- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hatalmas külső kijelzővel és akkumulátorral érkezett meg a Honor Magic V Flip
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Nem egyedül érkezett a OnePlus 6
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Panaszt tettek a Google ellen, mert követi a felhasználókat a böngészője
it Adatvédelmi panasz érkezett Ausztriában a Google ellen, a vád szerint követik a Chrome böngésző felhasználóit.
-
Steamre tart a Prince of Persia: The Lost Crown
gp Hamarosan a Valve áruházában is elérhetővé válik a játék teljes kiadása.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz Deadzone41 #63255 üzenetére
V60am már van, ahhoz kéne
-
tariattila
veterán
válasz Deadzone41 #63857 üzenetére
Kíváncsivá teszel, hogy ebből a tesztből mire következtettél...
a 'motoros' gépek elég nagy százaléka sokkal gyengébb eredményeket érne el (szerintem) mint az m47....
-
pacuha69
csendes tag
válasz Deadzone41 #63857 üzenetére
A teljességhez hozzá tartozik, hogy a daráló állása a 4 teljes fordulat és 5-ös osztásnál állt. Ez az eddigi Kinu-t használók által preferált állás filterre (pontosabban 4 telj. ford. 4-es - 6-os állás között), valamint nálam is ez működött eddig a legjobban. Az inkonzisztencia az a motoros darálókban ugyan úgy meg van mint a kézikben. Inkább fogalmazok úgy, hogy amire itt a kísérlet készült, az benne van a motoros darálókban is, csak azok fix fordulattal dolgoznak. De ha változtatod a fordulatszámát a motoros darálóknak, ott ugyan úgy van szemmegoszlási változás, mint itt a kézinél. Egyébként nem volt nagy megerőltetés ugyan annyi idő alatt ledarálni az adott mennyiséget mind a gyors, mind a lassú sebességnél. 12-szer végeztem el ugyan azt a "gyors-lassú" tesztsort, és mindig +-1 mp-en belül végeztem a darálásokkal. Ez az adagonkénti motoros darálásban is benne van, főleg a végén, amikor pattognak a szemek a garatban. Jó lett volna egy ilyen szita sor, amikor a majorral bűvészkedtem, rá mértem volna arra is, hogy különböző fordulatokon mit produkált. Lefolyás és ízbeli változáson kívül biztos a szemmegoszlás is változott.
Az eredmény kapcsán még erős lenne leírni a KINU-t vagy általában a kéziket, mert azért a kézi mezőnyben ez még mindig sok tekintetben a jobbak közé tartozik. Ez csak arra volt valamiféle iránymutatás, hogy aki szitasor nélkül akar picit jobb filtert (kevesebb finom részecskével), az jobban jár a gyors tekeréssel.
Nekem, aki csak hétvégén, meg ráérősebb napokon filterezik, annak a KINU szerintem egy optimális megoldás lehet. A Taf Nekisse-ből például zseniális filtert tudtam készíteni. A szitasor már csak egy plusz "upgrade" ehhez, amivel jobbá lehet tenni a végeredményt, de hacsak nem EK43-ad (vagy hasonló szörnyeteg) van otthon, akkor ez minden kézinél és motorosnál jelent előnyt. Nem mellesleg a KINU még presszóra is kiváló eredményt hoz, de ez most mellékes -
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #63860 üzenetére
Ez kb olyan érv, mintha azt írnád, mem kell a pid, mert egy újabb változ(tathat)ó paraméterre nincs azükséged. A fordulatszámot simán tudod fixen tartani, de állíthatod hha akarod, igaz elég szűk határok között.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tariattila
veterán
válasz Deadzone41 #63860 üzenetére
s ha ez a ''bizonytalan változó'' a legszélsőségesebb értékek között is sokkal jobb mint egy motoros? akkor is így döntesz?
nem akarlak se rá se lebeszélni semmire csak az a teszt nekem kb csak arról szól, hogy van valami kis különbség ha gyorsan vagy ha lassan tekered.... a kés, hogy be van-e járatva pl. azt se tudjuk...
a motorosnál ha a fine tartomány sokkal magasabb , ráadásul nagyobb méretű szemcsék is keletkeznek? akkor mi van?
-
krupiz
csendes tag
válasz Deadzone41 #64370 üzenetére
Nem komplett rendszert (kb.50e Ft) vettem, hanem részegységenként, alkatrészenként és pl. nincs tartályom, visszasózom, stb. sem. Visszasózást talán kiválthatnám azzal, hogy a membrán előtti szűrt vízet keverek az RO-hoz, de ezt sem teszem….valahogy nem látom, érzem hiányát. Valamint ha visszasózok akkor az ásványi anyagok ismét visszakerülnek a vízbe így forralásnál ismét jelentkezik a kellemetlen mellékhatásuk
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #64753 üzenetére
220 dollár, 60.500Ft volt.
Átment a vámon.https://caffe35.webnode.hu/
-
mdav88
senior tag
válasz Deadzone41 #64897 üzenetére
AP filter+e61 pl nem jó, mert nem keni a mechanikat. Előbb utóbb kiszárad, hiába szilikon zsír . Viszont ebből adódóan normál gépen hasznos.
-
HÁZIGAZDA
-
fragola.6035
aktív tag
-
mdav88
senior tag
válasz Deadzone41 #66181 üzenetére
Más csavar nem tartja, a tömítés bekovulhetett. Próbálkozz vele.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Deadzone41 #66181 üzenetére
Nekem egyszer annyira össze volt vízkövesedve (így került hozzám), hogy csak a kazán belső részéből egy bitfejes csavarhúzó henger végével tudtam kalapáccsal - finoman - kiütni.
John3:16: az számomra is megdöbbentő felfedezés volt, hogy az IMS felsőszűrővel IMS kosárral alig volt teste a kávéimnak. Nem is értem, hogy miért nem jó
[ Szerkesztve ]
-
zolko74
tag
válasz Deadzone41 #66188 üzenetére
Ha nem akar megindulni, akkor kazán le, és egy megfelelő átmérőjű csővel kell kiütni belülről. Vigyázz, ne verd szét a gőzcsapot!
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #66396 üzenetére
stabilan áll mindegyik lábán és kb. vízszintben?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #66400 üzenetére
Minimális rezgése van ezeknek, de nem számottevő. Ha tudod egy hétig nélkülözni, akkor megnézem és ha kell kijavítom. Nem kerül semmibe!
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #66430 üzenetére
volt már olyan a világtörténelemben, hogy valaki képben volt és nehezen elviselhető volt egyszerre. kétségtelenül jobb, mint ha képben sincs.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
cotagg
tag
válasz Deadzone41 #66583 üzenetére
Ez jobb híján mûködik:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20242588/
Kicsit lehet, hogy mozogni fog és zörög örlés közben.
-
senior tag
válasz Deadzone41 #66583 üzenetére
Nekem van a fentebb említett Ikeás is, de nagyon idegesített hogy zörög. Utána vettem egy ilyet, ez sem pontos, de ezt már bele lehet úgy szorítani hogy ne zörögjön.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
senior tag
válasz Deadzone41 #67037 üzenetére
Innentől már csak egy lépés, hogy mikrokontroller vezéreljen, rajzolja mellé a nyomásgörbét...
Persze érteni kéne hozzá, nálam alapszinten folyamatban... -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #67794 üzenetére
annyi kiegészítést tennék, hogy a vízterítő blokknál már indokoltabb az alupara, az ugyanis nem csak sima vízzel érintkezik, mint a kazán, hanem a savas kávéval. oké, hogy maximum egy percig alkalmanként, de én biztos, hogy cserélném a gyárival megegyező lyukkiosztású rézre...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #67806 üzenetére
ez mind igaz, de pár ezer forintból ki lehet szedni az alut a savas kávé útjából, én mindenkit arra biztatok, hogy tegye is meg...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #68111 üzenetére
Jaja ez a 4-5fok eleg sok
-
SSJJ
csendes tag
válasz Deadzone41 #68111 üzenetére
De van benne cső.A PID kb. azt a hőfokot mutatja, ami a csőben levő víz hőfoka lehet, mert a víz bevezetése a bojlerbe, egy tokba került a K-hőelemmel.Nagyjából 1 mm falvastagság választja el a beömlő vizet a hőelemtől.
Az volt a cél, hogy gyorsabban reagáljon a PID a hőesésre.A kilépő hő kb.1 fokon belül marad. -
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #68861 üzenetére
Persze, ritkán szoktam olyat is csinálni. De szivesebben iszok filtert, ráadásul egy Fuglen Etióp van bontva.
https://caffe35.webnode.hu/
-
SoundON
tag
válasz Deadzone41 #68980 üzenetére
Lehet bedobok 2 kiéheztetett guppit ha nincs jobb ötlet...
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Deadzone41 #68961 üzenetére
Még az is lehet, de ez nagyon bevált. A szűrőbetétek beszerzése meg mindig macera.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
zagloba
aktív tag
válasz Deadzone41 #69060 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek a fórumon! Egy ideje olvasgatok itt köztetek! Kotyogósat brikkát akartam rendelni, de akkor a mokka a jobb?
-
yazoo1
tag
válasz Deadzone41 #69559 üzenetére
-
szaki1986
tag
válasz Deadzone41 #70100 üzenetére
Köszi!
A Dedica-hoz Tadamm-os tampert rendeltem (51 mm), innen gondoltam rendelni az újat is. Akkor 58,5 mm-es lesz rendelve.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #70496 üzenetére
akkor jól látom az első pár pogácsa alapján, hogy a 18 grammnak is sokat kellett dagadnia. 15 grammos vst-je van bárkinek, van azzal tapasztalat?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz Deadzone41 #70507 üzenetére
a VSTből nekem perem nélküli van.
tudtommal 2 fajta LM van:
- a "mezei" LM, ez semmi extra, kb expolygon szűrőknél 1el jobb
- Strada, állitólag ugyanott gyártják mint a VSTt, de valami nincs lemérve rajta ami a VSTn van, nekem van ilyen is, szabad szemmel nem megállapitható a különbség ez és a VST között, (lásd kép). ki találja ki melyik melyik? amúgy én kaptam a Stradahoz is jegyzőkönyvet. ebből viszont csak peremes létezik.és van még a
- VST, fullos jegyzőkönyvvel, peremmel vagy annékül.
annó keringett a neten egy PDF amiben le volt irva a különbség részletesen.Bazsee71:
a képen a másik a 17es Strada, amiről azt mondták amikor vettem, hogy ez a 18as VSTvel megegyező, csak az LM mindegyik névértékből levon 1 grammot.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #70755 üzenetére
Miért baj, hogy használatban van? Miért kellene elfelejteni? Még ezek a fogalmak sem mentek át teljesen a köznyelvbe, a víz-kávé arányt meg nem nagyon fogja bevenni a többség gyomra.
Ma reggel pont dupla ristrettot húztam, és ha ezt írom, szerintem mindenki érti, mi landolhatott a csészében. Persze lehetne ez 17,5g/1:2/88°C/9bar/34s, de hát na...
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #70755 üzenetére
ha valakinek pontos műleírást kell készíteni, akkor valóban. ha meg csak annyit akarok jelezni, hogy ittam egy "olyan töményet", akkor a célnak megfelel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
AMD Power
titán
válasz Deadzone41 #71056 üzenetére
Dolche Gusto a szimpatokusabb nekem. Bent azt szoktuk inni a cegnel.
Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71327 üzenetére
bocs, igazad van, hirtelen összekevertem a termoblokkos gőzöléssel (azt is űztem mostanában)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Koczó93
őstag
válasz Deadzone41 #71442 üzenetére
Köszi. Pont emiatt szeretnék próbàlkozni
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71502 üzenetére
"Ha ez a mentalitás menne mindenhol, a két kockacukros, kicsi tejhabos olasz ristrettonál tartanánk még mindig."
milyen mentalitás? az a baj az ilyen kijelentésekkel, hogy durván átesik a ló túloldalára. érted, most is páros lábbal beleszállsz valakibe, aki:
- évek óta kávé fórumozik
- csomót invesztált a cuccaiba, megjárt egy csomó lépcsőt
- tudhatóan jó kávét iszik és foglalkoztatja is a téma, tesz érte
- csak éppen nem pont ugyanannyira van belekattanva ebbe vagy abba, mint teha egy ilyen usernél jön a két kockacukros gúnyolódás, qrva hamar egyedül marad a roppant specialty illető. komolyan, mint a júdea népe front versus júdeai nemzeti front a brian életében, a végén minden klikkben lesz 2-3 ember, aki szerint mindenki más helikopter.
ne már.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71506 üzenetére
már a "mit tett le" részt sem tudom értelmezni, szerencsére ez nem valami összeméregetős-versenyzős dolog. egyszerűen csak az is oké, ha valaki nem akar tds-ezni és az is, ha valaki igen. és egyik sem jobb, menőbb vagy komolyabb a másiknál, simán csak egyéni preferencia, ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71520 üzenetére
tévedsz.
szegény daráló nem tudja, hogy mit kell őrölnie, csak őröl. van egy motor, egy tengely és egy kés. ha elég erős és pontos, akkor tök mindegy, hogy mire lett tervezve, a késprofil dönt el mindent. azt meg ugye bármikor lehet csinálni bármilyet. mellesleg az ek sem otthoni bohóckodásra lett tervezve, egyik sem. de ez kizárólag kényelmi kérdés, miszerint mennyi pangó őrlemény van és ahhoz mennyire bonyolult hozzájutni.
a roburban például alig van, jóval kevesebb, mint a mazzer miniben (ami otthonra szánt cucc). gyanítom, hogy a kony is hasonló.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71531 üzenetére
Információm szerint nem jó az ssp sj kés. Felkapta az ujhullamos hajp, aztán lapitas van, mert nem jó. Szemben a Mazzer kuposokkal, amik mindig is jól szerepeltek. Szóval nem árt némi onmerseklet az ujhullam felkentjeinek is, nem minden arany, ami fénylik
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #71531 üzenetére
Kösz! Nézegettem már ezt a linket, de elvesztem a receptekben, és ezért kértem, hogy valaki inkább írja le egyszerűbben, nehogy elkutyuljak valamit. Se RO, se desztvíz itthon, úgyhogy későbbre csúszik a kísérlet.
Mazzer kontra Mahlkonig: nem az a mondás, hogy az EK is az SSP késsel jó igazán?
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #71520 üzenetére
Ez így kb. teljes tévedés. Ilyet a darálós baristák szoktak mondani negatív műszaki érzékkel. A Mazzer egy kiváló pontossággal megépített gép. Ami miatt a kislányos baristafiúk fulloffnak mondják, az csak a kés miatt van. Nincs hozzá jó kés, illetve az SSP vagy más kést még nem próbálta itthon senki. Meg már egyébként sem trendi Mazzerrel darálni.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #71535 üzenetére
Kösz a leírást! A Nordát akarom tuningolni, ehhez kéne egy egyszerű recept, hogy x mg a 2 literbe, vagy egy koncentrátum, amiből y ml-t öntök a 2l-y Nordához. Meander írta tegnap a 20mg keserűsót, de lehet hogy félreértettem. Egyelőre leállok, hagyom hogy tisztuljon a kép, vagy valaki előálljon egy bevált recepttel.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71535 üzenetére
a gyárinál simán lehet, hogy jobb, annyira én sem imádtam a jolly kést (mini e-ben). de azt messze nem hozza, amennyire hájpolva volt, és hát 60e ft-ért végképp horror. a készítője ráadásul sunyít, hogy milyen kés is az, nem ad egyenes választ, hogy mennyiben is hasonlít a peakre. eleve nem lehet kritikával sem illetni a készítőjét, mert kb. vallás szinten van kezelve, hozsannázó kommentek és csókolom. olyan ez, mint a divat, rápörög valami új, izgalmas dologra az ultra réteg, utána csomó minden szarrá válik, aztán fél év múlva eldobja a korábbi divatikont, mint egy rongyot. bocs, de tényleg így megy kb.
a jolly egy jó daráló. van jobb, persze. a robur például sokkal jobb, olyan fantasztikusan légies az őrleménye, eleve kétszer akkora térfogatú ugyanaz a 18 gramm. nem is kell wdt-zni (tudom, kell, meg szitálni is. én kihagyom). a lényeg, hogy az eszköz így vagy úgy, de alkalmas legyen arra, amire az ember használni szeretné. a divat meg mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71550 üzenetére
sajnos nekem sincs jobb tippem, mint együtt használni őket és úgy dönteni. egy-egy koffeinrandi egyszerűen nem alkalmas érdemi infóra, bármi miatt lehet ott ilyen vagy olyan az eredmény. nem kell messzire mennem, a robur elvérzett ott, itthon meg nem.
a 60e mondjuk ahhoz képest sok, hogy egy robur kés a fele, pedig abban több a fém
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #71571 üzenetére
Én fagyasztom adagonként mézesüvegben, és ezek között az adagok között nem is szokott különbség lenni, nekem nagyon bevált ez a módszer. De: holnapra van még egy üvegnyi a fagyóban, megiszom, majd kinyotok egy alig pár napos pörit, ami még a saját zacsijában van. 2-3(-4) csapolás alatt belövöm, majd ez alapján porciózom az adagokat, és mennek a jégre. Na jövő héten tök máshogy fognak viselkedni, ez már most biztos.
-
WiZARD
addikt
válasz Deadzone41 #71571 üzenetére
4-5 nap alatt elfogy, fagyasztással - olvasztással kár ennyi időre szórakozni imho. Inkább lehet arra kéne ráállni, hogy ne változzon a kávé.
(#71570) tariattila az ötlet nem rossz, a megvalósítás lehetne jobb. Vendéglátós felhasználásnál melegszik a daráló és a kávé, amivel persze változik a kávé oldhatósága, szükséges szemcseméret... Így lehet eleve meleg, és elvileg tudja is tartani azt a hőfokot. Csak az adott ár mellett, így a 21. században lehetne picit kifinomultabb is a hőfok szabályzása. (Persze a Mythos 2-nél már állítható a hőfok, és talán fejlettebb a szabályzás)
EK43-al nagyon sok édes, kifejezetten jó kávét tudok csinálni. Mythossal, Mazzerrel jóval nehezebb, sokkal pontosabb beállítás kell és sokkal könnyebben megy el a keserű irányba
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71683 üzenetére
érdekes cikk. azon túl, hogy megint megtudtam, hogy a mazzer egy szar , gyakorlatilag azt állítja, hogy nincs túlextrahált kofi, minél többet oldasz ki, annál jobb lesz. viszont nem magyarázza meg, hogy miért lehet szarabb adott esetben egy csöpögősebb lefolyás (ahol gondolom nagyobb a tds, nem?). az is tanulságos, amit arról ír, hogy minden pogácsa csatornásodik és bármilyen cuccon nagy a szórás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
meander
tag
válasz Deadzone41 #71683 üzenetére
Ez a cikk ugye épp az ellenkezőjét írja, mint amit én fent tapasztaltam. A meglepetést számomra az okozta, hogy korábban nekem is az oldódás növelése hozta, illetve a kávé for dummies is azt tanítja, hogy ebben az esetben keserűnek kellene lennie. Na mindegy, ha nem is értem miért de hasznos tapasztalat volt. Ilyen bántóan savanyú ízt még soha nem éreztem.
@Parci igen ennek az előáztatás egyáltalán nem segített, olyannyira, hogy még a lefolyás is szebb volt rövidebb előáztatással.