- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktor82
őstag
válasz Bacusuz #15850 üzenetére
A szorzót emeld 45-re adjál neki 1.3V a ramokat xmp-re állisd és indisd a gépet viszont a hőfokokat figyeld mer a 1.3v alatt hajlamos a tölmelegedésre és jó lenne tudni mivel is hűtöd a procit,ha ez megvan csökkensd a feszt fokozatosan és linx-el teszteld min 20percig,ha meg a határ ahol már hibázik emelj a feszen egy kicsit és meg a stabil rendszer!én igy csináltam
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
gelacihun
aktív tag
válasz katt777 #15849 üzenetére
Kérek engedélyt ! Megyek a kőbaltámért és fejbe b@szom magam
Nekem volt mindhárom , és ezt merészeltem megosztani , ha nem túl nagy gond .
Az 560Ti-t megközelítheti tesztekben , de egy 7850-et még szénné hajtva sem .
Főleg játékban , és ez az ÉN tapasztalatom
Arról nem is beszélve , hogy a 7850 eleve 40% alaptuningot enged , és még a feszt sem kell neki mókolni !!!
Ha nem hiszel nekem , akkor fáradj át a topikjába , és oszd meg bátran a tapasztalataidat az ottani szakiknak (560 vs. 7850) , hátha találsz valakit aki elhiszi
Sok sikert és hasonló hangnemet kívánokAkár Vga akár proci kell egy játékhoz , manapság kell a 4Ghz !
Ha a proci miatt akkor azért . Ha meg a Vga-t akarod kihajtani akkor meg azért .
És megint ismétlem magam Én ezeket mértem .
Az Fps akkor nő amikor magasabb az órajel (magasabb minimum Fps = játszhatóbb játék )
UFF , én szóltam -
Bacusuz
addikt
válasz viktor82 #15851 üzenetére
Köszi a választ.
-CPU voltage auto,Offset,vagy fixed?
-VTT voltage mennyi legyen ?már feltettem a vtt 1,141 re ,és a szorzót 46 ra,a feszt fixedre tettem 1,3-on.
viszont linx nél rögtön 100 fölé urott a hőfok ,így le is vettem.
Ötlet?
Ja hűtőm magas fprdulaton Noctua NH-D14[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Szoftveres ventiszabállyozáshoz melyik program a legjobb?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
JoolsNOS
veterán
válasz Bacusuz #15845 üzenetére
Ha még soha sem csináltad nem 4.6al kéne kezdeni. Hanem pl 4el. És csak akkor megy állandóan annyin ha ki van kapcsolva az energiatakarékosság.
Amúgy szorzó 40re (vagy amennyire akarod) és megnézed, hogy megy-e. Ha megy akkor elkezdheted lefelé venni a feszt h nem megy akkor felfelé. Hőmérsékleteket mindig figyeld.Miért nem mutatta eddig a válaszokat
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
katt777
félisten
válasz JoolsNOS #15862 üzenetére
Ha a többit sem olvassa el, nem mindegy? A honlapom 100MH-zenként, mindenféle beállításhoz, aprólékosan minden le van írva, még a negatív tuning is. Az alapján nyugodtan végigmehetne az egész sorozaton. Persze, időigényes mindet bekalibrálni a saját konfigján (pedig muszáj lesz neki), de az is biztos, hogy összességében rövidebb a biztos túlhajtás, ha mindig egy picit javít az ember, nem pedig föltolja 4.6-ra, aztán győzi találgatni, mi miatt nem stabil, lépésenként ugyanis nagyon szépen kijön, hogy az adott hardverben éppen mi a gyengébb pont, mit és mennyire kell emelni a következő szint eléréséhez.
gelacihun: Ezzel csak azt bizonyíthatod, hogy semmit nem értesz az egészhez, és azt sem érted, amit én írtam. Mellesleg nincsen 40%-kal tuningolható VGA, legalábbis hétköznapi körülmények között. AMD kb. +10%, nV +20% átlagban.
Azért meg ne rám haragudj, mert félmondatnál elhalsz.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Klikodesh #15864 üzenetére
Ez nem az a topic, ahol bővebben belemennék a grafikai beállításokba, és abba, hogy a hiper-szuper, komoly teszt nélkül agyontuningolt VGA-k hogyan fekszenek ki az első olyan alkalmazástól, amely valóban igénybe veszi őket, úgyhogy sztem hagyjuk, mielőtt modiszintről gorombítanak le.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
válasz viktor82 #15858 üzenetére
Nekem 45 ös szorzón megy most 1.22v al,alatta nem volt biztos.
Bár ígyis linx avx en 20 percig sütöttem a magokat 80-90 c-n.tj max 105 c volt.
De normál használat mellett 28-45 c között megy.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
gelacihun
aktív tag
válasz pr05p3c #15866 üzenetére
(7950 @1100 7/24 - 800 a ref 1200 stabil de 75 fok BF3 2óra)
3570k : Tx3-at én lecseréltem , mert már csak hangosan boldogult a 4Ghz-el
Freezer 13pro és társai amik kordában tudják tartani az óvatos tuningot !!!
Érdemes felkeresni a gyártó honlapját , hogy mekkora teljesítményhez skálázták
A saját szemednek higgy , és szép óvatosan tesztelj , lehetőleg alulfeszelve , és a hőfokokat monitorozva .
Más zsákutcáját nem muszáj újrajárni ![ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
válasz katt777 #15863 üzenetére
Köszi a kritikát (már ha nekem szólt)de az igazság hogy nem találtam egy részt sem ahol ez pontosan le lenne írva.Először az asrock fórumon próbálkoztam ,és onnan irányítottak ide szeretettel.
Szívesen szánnék rá egy pár napot is akár,ha tudnám mint kell tennem és mire figyeljek
Sajnálom ha félreértettetek.Nem tudtam hogy ez ennyire speciális terület.
Ha tudsz küldeni egy linket ahol erről többet megtudhatok,és ami alapján elindulhatok azt megköszönném...üdv
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
-
gelacihun
aktív tag
válasz pr05p3c #15873 üzenetére
Kár hogy nem egyforma szobahőmérsékleteken hasonlítanak .
Nekem megvan a TX3 , és a Freezer13pro is .
Egymás mellé rakva is jelentős a különbség , és gépben alkalmazva is !
Evo-m nem volt , de méreteit tekintve hihető hogy teljesíti a feladatát , az 50 fok majd kiderül , ha meghajtod -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
VGA kártya témát kéretik befejezni a CPU topicban. Fáradjatok át a megfelelő VGA kártya topicjába és ott beszéljétek meg a tuning tapasztalatokat!
⭐ Stella
-
katt777
félisten
válasz Bacusuz #15871 üzenetére
Ott van az aláírásomban, Hardverek alatt megtalálod (i5-2500k). A lényeg ugyanaz. Mivel az ASRock-nak az ASUS-hoz hasonló uefije van (még ha valamivel szegényesebb is, de még nem volt olyan ASUS lapom, amelyben bármit változtatni kellett az ASRock-ban nem szereplő beállításokon), vsz. olyan gondod sem lehet, mint amikor anno azt próbáltuk kitalálni, hogy egy GB v. MSI (stb.) lapba hogyan vihetők át a beállítások és vice versa. Jó tuningolást, és tényleg figyelj a fokozatosságra, mert úgy mindent megértesz, és a végén egészen egyszerű lesz.
Nekem mondjuk nem egy pár nap volt minden finomságot kitapasztalni, főleg, hogy az összes energiatakarékos feature-t megtartottam, de én tényleg kijátszottam az összes lehetséges feszültség minimálisan stabil beállítását. Mivel min. 20 körös LinX ajánlott, és még erre sem árt a legkisebb lépcsőt rátenni a stabilitáshoz, semmiképpen nem úszod meg néhány nappal 4.6GHz-ig.
AsRocknál általános tapasztalatom, hogy minden platformon minimálisan magasabb feszt kell neki beállítani, mint az ASUS-on (ua. procival), mert nagyobb a vDroop-ja, de GB-nál még nagyobb volt. De 1 szó mint 100, a saját cuccodat neked kell kitesztelned. Jó munkát és sok sikert!Hát, anno X79 fronton ezek szerint egészen más volt a társaság.
pr05p3c: Majd a nyári kánikulában, 40°C-ban kiderül, melyik a jó hűtő. Hyper Z600 és Ninja 3 biztosan. Vannak olyan tesztek, amelyek delta t-t adnak meg, azaz relatív melegedést, szerintem olyat keress.
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
Van itt olyan akinek Asrock Extreme4-M lapja van!? Miért csinálja azt a gépem hogy első inditásnál nem akar elindul a beállításokkal? Mindent úgy hagyok 4,3Ghz stb. rámentek újra és utána már betölt.. Linx alatt stabil! LinX kapcsolatban az a kérdésem hogy értem a 20 kört,de mennyi memóriát állítsak be neki? (2X4Gb-2400Mhz)
-
katt777
félisten
válasz mimic1979 #15882 üzenetére
Ismerősömnek volt hasonló gondja ASRock lappal, a support 3 napon belül válaszolt neki (ők a leggyorsabbak a világon). Valami apróságnak a feszét kellett megemelni a lapon, mert bootoláskor kevés volt neki még a lap auto beállítása is. A probléma egyébként a spéci tuning RAM-ok miatt lépett fel, de arra nem emlékszem, milyen típus volt.
Linx konfigtól függően mindig max beállítással jó tesztre, amellyel még hajlandó elindulni. 8GB RAM-hoz pl. értelemszerűen kevés 4GB-os tesztet futtatni. Ha kb. az egér mozgatásán kívül semmit nem tudsz csinálni a gépen, akkor maxiterhelésen fut, akkor mérvadó az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
pr05p3c
tag
válasz katt777 #15881 üzenetére
Hát igen, a nyári meleg megint egy más kérdés, mondjuk akkor a saját magam lehűtésével több gond szokott lenni...
Egyébként a tesztben meg van adva a szobahőmérséklet, úgyhogy könnyen kiszámítható a delta t, de a táblázat alatti grafikon pont azt ábrázolja, ezért számolgatni sem kell. -
mimic1979
aktív tag
Ha mind a 8Gb be van neki adva akkor a 2-3 körnél meg áll..
-
őstag
válasz mimic1979 #15888 üzenetére
Én még ajánlanám valós játék teszteken, plusz nézd meg a windows eseménynaplóban, a figyelmeztetések között, hogy van-e WHEA hiba. LinX önmagában szerintem édes kevés, mert nekem volt, hogy 6giga rammal, 25körös LinX lefutott, utána mentem volna játékba kipróbálni, és a játék menüjébe elhasalt. WHEA hiba szerintem a legtutibb. Amikor azok voltak, mindig megállt a játék egy 40 perc után, vagy menübe kifagyott. Amióta nincsenek, stabil.
-
katt777
félisten
válasz mimic1979 #15888 üzenetére
Ha megáll, akkor máris rossz a tuning. Az egérnek azért kellene mozognia. Attól nem lesz stabilabb a rendszered, ha kevesebb RAM-ot terhelsz.
haly: Ha a LinX 20 kört lemegy (25 nem oszt, nem szoroz), és ráadsz egy min. feszt, biztosan stabil lesz a gép. Amely tuning nálam elment 20 kört, az elvitt 40-et is (ASUS, ASRock) lapban, igaz, én, mint említettem, a turbó nélküli alap órajeltől 100MHz-enként mindent kiteszteltem. Játékokban sem feküdt kis soha. Ha ilyesmi történik, akkor nagy eséllyel nem is a CPU-tuninggal van a hiba, hanem valahol másutt kell keresni, jó eséllyel valamelyik alaplapi feszen, stress-tesztben ugyanis minden maxon megy, így esetleg pont azok a hibák nem jönnek elő, amelyek hétköznap, amikor a terhelés ingadozik, igen. Szerencsére én X79-től kezdve soha nem futottam bele ilyesmibe, igaz, mindig ASUS és ASRock lapjaim voltak. Vagy jókat fogtam ki, vagy elég figyelmewen tuningoltam.
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Asus Z77 lapomon van egy jumperes kapcsolo aTPU. A kérdésem, hogy ez mire jó, érdemes-e bekapcsolni? Jelenleg egy i5 3570 k-s procival 4100 MHz-nél tartok 1.155 v fix feszen.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs