Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Befejeződött a verseny utáni takarítás, legalább a nyár maradék részében már nem kell ezzel foglalkoznom, most minden szép tiszta, és remélhetőleg csak annyit kopik amennyit muszáj neki.

    Tegnap tettem egy kis kört, mert szép idő volt, de még nem volt meg a forgáspont tisztítás, hát olyan szinten recsegett a bringa, mint egy rossz ajtó. Végig zárt telóval mentem, és igyekeztem kiállva a saját ízületeimmel tompítani a huplikat, nagyon szar érzés volt úgy tekerni, hogy hallatszott a bringa nincs rendben. Nem kevés trutyi jött ma ki a csapágyak mellől.

    Amit nagyon nem szeretek, a támvilla felső részén lévő csapágy tisztítása, direkt úgy csinálják hogy a vázba van fúrva a menet, (ennyi erővel a pressfites középcsapágy is lehetne menetes), és akárhányszor szétszedem az egyik csavar biztos hogy nehezen jön ki, és hoz magával alu forgácsot. Tehát minél sűrűbben tisztogatom, annál inkább gyilkolom a menetet, ami egyszer elromlik, és onnantól kuka a váz.

    A középcsapágy két csapágya között, megint volt víz, kezdem kétségbe vonni, hogy ezt a bringát valóban német mérnökök tervezték-e, és nem egy szabadnapos esztergályos, szépen össze van rakva, de a vázban elvezetett kábel helyén bemegy a felső csőbe a víz, ami a középcsapágyhoz folyik le, és onnan csak úgy jön ki ha megbontom, és kitörlöm, mert nincs neki lik. Az elkövetkezendő hónapoban nem tervezem szétszedni, lehet majd elkezdni szépen belülről kimosni a zsír a csapágyakból. A másik "apró" hiba pedig a helytelen méretezés a tag 3 felfogatásánál, ami miatt szoru(t) a 2 csapágy.

    Jó kis bringa ez, de többet nem vennék ilyen márkát, főleg mert még annyi gyártó van akikben csalódhatok :B

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák