Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz Llew #1007 üzenetére

    "Egy jelszót".
    Telefonodnak nincs pin kódja/jeészava? Sim-ednek? PC-dnek belépési? Kaputelefon kódja?
    Alapból sem egy jelszót tud a jelszójezelőt használó. Az a lényeg, hogy ne 300-at kelljen tudni ami megfelel minden kritériumnak aminek csak lehet, hanem azt az 5-10-et ami emberileg kezelhető, bonyolultabb is mint amit 300 kezelésére találna ki, és eléri a maradék 290-et.
    Ha neked 10 accountod van, és biztos, hogy mindnek más a jelszava, és bonyolultak, és nem "megoldom" algoritmusosak, akkor neked nem kell jelszókezelő. De a fiókszám növelésével egyszer eljön a kapacitás vége.

    Az meg megint nem jelent biztonságot, hogy egy helyen vannak a dolgaid, mert bármikor jöhet egy akár fenti esemény, akár a szerver kap egy globális DDOS-t akár a telefonod/PC-d pukkan el, és az egy példányod elérhetetlen, vagy megsemmisült.
    Ha csak abból indulok ki, hogy havonta pl 10 dolgot változtatsz jelszókezelős szinten, és egyszer csinálsz mentést, ha beüt a fenti, nem mindegy, hogy 10 accounttal kell szevedőset játszani, vagy az összessel... és a 10 sem biztos, hogy 10, mert ha tényleg csak jelszócsere, akkor arra ott az email, aminek a jelszavához pl nem nyúltál 2 hónapja, és a helyreállítási másik cím meg be van állítva.

    A minden kiléptet dologhoz igen: pont azt módosította az illető, ami az egész bekódolását végzi, és mivel kétféle kódolással nem lehet szinkronizálni, mindent kiléptet, hogy legyen újraszívja a " mit és mivel" adatpakk az új kódolás leírásával.
    Az a "kocsiba zárt kulcs esete" tankkal, és ellene puszta kézzel.

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák