomra esik és már felvételkor is nyom, akkor mit éreznék 50-100 km után[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
superecneB
őstag
-
rétisün
veterán
csatlakozom egy uvex superhelix-el, csak ajánlani tudom....lassan le is kéne cserélnem (főleg hogy amikor majd 2 éve estem, kicsit közelebbi ismeretségbe került az aszfalttal, bár nem látszik rajta) de sztem megint csak uvexet fogok venni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Runner_fxr
Ármester
-
Zola007
veterán
válasz Csapi007 #17454 üzenetére
Nem tudom, próbáltam M és L méretű sisakokat is 5e -20e kategóriába, mindegyik ott nyomott.
Valami harmincvalahányezres sisak volt egyedül ami nem nyomott, annak lehetett állítani több pozícióban, de annyi momentán nem fussa rá.
itt néztem helyben a bike-trialban, de szegényes a választék. Nincs is fent a honlapjukon amit néztem#17456) lsebestyen: igen, annak is állítható volt az a rész le-fel
#17458) Runner_fxr : Casco-ban (Cuda-t néztem) az tetszett még hogy intelligensen van megoldva a bogárháló és egész nagy a napellenzőjük!
Ez utóbbi nekem fontos, mert erős szemüveges vagyok és nem tudok teljesen fedő napszemüveget felvenni (fényre sötétedő a lencsém, de felülről és oldalból vakít a nap)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rétisün
veterán
válasz Zola007 #17459 üzenetére
shimanonak, bbb-nek van olyan bicajos szemüvege, amiben van egy dioptriás betét, persze ebbe a lencsét neked kell megcsináltatnii optikusnál, saját szemüveged alapján.
de talán még a decathlonban is láttam ilyen bringás szemüveget.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #17459 üzenetére
Uvexben is van sok aminek van napellenzője, egyébként nem tudom mennyire sürgős neked, de kb 1 hónap múlva érkezik hozzánk a nyári szállítmány uvex-ből, legalább 40-50 féle típus közül lehet válogatni, nem sok üzletben van ekkora választék sisakból. Sísisakaból is kb hasonló készletünk volt.
Nekem ez tetszik baromira, bár igaz, hogy ez drágább kategória.A casco sisakok csatja és méret állítója viszont egy vicc, ilyen bohócságokat találnak ki, hogy cserélheted a díszcsíkot rajta különböző színekben, amiket külön 2000-ért megvehetsz, kit érdekel őszintén? Uvex sokkal jobb. Én cascot nem vennék az biztos.
-
Zola007
veterán
válasz rétisün #17460 üzenetére
Nem lehet sajnos, ilyen dioptriánál nem fér ki a 75-ös átmérőjű lencséből sem vagy nem lehetne beilleszteni mert a peremén 10-12mm vastag lenne.
6,5 és 7,0-ás lencséim vannak(#17461) Runner_fxr: szeretném még a hónapban megvenni, illetve én debreceni vagyok és most nem is nagyon járok felétek sajna
itt meg nincs szinte semmi se készletenezek tűnnek szimpatikusnak így ránézésre, de élőben lehet hogy totál másfélét választanék:
Onyx
Supersonic
Xp CC[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Mi a véleményetek az új lánc használt összekötő szemmel történő összekötéséről? (Pl Sram Power Link.)
Szerintem hülyeség, más szerint semmi gond vele
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #17463 üzenetére
minden lánc olyan erős mint a leggyengébb láncszem.
mivel a patentszem sincs kryptonitból vagy Zeusz-kakiból, hogy halhatatlan legyen, ezért az is ugyanúgy kopott idővel, mint az előző láncod többi szeme.
ne azon az 500 ft-on spórolj szerintem[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz -=RelakS=- #17463 üzenetére
Én 7 éve használom, csak ilyennel rakom össze a láncom.
Viszont a hétvégén egy sunrace patent szem szerencsésen kiakadt az erdőbe a haveromnak egy lefelébe, persze meg se lehetett találni ment a fogszívás. Én még ilyet nem is hallottam hogy kiakadt volna valakinek. Lehet csak a sunrace ilyen hulladék..Szerk:
Ja hogy most olvastam el úgy a kérdést hogy fel is fogtam.
Én vagy 5 láncba ugyan azokkal a patent szemekkel mentem, nem volt vele baj.
Régi országútis haverjaim is elmentek egy patent szemmel 3 láncot, meg töménytelen kilométert még 8-9 es rendszerekkel.
Minden esetre legyen nálad szerszám, valamint egy pót patent szem, és akkor nem lehet baj. Nem csak ebből kifolyólag, hanem egyébként sem alszik az ördög.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #17465 üzenetére
A szerszámot nem értem (én anélkül szedem szét ezeket ), de úgy gondolom, hogy a patentszem is kopik, tehát azon az egy ponton az új lánc is meg lesz nyúlva. Ezt pedig nem biztos, hogy értékeli a hajtáslánc többi része.
A dolog úgy vetődött fel, hogy egy jóember a Bikemagon nem tudta összerakni használt Sram patenttel az új Shimano láncot.
Mikor kifogásoltam a használt szemet, ezt írta:
Simán jó a használt patentszem is, illetve fordítva is: pótoltam már használt láncot új szemmel, problémamentes az is. Egy szem soha nem ugrik meg.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz -=RelakS=- #17466 üzenetére
Multi szerszám, láncbontó, stb. Elszakadhat máshol is a lánc, meg tudd szerelni a biciklit.
Azok a csapok minimálisan kopnak, persze kicsit ott nyúlottabb lesz, de az oldal lap csak egy fél láncszemet ad.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #17468 üzenetére
Mivel mindkét oldalapban van 1-1 csap, és mindkettő kopik, ezért pont 1 megnyúlt láncszem lesz így a vadiúj láncban (már ha a láncszemnek egy külső/belső párt -> két csapot számolunk)
A lánc oldallapjainak a nyúlása kb lényegtelenA máshol elszakadás meg jogos, arra nemigazán vagyok felkészülve. Mondjuk szerintem még mindig jobb a kopott láncban a nem kopott patentszem (mármint a hajtás szempontjából), mint fordítva. Főleg, ha az adott patentszem annyira kopott, hogy a hozzá való láncot már cserélni kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #17469 üzenetére
Az már elég nagy baj ha az oldalfal nyúlik, max extrém nagy igénybevétel és hőlágyulás okozhatná
De mivel nem teker senki fel a hegytetőre 1200-as pedálfordulattal, így azt hiszem ettől eltekinthetünkMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
D.Orion
veterán
Ne görcsölj már ennyit azon az egy patentszemen. Ha szerinted ki kell cserélni minden egyes lánccal a patentszemet is, akkor ne kérdezz meg másokat erről, hogy ők mégis mit tanácsolnak.
Zola007: Nagyobb fordulatszám pont, hogy kisebb terhelést ad az egész hajtásnak nem? Persze leszámítva a csapágyakat, de még lehet azok is jobban veszik a gyors futást, mint a taposást.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz D.Orion #17471 üzenetére
ugyanolyan áttételen nagyobb fordulat = nagyobb terhelés
azért írtam a hegymenetet, mindegy egyébként vicc akart lenni, de egy 40° hegyoldalon nem tudom mit bírna egy hajtás áttétel ide vagy oda[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #17462 üzenetére
Mindenképpen érdemes felpróbálni, mivel nincs két egyforma fejforma, különböző típusok vannak, mindenkinek más lehet kényelmes. Minőség tekintetében akármelyik uvex sisakot választod, nem lesz panasz. Illetve ha ne adj isten meghibásodna egy csat, méret állító tekerő, garanciális időn túl, be tudjuk szerezni hozzá az alkatrészt.
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #17473 üzenetére
Ti vagytok a distributor?
Próbával van gondom éppen, majd benézek a Reginaba vagy Potkerekbe, hátha van nekikMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #17474 üzenetére
Ez úgy van, hogy mi hivatalosan a téli uvex szekció disztibútorai vagyunbk, mert külön van a nyári és a munkavédelem is. na most ettől függetlenül az uvex nem csinál gondot abból, hogy legyen nálunk nyári cucc is, egyébként a neuzer a hivatalos uvex nyári disztribútor, viszont sok esetben szegényesebb a kínálatuk és drágább is mint nálunk. Napszemüvegből is több száz féle típus van nálunk, nem is tudom, van e még ilyen bringás bolt ahol ekkora választék van napszemüvegből és sisakokból.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Igen az a láncszem, egy külső és belső oldal lap pár. De a patent szélső csapja már a következő láncszemé.
Ha ennyire el akarunk ebbe mélyedni, hát tessék...
Ha szétszedsz egy mostani pl 9 es láncot, teljesen, láthatod hogy a belső oldalak bekanyarodnak a csapra rá, így sokkal nagyobb felületen támaszkodik fel a csapon, valamint így a gyűrű is ezeken támaszkodik fel.
Tehát a gyűrű ami jelentősen kopik, az a belső oldalakat koptatja, nem a csapot.
A csapra egész hosszában feltámaszkodik a belső oldal pár, így a csap nincs jelentős kopásnak kitéve.
Anyagában nem nyúlik a lánc, csak kopik.Egy jó tolómérővel és türelemmel ki lehet mérni hogy mennyivel nyújtja meg a használt patent szem a láncot, de minimális lesz a különbség.
Nekem van pár többször felhasznált patent szemem, és egyiknek a csapján se látok durva hornyosodást.
Párszor szerintem nyugodtan újra lehet használni az spd szemet. Persze ha nyúláshatáron belül cserélt láncokról beszélünk.
De ha nem akarod, akkor küld el nekem a patent szemeket majd én használom tovább.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz -=RelakS=- #17446 üzenetére
Az igen, épp kétszer annyiba is kerül.
Mondjuk ez már tényleg overkill.
7x-es még jól tud jönni night ride esetén, de közútra remélem ahhoz is elég erős, hogy a bunkók levegyék rólam a refit.[blog]
A Mars 4.0-át totál vízszintesbe állítottam, hogy éppen a járművek magasságában legyen a hotspot.
Jelentem ez a lámpa túltesz a funkcióján, nem hogy észrevesznek, de nagy ívben kerülnek ki.
Tegnap este országúton/elkerülő úton hazafelé 7 kocsiból 5 teljesen átment a szembe sávba kerülni.
Ilyenre még nem volt példám ezelőtt.Viszont szemből megint legalább 3 kocsi refivel közeledett, ebből elegem van.
Kár, h nincs ezeken a lámpákon villantó gomb, hogy amíg nyomva tartom addig átvált max fényerőre.
...most minden hülye miatt végigzongorázni a lámpán. Strobe funkciónál lehet tényleg kihívnám magam ellen a sorsot.
[/blog] -
pengemetal
aktív tag
válasz Runner_fxr #17475 üzenetére
És milyen jó napszemüveg akciók szoktak lenni. Egyik legjobb szemüvegem Uvex volt, amíg valaki másnak is megtetszett és magáévá tette.
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Pocee
senior tag
Sziasztok! ha kattog valami tekeréskor az mi lehet?ha terhelve tekerek akkor nem,ha hátrafelé sem.csak ha lazán.monoblokk?
Mr.Brightside
-
-
Pocee
senior tag
válasz -=RelakS=- #17485 üzenetére
nem,fix,biztos,hogy hajtás,csak csodálkozok,hogy a truvativ monoblokk ennyit bírna.
Mr.Brightside
-
rootkiller
őstag
Van esetleg valakinek extra széles lába? Kéne valami jó kis közép kategóriás cipő a széles patámra, olyan 30ezer környékén.
Artengo TR 990 Pro
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Totál random meghalt a telópumpám, nem fújt semmit. Az első O gyűrű alá tettem teflonszalagot, most egész jó, de nem szív rendesen levegőt, és nagy nyomást sokkal nehezebb fújni vele. Szerintetek egy szimpla O gyűrű csere megoldaná a gondot?
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Asszonypajtásnak szeretnék egy normálisabb bringát, amivel időnként velem tud tartani hétvégi túrákon. Tehát túl gyakran nem lesz használva, de alkalmankénti kiruccanáshoz jól jönne. Hegyekbe nem fogunk menni, általában a Duna-parton, aszfaltúton szoktam tekerni, csak mérsékelt emelkedők-lejtők szoktak lenni.
Jelenleg valamilyen leharcolt Hauser bringája van, amit elég költséges lenne rendbe tenni, és nekem mostanában sajnos időm sincs, így lehet egyszerűbb, ha nézek neki egy jó állapotú használtat, amit szeretni fog. Férfivázas bringa kell, azt szereti.
Mint hozzáértők tudnátok nekem ajánlani 1-2 alkalmas jelöltet erre a feladatra? Hogy mennyit tudok rászánni, azon még gondolkoznom kell, de sz*rt nem szeretnék venni. Tehát nem kell hiperszuper kategória, de ne az a tesco-s fajta legyen, hanem élvezet legyen tekerni.
Kérném segítségeteket ebben!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
anorche1
őstag
Egy régi, lábpumpával fújom az oútim kerekeit. Viszont 6 bar fölött a 65-70 kilómmal már ugrálnom kell rajta, vagy a ajtófélfa segítségével kézzel is nyomnom magam a föld irányába. Ha veszek egy lidlis műhelypumpát, azzal is ilyen nehezen tudnám felfújni?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest