Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #35193216

    törölt tag

    válasz vzozo #3623 üzenetére

    "Aki szerint az egyetemen hülyeségeket tanítanak meg majd hosszú és vaskos könyvek meg leírások részletes elolvasása és megértése nélkül, séróból rá fog jönni az otthoni hobby-IT-s a szakma minden csínjára-bínjára, hát az qrvára el van tévedve, esetleg szimplán irigykedik azokra, akik végigtolták az egyetemet azért a papírfecniért."

    Nem azt mondtam, hogy hülyeségeket tanítanak, hanem azt, hogy szakmailag nem releváns vagy elavult dolgokat (tisztelet a kivételnek). Másrészt az autodidakta tanulási mód nem jelenti azt, hogy nem olvasol el vaskos könyveket és leírásokat. Meg azt sem jelenti, hogy az elméleti alapokról ne tudnál ilyen módon tanulni. Előnye az is, hogy nem 20 éve elavult paradigmákat fog így megtanulni.

    Persze valójában annak, aki nem megy egyetemre, nehéz dolga van, de nem azért, mert kevesebb lesz a tudása, hanem azért, mert papírfetisizmus van. Ezért én mindenkinek tanácsolom, hogy ha tudja, végezze el, egyrészt a papír miatt, másrészt, hogy kommunikáljon a hozzá hasonló jövőbeli szakemberekkel, harmadrészt pedig hogy a hallgatói jogviszonyát kihasználva szakmai gyakorlatot is találjon, hogy elindulhasson. Más érv nem szól mellette, ezek viszont elég erősek.

    Vagy nem, mert nem lesz rá időd. Esetleg mert a főnököd rá sem tesz a projektre / fel sem vesz a melóba, mert talál 10-100-1000 olyat, akinek viszont csuklóból megy, esetleg már valós tapasztalata is van - miközben te akkor állnál neki az alapokat megismerni...

    Akkor így jártam, de ha 10-15 évig nem használok valamit, akkor így is elfelejtem. Nekem az első féléves alapozó tárgyak 10 éve voltak, szerinted mennyire emlékszek azon részéből, amit máig nem használtam, és még a ráépülő tárgyakból sem hasznosult?

Új hozzászólás Aktív témák