- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #16449 üzenetére
Én amikor elfelejtettem a szivattyút bekapcsolni, 15 percet neteztem a géppel, mire 100-105 fokos lett a proci és elkezdett kékhalálozni fagyni. Így biztos nem túlmelegedés.
-
Brekkk
senior tag
válasz rayoliviero #16447 üzenetére
Az egyik láb nincs véletlen egy picit elhajolva a foglalatban?
Nekem pont ez volt a hibajelenség és az egyik láb nem érintkezett a procival rendesen.. -
rayoliviero
veterán
Ertem, koszi.
Akkor kizarasos alapon csak az alaplap lehet, mert masik tappal es memoriaval sem mukodik. Vinyo es ssd nelkul sem. Az sem zavarhatja be.Brekk: Ezt mar mondtak tobben is. De direkt megneztem nagyitoval, de nem latom, hogy el lenne egyik is hajolva.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Biztos nem melegedés még hűtő nélkül is elindulna a Windows, nekem a lapom hullott el ilyen hiba mellett.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
rayoliviero
veterán
válasz ricshard444 #16454 üzenetére
Ok. Hat valoszinu az lesz, kizarasos alapon is.
Gariztatas lehet egy honapig is el fog huzodni.
-
Klikodesh
senior tag
válasz rayoliviero #16453 üzenetére
Prociho ki van zarva, meg huto nelkul is be kene tudnia menni biosba szerintem. nem hogy egy bordaval rajta barmilyen rossz is a mount esetleg. Jartam ugy hogy egy hajszal volt a procin a huto alatt, es emiatt maszott az egbe a ho meg a kupan elotti korszakban ami tenyleg minimalis hutest jelent es megyegetett a gep...
Na meg velem is eloforult a leallt a pumpa jelenseg, es ment a dolog mig el nem ert 100 fokot a proci, de ez mar volt vagy14 eve.
A proci is lehet egyebkent csak most jutott eszembe egyebkent a dolog bar nem szokott elromlani volt hozza szerencsem. Kiprobaltatok masik lapban ?
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
rayoliviero
veterán
válasz Klikodesh #16456 üzenetére
A procit nem tudtuk kiprobalni masik lapban, mert mindenkinek mas foglalatos lapja van, aki segiteni probalt.
Az kemeny lenne ha Intel proci elromlana, mert az nagyon ritka dolog. De mindenre gondolni kell persze. De ha a 3570K lenne rossz, akkor nem hiszem, hogy ki-be kapcsolgatna az alaplap, a huto es videokartya ventije ossze-vissza jarna, cpu ledek szinten ossze-vissza kapcsolgatnanak.
Holnap reggel viszem a szervizbe, ahova garis az alaplap es a proci. Kivancsi leszek... Csak ne tagadjak le a hibat. Ha lesz eredmeny, beszamolok mi volt a hibas. -
monosz
őstag
válasz rayoliviero #16457 üzenetére
Még Intel procit én sem láttam megdögleni.(elég inteligens a drága) de megeshet.
Várjuk a fejleményeket.
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
biacsia
tag
Hali visszaolvastam pár hszt, remélem eleget és nem írok olyat , ami már volt!
Nekem akkor volt régen hasonló tünet (leáll, elindul), amikor még nem szünetmentesről ment a gép és egy áramszünet összekócolta. Próbáld meg, azt hogy winyó nélkül indítod.
A ledek amit említettél az alaplapod kézikönyve alapján csupán a terhelést mutatják."...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
Repsol600
addikt
válasz rayoliviero #16460 üzenetére
Másik alaplapban kellene kipróbálni ha ott megy rendesen akkor alaplap lesz a hibás.
-
Norb3rto
őstag
Mennyi a max fesz amit érdemes adni egy I5-3570k nak 24/7- re?
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
Klikodesh
senior tag
válasz Norb3rto #16463 üzenetére
1.3V felett mar nagyon gyenge a plusz orajel amit feszert kapsz az ivyval, az alatt lodd be arra ami a legszimpatikusabb orajel / V aranyt adja, 400Mhz az kb 10% ot jelent az ivy oc vege fele, ugyhogy nem kinoznam 100- 200 Mhzert amit ugysem veszel eszre csak tesztekben.
[ Szerkesztve ]
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
monosz
őstag
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudnom szerintetek minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a procimmal valami nincs rendjén? Gyanús. A dmark11 a proci és a combined tesztnél kilép, be sem tölt. De linX fut rendesen, a prime is. Lehet ezek már régi programok. Néha nem tölt be a windows, a winyókat 100% osnak látja a vga tesztek lefutnak. Esetleg a memóriával lehet gond? Azt hogy derítem ki? A proci 3770k. Nincs húzva, nem is volt. Volt egy gyors áramszünet, azóta szarakodik a gép.
Előre is köszi."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
hoolla
aktív tag
-
Flashget
félisten
válasz hoolla #16469 üzenetére
Hogyan tudnom szerintetek minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a procimmal valami nincs rendjén?
proci hiba nagyon ritkán fordul elő, alapjáraton használt esetében. konkrétan nekem még nem ment tönkre vagy hibásodott meg egy sem az elmúlt 16 évben. Akinek igen látványosan produkált a gépe olyan jelenségeket amikkel soha nem találkozott elötte.
bios nem sípol proci hibát jelezve? ha a memtest nem dob fel hibát (általában 20 perc alatt kiderül ha hibás a ram) lehet csak annyit kellene tenned, hogy kiveszed a procit és visszarakod.
De lehet sérült a sata vagy ide vezérlőd. Ezért kell használni egy túlfesz védőt PC vagy TV esetében az ilyen áramszünet utáni megszaladások miatt.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
hoolla
aktív tag
válasz Flashget #16472 üzenetére
Szia, van specko elosztóm, meg jó táp. Ezt mondják itt külföldi forumon is, hogy a sata vezérlö lehet még a hibás. De most kikapcsolt a gép amikor elinditottam a linx-et és a prime-ot egyszerre, csak nem láttam, mert el kellett szaladnom, most meg már alvás van. Holnap megnézem a memtestet. A vezérlö hibát, hogyan tudom kiszürni?
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #16462 üzenetére
Alaplap volt a rossz. Mobilx nem tudta kipróbálni, nem volt sem processzora, sem másik alaplap. Multimediatowerben bevizsgálták 1200-ért.
Alaplapomba beletettek másik procit, nem működött. A procimat pedig másik alaplapba, az működött. Így az alaplap a hibás, kiderült. Mondták, hogy Intel prociból még csak egy hibással találkoztak, amiben a processzorba integrált vga halt meg.ricshard444: De most azt nem tudom, hogy javítani fogják vagy csere lesz. Mert a javított dolgokért nem vagyok oda.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz rayoliviero #16474 üzenetére
Várható volt sajnos, ezt a hibát nagyon más nem okozhatta
Vannak dolgok...
-
LeslieG Jr.
őstag
Legalább kiderült hogy a lap szállt el a bitek örök mezejére. Elég bosszúság az embernek de hát néha elromlanak a dolgok. Sajnos kifogtál egy nem jó példány lapocskát.
MOD: Javítani nem hiszem hogy fogják szerintem adnak másik lapocskát.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
rayoliviero
veterán
válasz LeslieG Jr. #16476 üzenetére
Nem tudom, hogy javítani fogják-e a rossz lapot vagy újat kapok. Javított dolgokért nem vagyok oda. És ha újat is kapok, ki tudja mikor, lehet egy hónap vagy még több és akkor is képesek visszadobni, hogy nincs vele semmi baj vagy kitalálnak valamit, hogy én vagyok a hibás, hogy tönkrement. De azt nem fogom hagyni.
Most is azt mondja nekem a srác, aki átvette a lapot. Megnéztem a kompatibilitási listában az Msi honlapján, hogy benne van-e a 3570k processzor? Mondom neki, hát végülis csak ezekhez találtak ki az alaplapot. De azt mondja, az nem jelenti azt, hogy pont a 3570K proci kompatibilis az alaplappal. Az kemény lenne.[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
válasz rayoliviero #16477 üzenetére
A tanulsag, nem erdemes ott vasarolni. Nekem a meghalt i7-et siman cserelte a hardverker anelkul hogy jottek volna a proci sosem halhat meg dumval, egy het es kaptam ujat.
-
ricshard444
veterán
Szerintem cserélik, bár az én véleményem nem számít ebben az ügyben
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Klikodesh
senior tag
válasz rayoliviero #16479 üzenetére
Nem tudom az volt raadasul az erdekes hogy, nem is volt huzva mert az volt a gyengebb darab a kettobol, es epp csak szorfoztem nem is dolgozott a gep effektiv semmin. Egyszer csak lehalt a gep, es ugyanezt csinalta mint neked egy orat szenvedtem vele mig felmerult bennem hogy a masik procival kiprobaljam es azzal ment, visszatettem megint ujraindulgat semmi sipolas.
A harverker pedig egy heten belul cserelte.
Voltam egyebkent meg jo regen nagyker szervizes, szinte minden proci tokeletesen ment amit visszahoztak, par darab volt csak egyebkent havonta, alaplapobol csak miheztartast vegett szazas nagysagrend jott be.
1 ev alatt egy halott procihoz volt szerencsem.CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Norb3rto
őstag
Ez mennyire jó eredmény?Kicsit több fesszel 93.xxx GFlops ot kapok.
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
rayoliviero
veterán
A szervizben is pont Ivy procival teszteltek az alaplapomat (Pentium) es azzal nem mukodott nekik. Nehogy kideruljon, hogy csak Ivyvel nem megy es Sandyvel igen. De a legujabb BIOS van a lapban. Es ha par napig az Ivyvel is ment, akkor nem az a gondja, nem? Ha inkompatibilis lenne a procival, mert mondjuk nem friss a bios (de friss), akkor egy percet sem mukodott volna vele a 3570K-m, nem?
-
ricshard444
veterán
válasz rayoliviero #16492 üzenetére
De, már kár ezen rágódni, kicserélik a lapot és jó lesz. Csak ugye...az idő
Vannak dolgok...
-
kovsol
titán
Hogy lenne már inkompatibilis egy Z77 -es lap az Ivy procival ? Eleve már a legelső biostól fogva támogatja, mivel ehhez a procihoz szánt chipset.
Amúgy meg nekem tökéletesen üzemel a lap.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
belinho
senior tag
Nem kell már ennyit aggódni ezen, add le garba, aztán kiderül mi lesz.
Lehet kapsz egy új lapot, vagy a tiedet megcsinálják kap egy új bios chipet és visszakapod!
Ráérsz majd később aggódni, ha esetleg azt mondják, nem rendeltetésszerű használat, vagy görbült láb vagy valami hasonló akkor már lehet izzadni! -
tikshow
addikt
válasz rayoliviero #16496 üzenetére
Mert le akartak szépen húzni. Nyugodtan beírhatod a megbízhatatlan boltos topicba a bolt nevét miután visszajött a jó lapod.
-
belinho
senior tag
válasz tikshow #16497 üzenetére
Miért akarták volna lehúzni?
Nekik sem érdekük, hogy elveszítsenek egy vásárlót!
Az eladó próbált valami okosat mondani, mert ő nagyon ért hozzá, de sok helyen van így, olyan emberek dolgoznak olyan helyen ahol nem kellene, de hát valakinek az ismerőse, haverja.
Volt melóhelyemen mellém osztották az új tagot, aki persze nem értett szinte semmihez, de hát a főnök ismerőse. -
tikshow
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest