Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Deadzone41

    őstag

    válasz mézespálinka #71751 üzenetére

    Szerintem ne izguld túl a kérdést. Az otthoni pörkölés sok sebből vérzik:
    -általában nem tudsz mintákat kivenni folyamat közben, amit későb cuppingolva megállapíthatnád melyik szinten oké a kávé
    -nincs normális visszajelzésed a hőmérsékletről, nem tudsz megismételni egy profilt
    -a környezet hőmérséklete nagyban befojásolja az eredményt
    -a legnagyobb gond, hogy nem kapsz sehol normális alapanyagot, csak ilyen raktárak aljáról összesöpört past crop valamiket, amiket már csak így tudnak eladni. Persze lehet szerencsével járni, ha kunyerálsz zöldért nagyobb pörkölőktől.
    -ha hozzájutsz valami jó, és drága alapanyaghoz, akkor meg azon fogsz gondolkodni, hogy mennyi potencia lehet még benne, normálisan profilozva és nagy dobos gépen lepörkölve.
    -lehet sprórolsz vele némi pénzt, hogy olcsóbb a kávé, de számold bele a te idődet is, a kávé súlyvesztését és az esetleges kiöntött, rontott pöriket.

    Szóval én ezek miatt engedtem el a dolgot. Persze lehet otthoni jó móka, meg a kézművesség élvezete is benne van, csak az előbb említettek miatt ne izguld túl a dolgot, hogy melyik gépet veszed, szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák