Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz siti #143087 üzenetére

    Sajnos igaz, manapság a 4szögtengelyes hajtás márcsak a belépő szintű gagyi. Régen volt igényes akár titán tengelyes megoldás is, igaz akkor ez volt a modern, másrészt nem volt olcsó akkor sem. Most ha nagyon ragaszkodik hozzá az ember akkor is csak szigorúan acél tányérral szabad venni, az valamivel merevebb. De a legnagyobb baj, hogy a kopás miatt elmászik a láncvonal, így igazán egyik sem jó. Ha a hajtókaron a felfogatás vagy maga a tengely kopik akkor nyúlós lesz a hajtás, sosem lesz olyan stabil egyébként sem, mint egy akár Octalinkes vagy egy integrált hajtás.

    Nincs mese át kell váltani Octalinkre vagy integrált hajtóműre. ISIS-t direkt nem írom, mert ott meg a csapágy ami sajnos hamar fogyóeszköz.

    Sajnos azt is el kell fogadni, hogy a kerékpározás sem olcsó, mint semmi más sem. Ahogyan nem kapni normális biciklit olcsón, úgy alkatrészeket sem lehet olcsón megúszni régi elavult technológiákkal. Persze kis terheléssel meg rövid városi távon ez elsőre nem bukik ki, de hidd el ha átülsz egy modernebb bringára rögtön észreveszed a különbséget. Arról nem is beszélve, hogy az olcsó szar hamar tönkremegy és jóval macerásabb szerelni is. Persze ha szervizes szop vele akkor mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák