Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #25048 üzenetére
a becsúszószárat, ahol a lábbal találkozik betekeri szigszallaggal, hogy ne mehessen bele a kosz, és 2000-es polírpapírral simogatja, hogy legalább a sorja eltűnjön róla. Ezzel meg az a baj, hogy a rés ugyanúgy ott lesz, és belemegy a kosz.
Szerintem házilag többet nem tud vele csinálni. Ha már mélyebbre csiszolja, azzal már az eloxált védő réteget szedi le. Tömíteni meg sztem semmivel nem tudja, mert ahhoz szét kéne szedni, teljesen olaj, és zsírmentesíteni, és olyan tömítőanyaggal kikenni, ami hasonlóan keményre szilárdul mint az elox, és ellenáll az olajnak. Mondjuk loctite menetragasztó folyékony fém, de sztem az is kipottyanna pár hét használat után.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
amargo
addikt
válasz tr00p3r #25049 üzenetére
No, akkor szerezhetek be egy ilyen védőt is, ha nem akarom idő előtt kidobni. Minden túra után törölgetem a becsúszókat olajos ronggyal.
Szerk:
(#25048) ludsimon: Ezek a karcok kb 0,25-0,5 mm lehet. Ezt szerintem gyantával is kilehet hézagolni, csak kérdés, mennyire jó megoldás?[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz tekeyagd #25053 üzenetére
A karcok fent vannak, fentről 2-3cm, szerintem ritkán jut el odáig, de eljuthat. No majd jobban ápolom/figyelek rá, még jó, hogy nem egy SID vagy FOX.. bár így is az eddigi csúcs telóm.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
Bikeman
aktív tag
válasz amargo #25057 üzenetére
Nekem ez van: UHU Plus 5min 2 komponensű tubusos, tartása 1900N/cm2. Bauhausban vettem, kb. 1800 Ft. 5 percig alakítható, miután a két tubusból kinyomottakat összekeverted (pl. használt gyufaszál más végével)
Van olyan is, amit 20 percig lehet alakítani, de olyan is létezik, amit mindössze 2 percig (UHU Plus Sofortfest).
Amit tovább lehet alakítani, annak nem olyan jó tartása (de így is bődületes 1000+N/cm2)
Létezik fecskendős is.
Egy baja van, hogy szeretnek a tubusok beszáradni, a sok nyomástól meg a fémtubus kiszkakad, és dől belőle orrán-száján, még nekem félig vannak, de már úgy elöntött mindent az áradat, hogy kénytelen leszek újat venni. Használat után tubus csőrét pucold majd le jól!
Csak ara kell vigyázni, hogy ne álljon ki a szár síkjából, mert az sem tesz jót a szimmeringeknek, satöbbiknek.
[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
a becsuszovédő jo dolog.
vizes idöben is.
ami miatt gond szokott lenni, hogy tekerés után nem szokták kimosni.
igy a beleragadt már száraz szemcsék karistolják a becsuszot mint a smirgli...a porlehuzo szimeringnek meg az a dolga, hogy a nedves és száraz port koszt leszedje.
akinek ez nem müködik megfelelöen akkor cserélje.
24-órás után 1gramm por se ment egyik csapattásam telójába. tudom, mert generáloztam mindet, fölöslegesen. pedig ott volt por.Szevasztok bogyókák!
-
Hali
Tönkrement a telóm - manitou skareb super - most keresem hasonló tudású csak "kicsit" erősebb és hosszabb becsúszó szárú utódját
Tudnátok ajánlani?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz venember83 #25061 üzenetére
Olyan 40k körül gondoltam, persze csak használt érdekelne (az újaknak horror áruk van), 1-2 éves modell kellene
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz venember83 #25066 üzenetére
Fúú, köszi, már csak választanom kéne
Még annyit hozzá, h 80+ kg súlyhoz, 95% városi használatra kellene, de azt télen, nyáron, esőben, ionviharban, mindig. Napi minimum 10 km. A maradék 5% hegyi maraton, meg a közelben porba, sárba való megörülés
Igy elsőre a Reba elég szimpi de mivel szeressem a Manitou-t, kiváncsi lennék a Black Elite-re mennyire bírná.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
tekeyagd
aktív tag
na megcsaltam a ktm-em...
mától Kelly's Toxic tulaj vagyok -
venember83
nagyúr
Mindenki össztelósodik. No mindegy, majd egyszer, ha nagy leszek és szép és gazdag, ha elveszem a király lányát.
Használd egészséggel!
-
tekeyagd
aktív tag
köszi mindenkinek!
képek holnap!
-
válasz venember83 #25079 üzenetére
ne mond már, 400k körül már olyan szép vázat kapsz
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
ludsimon
veterán
Xantomas:
Bocsi, nem tudtam menni, 11-kor keltem, most reggeliztem, és most nekiesek a MTB-omnak, le kell már mosni, mert már ráfér.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Kifutottam a mod időből.
Outin a Sora rendszer hova tehető?
Meg a Tiagra?
Ezek közé hova sorolható a Shimano 105?Valaki összeállítana nekem egy sorrendet, ha megkérem?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #25089 üzenetére
Itt a pont!
Köszönet érte tr00p3r-nek, és Neked!!!
rétisün:
A jó szándék megvolt. Köszi Neked is![ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Nagy nehezen bicikli takarítás közben megtaláltam a típusszámát a hátsó váltómnak.
Shimano RD-TY18Tök véletlen, ahogy pucolgattam fedeztem fel, a koszréteg alatt, a küllő felőli oldalon volt elrejtve.
Kezdem megtudni szépen lassan, hogy milyen alkatrészei vannak a Neuzeremnek.undefined
-
ludsimon
veterán
Kezdem egyre jobban tisztelni, becsülni a Neuzeremet, észrevettem.
Több időt fordítok rá, takarítás, utánajárok milyen alkatrészei vannak, stb.
Hát igen, aki minden nap használja.Most jön a lista:
Váz: Neuzer Matrix MX-371 (Vas ötvözet)
Villa: Neuzer Matrix
Első váltó: Shimano Acera '09 (FD-M360) TopSwing
Hátsó váltó: Shimano RD-TY18
Váltókarok: Shimano SL-TX50, bal oldali ugyan olyan, frikciós
Fokozatok száma: 21 sebesség
Fogaskoszorú: Shimano MF-TZ21
Lánc: Shimano CN-UG51
Fékek: V fék elöl, hátul
Fékkarok: Promax
Kerékagyak: Első: Assess KA 02 Hátsó: BikePositive Norma
Küllők: Elöl: Assess Hátul: BikePositive
Felnik: Elöl: Neuzer Alloy 6061 Hátul: Sun CR18
Köpenyek: Elöl: Schwalbe Land Cruiser 26x1,9 Hátul: Schwalbe Land Cruiser 26x1,9
Kormány: Kalin ATB HT100
Nyereg: Kelly's
Kiegészítők: sárvédőSúly: 16,3Kg (a jó kis acél váz )
Na, majd ha lesz kedvem a Scottét is így gyönyörűen össze fogom írni.
Igen, és ezzel jártam meg a Csóványost !!!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #25074 üzenetére
No ha ti arra, akkor én meg megyek egy jó kis terepes Janihegyet, kipróbálom, mit ér három hét spinning, heti 2-3 alkalommal. Az idő miatt most remélem kikoptak már a túrázók az erdei utakról, meg a ződ ruhások is...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
venember83
nagyúr
válasz Ariadne #25095 üzenetére
Lehet, hogy neked nem tetszik, de a Shimanonak nagyon megtetszhetett, annyira, hogy hasonló XT kerékszettet terveztek. Micsoda véletlen.
-
Ariadne
őstag
válasz Bikeman #25098 üzenetére
Aú, ez nem jó hír. Most akkor még eldöntöm, hogy aszfaltra menjek-e esetleg, nincs kedvem bringát tisztogatni utána egy fél napig... Legközelebb valami terepszínű bicót veszek, nem fehéret.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest