Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Bocs, hogy beirom ide, de itt sok ember megfordul.
A következő a problémám:
Ma reggel indítom el a gépemet és nincs kép, a ventilátorok pörögnek rendesen. Videókártya ventilátora viszont furcsa hullámzó hangot ad ki. Azt hittem tönkrement a 7850-em, de kivettem és alaplapra kötve szintén semmi. Tv-t is próbáltam hdmi-vel rákötni, az sem adott képet.
Most vettem bele pár napja egy 3570K-t, eddig működött rendesen 4200 MHz-re tuningolva, tök stabil volt napok óta a rendszer, több órás Crysis 3 alatt is. Csináltam Cmos resetet, de nem segített.
És még az érdekes, hogy az összes cpu phase led világít, vagyis mind a 4, nem tudom, hogy az normális-e.
Mi lehet a probléma? Alaplap vagy az új proci?
Később egyszer elindult, de azóta semmi.
Memoriát kiszedtem, majd betettem. Elem is ki volt véve, lecsatlakoztattam mindent, proci ki majd be, de idaig semmi nem segített.
Az a legérdekesebb, hogy egyszer elindult.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rayoliviero #16402 üzenetére
Vedd ki a procit és tedd vissza ujra.
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #16405 üzenetére
Táp?
-
tikshow
addikt
Csipog? Ha igen akkor kezikonyvbol olvasd ki, h mit jelent az a sipolas. Ha nem akkor lehet a tegnapi vihar elvitte a lapodat.
-
törölt tag
Milyen hibakódot ìr a lap?
-
rayoliviero
veterán
A tap megnyekkent volna? Nem birta volna a sok tuningot a 425-os (videokartya+proci). De a ventilatorok porognek. Akkor is lehet a tap?
Vihar nem volt Debrecenben.
Nem csipogott semmit. Hibakodot pedig nem tud kiirni az alaplapom.
Akkor az alaplap vagy tap a hibas? Szerencsere mindketto garis. Egy boltbol szarmazik a proci, alaplap es tap is es garisak. Lehet vissza kellene vinnem az osszeset es majd ok megallapitjak mi rossz vagy hogy csinaljam?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz tikshow #16407 üzenetére
Csipogni nemcsak ugy tud, hogyha van benne egy kis hangszoro, mert ebben nincs sajnos. Lehet hulye kerdes, de a hangfalon keresztul esetleg nem tud, ha bekapcsolom? (Optikai kimeneten megy)
Es meg az eleg furcsa, hogy amikor benne volt a 7850 es ugy probalgattam, akkor olyan furcsan jartak a ventilatorai, nem egyenletesen, hullamzo hanggal. Lehet akkor tap lenne, mert nem bir neki folyamatosan adni kakaot? A masik furcsa dolog, hogy egyszer videokartya nelkul elindult a gep probalgatas alatt, de utana mar nem.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #16410 üzenetére
A házhoz szoktad adni kis hangszórót amit az alaplapra kell kötni és csipog. Másik táp nincs amivel ki lehet próbálni? Egy dolog akkor már ki lenne zárva. Ha kevés a táp ilyet nem csinálni. Nekem is a lap amúgy a gyanús.
-
-
tikshow
addikt
válasz rayoliviero #16412 üzenetére
A kabelje se kallodik valahol? Neha beepitett van, vagy pedig a csavaros csomagban van.
Milyen haz ez amugy?
-
addikt
Ez mi, hogy [Core i5-4670K 6202,97 MHz @ 1,216V] ( visszamennyé )
Bár gondolom ott valami gond van a cpu-z vel mert a Core i7-4770K 7 GHz en 2.56V ot kért a kép szerint.
De akkor is most kicsit ilyen WTS alaplap + proci hangulatom lett tőle
-
Asbee
veterán
válasz ImpersonatoR #16417 üzenetére
Végig is olvastad?
-
addikt
-
Asbee
veterán
válasz ImpersonatoR #16419 üzenetére
A 2,5V-ra érti és utána írja hogy jött ki új cpu-z, a második 4670k tuning már azzal lett mérve.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz rayoliviero #16410 üzenetére
Ki kéne próbálni esetleg másik táppal is ha van lehetőséged. Bár ha Enermax Modu82+ tápod van akkor az nem egy gagyi tápocska. De azért meg kéne nézni mert ez az anomáliás ventipörgés amit írtál érdekes. Olyan mint ha nem adná le a megfelelő feszültséget perifériáknak. De ez csak tipp. De egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
rayoliviero
veterán
válasz LeslieG Jr. #16422 üzenetére
Beviszem holnap a boltba, ahol vettem ezeket. Csak rámszánnak 10 percet és segítenek, nekik van tápjuk.
Amúgy ha a billentyűzetet rádugom és az egeret, akkor világítanak rendesen, kapnak áramot, de attól még biztos lehet hibás a táp. -
Flashget
félisten
igen valóban jó táp, de tunninghoz a 425W-os elég?
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Mekkora különbség van egy i5 3350p és egy 3470 között? Százalékban kb mennyi lehet? Teszt van róluk (én sehol se találtam, még youtube-on se:S)?
Játékra és netezésre használnám hosszútávon, ami nálam olyan 4-5 évnek felel meg.
Köszönöm a választ..
-
KAMELOT
titán
válasz Flashget #16431 üzenetére
Nem tudom miért. Én már régen vettem a procimat 2012 szept. 45K volt.
100Mhz a két proci közötti különbség.(#16432) ricsiii01: ha nincs benne IGP akkor az nem ér semmit. pl. kártyacserénél jól jön. Vagy ha éppen nem akarsz VGA-t használni kiveszed. IGP elég mindenre. Azért mondom i5-3470-et vegyed. Én is 4-5 évre vettem a gépet.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Brekkk
senior tag
H67-es lapba ha rakok ivy bridge procit, akkor tudom majd használni az 1600-as ramjaimat 1600-on, vagy 1333-on fog futni, mint most Sandy Bridge procival?
-
rayoliviero
veterán
Szereztem alaplapra kotheto speakert.
Rakotottem a hangszorot es a gep inditaskor nem sipolt, viszont utana kiszedtem a ramot es ujabb inditaskor haromszor sipolt, gondolom ezzel jelezte, hogy nincs benne ram. De akkor ha valami hibas nem ertem miert nem sipolt, amikor benne volt a ram. Ha nem sipol inditaskor, akkor az azt jelenti, hogy nincs hiba?
Es ha a ram benne van, nemcsak hogy nem sipol, de le sem all, mig en a gombot folyamatosan nyomva ki nem kapcsolom. Viszont ha nincs benne ram, akkor 3-at sipol, majd ujraindul.
Boltban csak hetfon tudjak fogadni.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz rayoliviero #16439 üzenetére
-
Brekkk
senior tag
válasz kovsol #16437 üzenetére
Igen engedte az 1600-as memóriát használni H67-es lapban is. (I5-3570).
Ha Prime95 alatt 59-60 fokos a proci kb 20 perc után az jó. (Blend test)
Érdekes, hogy az egyik proci mag 52 fokos a többi 58-60.Láttam már 3-4 fokos különbséget, de ez most 6-8 fok. Ettől ez rendben van?
-
rayoliviero
veterán
Ezt neztem, azert sipolt harmat, mert nem volt benne ram. Ha benne van a ram, akkor nem sipol.
Ez alapjan jo az alaplap is es a proci is, kulonben ram nelkul nem sipolna.Allitom ha beletennek egy Sandy procit, akkor mukodne vele, van egy olyan erzesem. Mert miota az Ivy van benne, azota l nincs kep. Bar nehany napig volt a 3570K-val is, tok megbizhatoan mukodott.
Valami a BIOS-al lenne? Amugy a legujabb van a lapban es ebben a legujabban frissitettek cpu micro code-ot.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz Klikodesh #16442 üzenetére
Köszi akkor nem piszkálom a hűtőt tovább. Marad így és használom.
Miért lett PCI-e 3.0 a gépemben?
A nagyon régi H67-es lapoban (Asrock H67M GE/HT) nem PCI-e 2.0-nak kellene maradni?
Ez még a lap leírásában sem szerepel, hogy bármilyen módon támogatná a PCI-e 3.0-át[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
Sziasztok 30-35 milyen cpu javasolnàtok, max 10% jàtèk lenne a többi átlag felhasználás lenne.Köszönöm
-
rayoliviero
veterán
Sracok lehet olyan, hogy a 3570K tulmelegszik es ki-be kapcsol folyamatosan?
Eljott hozzam egy srac is megnezni es most az csinalta, hogy a gepet elinditottam csavarhuzoval, ami elindult, majd leallt, megint elindult magatol, majd leallt. Ezt folytatta addig amig ki nem kapcsoltam a tapot. Csavarhuzot hiaba erintett tobb mp-re a tuskekhez, volt, hogy semmit nem ert, de volt olyan is, hogy leallt, de utana magatol elindult. Proci huto ossze-vissza porgott. Cpu fazis led, idaig 4 vilagitott, most csak 1, utana megint 4.
A srac szerint lehet tulmelegszik a 3570K. De ha tulmelegszik es amiatt kikapcsol, akkor nem kikapcsolt allapotban kellene maradnia? Mert ez magatol indul, majd kikapcsol, megint indul, kikapcsol. A srac tapegysegevel ugyanezt csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz rayoliviero #16447 üzenetére
Az NH-D14 passzívon is le tud hűteni egy alapórajeles 3570k-t szóval nem ez lesz a gebasz.
-
rayoliviero
veterán
válasz tikshow #16448 üzenetére
Most a gyari hutot tettem ra a probalgatas idejere. De tok hideg a bordaja, szo szerint.
Nem lehet, hogy a kupakra nem adodik at a ho, a gyari rossz paszta miatt? A kupakrol pedig igy a procihutore sem tud. A D14-nek is hideg volt amugy a bordaja, meg 4200-on is. De alapin a proci 30 fok korul volt, meg mukodott a gep. -
xxSanchez
őstag
válasz rayoliviero #16449 üzenetére
Az esélytelen, hogy nem adódik át ennyire. Pár másodperc alatt meg biztos, hogy nem fog túlmelegedni.
Heyho.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest