- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz stracker06 #12150 üzenetére
Ha vártad, akkor már írhatnád a választ, amit előre megfogalmaztál!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Zola007
veterán
Én attól tudok falra mászni, mikor jön szembe, ki kell kerülnie valamit és mindenáron a jobb oldalamon akar szemből elhaladni. Én meg ugye eleve jobbra tartok, na ennek eddig szerencsésen mindig az lett a vége, hogy fékezünk egy nagyot és megállunk egymással szembe 1 méterre.
Kíváncsi leszek mi történik ha egyszer valaki 100%-ig biztos a hülyeségében és még fékezni sem akar.
De azt most meg mondom, ha megveszem az új bringát és belém jön így valaki, ott megtöröm helyben mint a diót.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz belaazallat #12149 üzenetére
Átugratod...főleg ha legalább 5m hosszú.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
G@ben
addikt
És aki nem tud ugratni, melyik felnit vegye a kettő közül, csókolom?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Zola007
veterán
fék > leszáll > áttol > felszáll
kicsit papás, de praktikus, én is szoktam alkalmazni, mégse tagadtak még ki az emberi fajbólegyébként kb egy szinten van a két felni, sok múlik a gumin is ami rákerül és hogy legyen benne városban ~ 3,5 bar
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Pho3bus #12156 üzenetére
Végül is csak vagy 10x járja be széltében az utat elkészül a szenya
(#12157) G@ben: én is gyakran áthajtok, de a frissen géppel vágott aszfalt nem mindig kegyelmez, keréknyomás ide vagy oda. Talán ezért kell most a boltbajáróson cserélnem a hátsót szálszakadás miatt.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
G@ben
addikt
válasz stracker06 #12159 üzenetére
A régi bicajomon is ilyen volt, aztán eladtam a bicajjal együtt és rögtön meg is bántam. Aztán mire sikerült szereznem újra...
Zola007: értelemszerűen ha látom, hogy ott nagyobb az esély a felütésre, defektre, akkor lassítok, netalán még le is szállok, de nem akarok minden egyes járdázásnál leszállni.
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Muton
addikt
válasz hoffman_ #12134 üzenetére
nem a fixivel van bajom, hanem a fék nélküli fixivel, ami egy állat ül (aki nem azért fixizik, mert annyira szeret, hanem mert valószínűleg kiforratlan személyiség, és ez adja számára a önigazolást, hogy jól csinálja, mert többi hasonszőrű ettől ismeri el. ezt jól lehet látni egy-egy hídon, hogy egy 140 kg-os arc is kevésbé küzd fölfelé egy váltós bicajon, mint a csíkos zoknisok jelentősebb része). meg mindennel, amin állat ül.
minap egy bmx-es az előttem sétáló nőt kapta telibe, mert nem bírt megállni. szerencséje volt...
meg hogy este rettegve megyek haza, mert cikáznak a nindzsák körülöttem. első-hátsó villogó van vagy 500 Ft... nem értem miért nem kap 2-3 nap fogdát vagy éjszakai utca takarítást büntetésből aki így tolja. persze lámpa nélkül, és ha ott marad valami szemét, az plusz egy napot jelentene .Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Zola007
veterán
sajnos nem mindig látni, de gondoltam hogy nem szándékosan töröd a bringád
nálunk pl. Debrecenben most a 2-es villamos vonalát elég durván feltúrták. Volt olyan hogy elindultam otthonról 4-kor, 7-kor megyek haza sötétben és hopp, nincs út a szokott helyen . Ezt értsd úgy, hogy 3 méter szélesen 1 méter mélyen kimarták. Körbe sem találtam sehol átjárót, így leszálltam és áttoltam a csöveknek kivágott részen, mert ott csak 30 centiker vettek el a betonból. Nyeregben ülve sehol nem lehetett volna átmenni.
de olyan is, hogy megyek nyugdíjasan, szintén túrás, egy kis helyen síkban fel van töltve földdel.
Fel a f.szt, belemegyek, huppanás, hát csak éppen telelapátolták a lyukat, de ledöngölve nem volt, ezt rám hagyták. Olyat ütött, azt hittem leesek a bringáról.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
Az ilyen 500Ft-os lámpásokat kiküldeném egy Velencei -tó körre hajnali 3-kor, aztán menjenek át az úton tekergőző siklón, átfutó macskán, egyében. Csak az a baj, hogy látok is ilyeneket téli időszakban a tó körül, tehát városban simán a többszöröse lehet a hülyefaktor...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
D.Orion
veterán
válasz deicide #12164 üzenetére
Tegnap hajnali 4:40kor munkába menet szembe jön az autó a városban ködlámpával és max magasságra tekert tompítottal. Na nekem nem 500Ft-os villogóm van... Lekaptam a kormányról rácsaptam a zoom-ot és stroboszkóp üzemmódban belevilágítottam a pofájába. Fel se tűnt neki, ment tovább... 800Lumen-t tud az XM-L2 -es led lámpám, ennek meg fel se tűnt, hogy kivillogtam a retináját vele...
Ez a másik véglet, autósok közt is van vadbarom sajna.
A világít nélkül közlekedőket alsó hangon 5.000Ft-ra büntetném.
-
elfelejtette
veterán
Az, ha lámpa nélkül jön szembe valaki, az az ő baja, mert nem lát. Viszont én azt imádom, mikor a sötétben jön szembe a villogó első lámpával, aminek olyan fénye van, mint egy stroboszkópnak, na akkor én se látok semmit, de nekem ne mondja azt, hogy ő többet lát villogó fénynél! Az ilyen elvakítós villogó lámpa használatát is tilthatná a kresz...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hoffman_
nagyúr
a városban a fény is többszöröse. nekem egy két ledes gumi villogóm van előre-hátra, soha bajom nem volt még. oldalról nem látnak egyededül rendesen, ezen agyalok már, de ez független attól, hogy 500 forintnyi vagy 15 ezernyi fényforrásom van elöl-hátul.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz deicide #12168 üzenetére
tény, hogy vannak külvárosi sötétebb részek, de alapvetően igaz. küllőprizmát azt hiszem szabály szerint nem válthat ki semmi, de ezzel kapcsolatban szerintem rendesek a rődnerek, nekem sose szóltak emiatt, pedig csak villogóm van kettő.
+ D.Orion:
a lehetőségekkel én is tisztában vagyok, csak még nem tudom melyik nézne ki a legjobban én valami ilyesmit szeretnék, szolidabban, betűk nélkül. az is elég, ha csak egy vastag csík, amit meg lehet oldani fix küllőanyába épített leddel.
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
az 500 Ft-os lámpa lényege nem az, hogy ő lásson, hanem, hogy én lássam őt de ez igaz futókra, görkorcsolyázókra, kutyákra is. nagy feeling amikor egy parkban majdnem gyalogtempóban mész a sötétben, mert mindenki ott kolbászol kivilágítatlanul.
elfelejtette: az megy a másik kedvencem. elmegy mellettem, aztán meg kell állni, mert percekig nem látok
Oldalirányú láthatóság: nekem mars4-em van, azon van narancs led oldalra, de szerintem valahogy kellene a kormányvégre applikálni egy értelmesebbet. ha jól emlékszem Kínából rendelhető, csak a szarvam miatt egyelőre nem passzol. mellett be akarok szerezni narancs fényvisszaverő matricát is, és rakni egy kis csíkot a teló oldalára, mint ahogy sok új motoron van ott fényvisszaverő
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
elfelejtette
veterán
válasz hoffman_ #12170 üzenetére
Az a baj a rendőrrel is, hogy ha kötözködő hangulatban van, akkor már egy kapaszkodó neki az, hogy nincs küllőprizma. Jobb inkább eleját venni ezeknek a dolgoknak, egy prizma nem hiszem, hogy olyan mértékben rontaná a légellenállási együtthatót...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hoffman_
nagyúr
válasz elfelejtette #12173 üzenetére
engem nem sűrűn állítanak meg(lekopogom) és akkor is rendben vannak a dolgok(lekopogom), a legutóbbi alkalommal amilyen szituban ellenőriztek minket, kb a jogsimat is elvehették volna*, hiába volt a kocsi otthon a garázsban. plusz a városban is rengeteget fordulok meg ugye, szóval én hiszek a jóhiszemű rendőrökben bringás igazoltatás esetén. aztán lehet, hogy csak szerencsém volt. de szabályos közlekedés esetén, és nyilvánvaló kielégítő láthatóság mellett ne álljon neki szemétkedni, csak mert megteheti. én meg tudom, hogy nem ér utol, ha nem akarom.
* nem piára céloztam ezzel, hanem annyi szabályt nem tartottunk be épp abban a kereszteződésben hajnalban, hogy reggelig lehetett volna írni a listát, és mégis tök jófejek voltak
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz hoffman_ #12172 üzenetére
az első szakdolgozatom gépjármű világítással kapcsolatos volt, annak írása közben tanultam meg, h az oldalsó leszállófények narancssárgák (jó, borostyán)
amúgy az azért jó, mert akkor nem keveri össze senki az első, vagy hátsó lámpával, mert az összes hosszú járművön a zárófény narancs.
persze a magyar szabványokat senki sem tartja be, elvileg vagy 2 (?) méternek kell lenne minimum közöttük, de számos buszon van az ajtó előtt és után is, ami meg messze nincs annyi. pl a hátsó ködlámpára is van szabály, h az autó szélétől 40-60 centire kell lenni, azaz az összes suzuki swift meg peugeot 206 kitiltható lenne, mert ott középen van. erről ennyit
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
hoffman_
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
Alapvető gondok vannak, most belemehetnénk abba is, hogy miért tartunk ott ahol, bár hosszú lenne, a bankok is megérték a pénzüket, de szerintem az emberek vállalták túl magukat. Akinek suzukira volt pénze az wolksvagent vett, akinek garzonra az nagyobb lakást vett, akinek nagy lakásra volt az inkább házat vett és így tovább. Ezért is adósodtak el az emberek.
Az sem ártana ha kicsit kerékpár barátabbá tennének pár nagyvárost, főként Budapestet. A belvárosban olyan szinten rossz a levegő, hogy az hihetetlen. Én szerencsére nem a belvárosban lakom, hanem egy zöldebb kerületben, a Széchényi hegy lábánál, de amikor bekerekezem a városba, akkora a különbség mint a friss levegő és a pöcegödör levegője között. Rengeteg olyan jármű van, főként buszok amiket azonnal el kéne vontatni egy telephelyre és a közút közelébe se szabadna engedni. Lenne itt igény azért nagyobb kerékpáros közlekedésre, csak nem kéne mindent az autók alárendelni. Egyből jobb levegő lenne.
Ausztriában is vannak nagyobb városok ahol sok autó is van, de valahogy még sem éreztem ezt a pöcegödör szagot mint amit Budapest belvárosában lehet érezni.Pho3bus: Szerintem 56 vagy 58-as méret lesz a jó, de ehhez ki kell próbálni, pontosan csak akkor tudod megállapítani, hogy jó e.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
Mai fárasztó: [link]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Tomi_Sci
őstag
Esti néznivaló: [link]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
cekkk
veterán
válasz Runner_fxr #12179 üzenetére
Ez meg azért van mert a magyar ember mindig többet akar mutatni. Mindegy.
Én a logikát nem értem, amikor sok sok eu-s támogatás volt, hogy bicikli utakat miért nem építettek.
Debrecenben anno olyan pletyka volt, hogy mivel a tömegközlekedés résztvevőinek a száma drasztikusan lecsökkent és azért nem akartak több bicikli utat építeni, mert úgy még nagyobb lett volna a veszteség.
Mondjuk amíg át nem vette a város a volántól talán egyedül az országban ott volt gazdaságos a tömegközlekedés. Azóta ott is csak a milliárdokat viszi.
Én most azon nevettem, hogy a 4-6 villamosnál a lámpáknál kapjon elsőbbséget a kocsikkal szemben és most megint vissza akarják állítani, hogy a kocsiké legyen az elsőbbség. Én ezt sem értem.[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz D.Orion #12165 üzenetére
Tegnap jöttem haza korom sötétben a 6-oson én ugyanezt csináltam, de nekem mindenki azonnal levette a "refit" amikor az arcába stroboszkópoztam a CREE ledes zseblámpával.
Viszont azt hiszem erről le fogok szokni, hogy a korom sötétben tiltott úton menjek, mert ha szembe jöttek akkor mögöttem szinte mindenki lelassított az én 25-30 -as tempómra az előzés helyett. Persze atom ki vagyok világítva, de más fényes nappal menni ott és más a korom sötétben. Már ha csak azt is figyelembe vesszük hogy elég sokan nem veszik a fáradságot, hogy sötétben tiszta szélvédővel vezessenek.
A legjobb az volt amikor egy építészmérnök haverral mentünk sötétben 150km-t az ASTRA -jával és én vezettem. Kénytelen voltam félreállni, mert amikor szembe jöttek szinte semmit sem láttam. Mondom nem kéne néha letörölni belülről a szélvédőt? Azt hitte hogy párásodik és mindig klímázta, hogy lejöjjön róla a pára, persze sosem jött le az a ködös poros réteg. Szóval hányan vezethetnek így? Az eső/sötét párosról már nem is beszélek. Akkor tényleg nem megyek, mert akkor az ember már az életével játszik még akkor is ha többszörösen is ki van világítva. -
jackbacsi87
senior tag
Ez vajon eredeti lehet? Mennyire gyakori a hamisítvány? Folyamatosan tölti fel őket a srác.
shimano 105 országúti pedál -
Toomy
senior tag
válasz jackbacsi87 #12184 üzenetére
Gyanúsan olcsó. Lehet hogy a a gyártósorról nyúlja le őket mellékesként.
De az viszont meg mellette szól, hogy 100% .os az értékelése. Igaz csak 14 -en értékelték... Szóval a franc se tudja... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz jackbacsi87 #12184 üzenetére
Licitálós!
-
Toomy
senior tag
válasz ---Lasali--- #12186 üzenetére
Igen ez elkerülte a figyelmemet. Így már mindjárt más a leányzó fekvése.
(#12187) jackbacsi87 - Az még mindig tényleg frankó, mert féláron van mint az ebike -os ár.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
[video] Ezen derültem egy jót. Remélem jó a link, mert mobilról linkeltem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zola007 #12190 üzenetére
Nagyon jó!
(#12191) Baltoafarkas...egy csúcskategóriás országúti kerék biztos erősebb egy középkategóriás MTB keréknél.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Szakbarbár
aktív tag
Cuki bicikliváz lányoknak: [link]
Az a vicces ebben a hirdetésben, hogy 2 hete még 50.000 Ft volt, múlt héten már 55.000, mai ára pedig 57.000 Ft Lehet hogy olyan, mint a jó bor, hogy idővel felmegy az értéke? Ha nem tudja eladni, akkor nem lefelé kellene vinni az árát?(#12183) Toomy, én pont a korai sötétedés miatt hagytam abba a biciklivel melóba járást. Illetve amikor mennék reggel, akkor pont az út felett van lapos szögben a Nap, nehezebben vennének észre az autósok. És én sem látok túl sokat. Ráadásul Tát - Nyergesújfalu között a bicikliút 0,5 - 1 méterrel van lejjebb az útnál, így az autók lámpái pont fejmagasságban vannak és folyamatosan vakítanak, ott hiába villognék nem tudnának csinálni semmit az autósok.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Lenne egy balga kerdesem.
Van a lanyomnak egy Hauser Viper kerekparja. A gondom az, hogy foleg kesztyuben nehezen tudja a valtot tekerni. Augy megfeleloen mukodik, szamomra nem okoz problemat, csak hat a gyermek nincs meg 7 eves. Az elso valtot nem szoktuk piszkalni, csak hatul.
A kerdes ezt a most rajta levo RevoShift tipusut ki lehet cserelni vmi masik fajtara? Ha igen melyiket javasoljatok? Persze azert nem szeretnem a kerekpar erteket rakolteni csak 1 valtora. Kerdes meg, ha cserelek akkor hulyen nez ki ha csak a hatsohoz tartozot cserelem? (csereltetem )Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Bandus99
őstag
válasz Szakbarbár #12194 üzenetére
Ebben a csoportban is hirdeti az elado.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
fpeter07
veterán
Már sokszor láttam, minden szempontból jó vidi! Különösen a falas részt tetszik. Nem működik a fizika?
szerk: Tegnap plázánál láttam egy gyönyörűséget. Feminin Caprine volt. Gyönyörű fehér bőre volt és az alakja is rendben volt. Egy ilyen után minden férfi megfordul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Politika
- Gumi és felni topik
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs