Új hozzászólás Aktív témák
-
emlekmas
tag
Sziasztok!
Egy adott alaplapnál a tápellátás fázisainak a száma mennyire befolyásolja a tuningolási lehetőségeket? Értem ez alatt azt, hogy ha egy egyszerűbb lappal (lásd aláírásomban) 4.1 Gigát lehet összehozni, akkor egy fejlettebb tápellátású lappal lehet a stabilan elérhető sebesség mondjuk akár 4.5 Giga is, vagy igazából csak arról szól a történet, hogy egy jobb deszkában lehet, hogy a 4.13-is menne stabilan ugyan ezzel a procival?
Tehát mekkora az elérhető többlet egy drágább tuninglap esetében?
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
Klikodesh
senior tag
válasz emlekmas #16052 üzenetére
Az Ivy fogyasztasa mellett a 10% al magasabb orajelet nem tartom realisnak jobb lapok tapellatasa mellett se.
Szerintem szinte minden lapban ami tamogat tuningot el lehet erni vele a 4.5 giga koruli erteket ( ha a proci birja ) es afolott mar ugy sem nagyon mennek tobbet.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Asbee
veterán
Megvan az új 3770k-m. 4,5Ghz 1,208V stabil, 4,7 1,296V-al stressz teszt stabil, viszont itt már vízzel is elég csúnyán melegszik. 86-88 fok a legmelegebb mag. Kupakot leszedném szerintem elég szépen menne. Összességében megérte a csere (0 költség). Előző 1,288V-ot kért 4,5-höz, felette pedig szinte hűthetetlen volt.
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a kérdésem topikjába nem kaptam választ, ezért mertem bátorkodni és ide írom.
Adott egy MSI P67S-C43(B3) + i5 2500! A lapba van egy olyan fjúcsör és profil is a biosban hogy OC Genie 2. Érdemes ezt nekem bekapcsolni?"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
-
emlekmas
tag
válasz Klikodesh #16053 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ezt úgy értelmezem, hogy esetemben értelmetlen lenne eladni a mostani deszkámat, és csillagászati összegeket költeni egy "tuninglapra" (bukó a mostanin és különbözet egy újért), érdemben nem lennék előbbre.
Feltehetően jobban járnék, ha a procit cserélném valami garantáltan combosabbra.i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek, szépen muzsikál a cucc...
Egy kis videó a teljesítményéről.
Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
SRII
őstag
sziasztok.
Létezik i5 3750K ?CPU i7 3770 OEM és az OEM mit jelent? használt vagy mit? ki googleztam de hát más gyártótól vagy csak az intel adja el vagy hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
válasz ricshard444 #16062 üzenetére
értem köszönöm a Google talált jó párat és a többit is meg tudnád mondani mezei nyelven mit jelent, persze nem csak prociban ez csak egy példa volt az OEM re.
-
-
Klikodesh
senior tag
Nem feltetlen uj, azt jelenti hogy ugy arulja mint az OEM-eknek szant termeket.
Azok altalaban sok termeket rendelnek korites nelkul, nincs doboz, driver, zacsi stb, mert ugyis csak beszereleik egy gepbe.
Ez persze nem jelenti azt sem hogy uj lennea proci, ugyanugy lehet haznalt, csak az alkatreszt tartalmazza sallang nelkul.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Flashget
félisten
válasz Klikodesh #16068 üzenetére
Amennyiben használt és azt nem jelzik, akkor nem tisztességes az eladó.
De ilyen erővel a BOX is lehet használt "dobozával, gyári hűtőjével adom"
A kérdező csak arra volt kiváncsi mi a különbség az OEM és BOX kiszerelés között.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Hooper
őstag
Hello
2500K procimat tervezem leváltani 3770k-ra. Kérdésem lenne hogy a lapom - Asus p8p67 deluxe és a ramok - Corsair veng 1866 c9 jók e hozzá?
(minden más az adatlapomon)
köszi! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hooper #16074 üzenetére
A lapon frissíts BIOSt, ha 3207nél régebbi, más teendő nincs, RAM okés (1.5V).
A tuning szerencse kérdése, szélsőségeskedni ideálisabb a friss Z77, de P67el is lehet szép 24/7 értéken futtatni, jó procit kell kifogni.
Egyébként (2500K tulajként kérdezem), mi az, amihez a 2500K kevés és mit vársz a 3770Któl? Csak azért, mert 7850 mellé már a 2500K@4G is túlzás..komolyabb VGAt tervezel vagy melóra kéne komolyabb procierő és/vagy HT?[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni tőletek és lehet hogy meg is alapozza az irányom(amd a10 ről intelre) a ti segítségetekkel.
Konkrétan, semmi sallang! miben különbözőek a processzorok?1 Kérdésem!!
i7 2600
i7 2600kAki nem feszel meg nem kísérti az ördögöt akkor mind két proci egyforma? csak annyi a különbség hogy szorzózármentes, ez ok de, hogy ha úgy használjuk ahogy kell alapon gyárilag semmi tuning akkor megéri majd 20 ezret ráfizetni a k sorozatúra?konkrét tesztet nem találtam a kettőről!
egyforma teljesítményűek és tudásúak vagy nem?((tuning nélkül))---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 kérdésem!!
Vagy: Melyik érné meg jobban(nem az anyagi érdekel nem erre vagyok kíváncsi.!)
itt jelenleg az érdekel hogy ugye az i7-es 2. az i5-ös 3. generációs, melyik a jobb ? van e különbség a 2. és a 3. generáció közötti teljesítményben? melyik az erősebb, gyorsabb akár tuningal az i5 vs sima i72600.(nem kell az ipg és a kevesebb wat sem, annyit eszik amennyit, és dvga lesz.)i7 2600
i5 3570Kmelyik a jobb vétel,((mind kettő egy árban van, egyik ismerősömnél, mindegy is, ez ne befolyásoljon senkit sem))
Remélem érthető amit szeretnék mondani, éjszakás voltam ezért lehet fáradtabb vagyok a kelleténél, sorry.
kérlek segítsetek![ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
i7 2600 vs 2600k közt csak a szorzózár mentesség a különbség, mindkettőt lehet tuningolni, csak a sima 2600at korlátozottabban, nem éri meg a plusz költséget ha alapba nem akarsz tuningolni.
2. kérdésedre nem tudok pontos választ adni, én i7 930ról váltottam 3570k-ra , nekem megérte és erősebbnek érzem
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Klikodesh
senior tag
Az elso kerdesedre valszoltak, a szorzozar egyedul a difi a ket proci kozott.
Az ivy durvan 7% al gyorsabb ( ez az ertek nagyon fugg attol milyen programokat valogatunk bele az osszehasonlitasba durva kozelites ) mint a sandy, ha jatekra kell akkor inkabba 3570Kt ajanlanam es huzd meg a procit, jatekok jobban szeretik a magasabb orajelet mint a HT-t.
-
Klikodesh
senior tag
válasz JoolsNOS #16081 üzenetére
Azert az, orajel, az arch, ebben az esetben kozel kompenzalni fogja a HT hianyat. A 2600 nem huzhato kulonosebben.
Mivel legfokepp jatekra veszed szerintem a 3570K jobb valasztas.
-
SRII
őstag
köszönöm szépen ,akkor hosszabb távra, és teljesítményben is és játékra, a i5 a nyerő.
-
SRII
őstag
sajna lejárt az időm ezért még egy kis segítség kellene, z77 alaplapok táján sem vagyok elég tájékozott így meg kérdezném hogy a i5 3570k mellé jó döntés e egy - Alaplap ASUS P8Z77-M Pro, választás szempontjai, olcsó- asus-pcei3.0 win 8 felkészítve, elég az alaplap egy játékos figurának? nem akarom ezt a mizériát elkezdeni de kihajcsa a procit az alaplap. nem megbántani akartam senkit viccnek szánom.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
Asrock z77 extreme 4 ről mit gondolsz?
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
JanR
addikt
Olyankor mi a teendő, ha állítok valamit a biosban, de a gép nem fogja fel? Most próbálkoztam egy kicsit lejebbi fesszel és sebességgel egy 3770K-t, de olyan betonstabilan áll 4.6-n, hogy na. 4Ghz-t szeretném belőni jó kicsi feszen, de nem hajlandó. Most a meglévő beállításaimat hagytam, mondom dobok neki egy 44x-s szorzót, de semmi. Ahogy indítom a tesztet ismét 4.6-t ír az összes program, pedig biosban be van állítva a 4.4
Lap: Asus P8Z77-V, valaki futott már bele ilyen hibába?
-
JanR
addikt
válasz csucsbicep #16089 üzenetére
Nem, én még bios hívő vagyok, így csak ott állítgatok. Csak a feszt vettem visszább, meg a szorzót írtam át 40x-sre
De látom van 2-vel újabb BIOS, szerintem feldobom rá. Nem mint ha zavarna a 4.6-t, csak szeretnék egy kicsit mást is kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz csucsbicep #16092 üzenetére
Rajtam most a bios update elég sokat segített. Volt 1-2 apró bibi, ami idegesített, de most mind megszűnt Na meg kevesebb fesszel megy a CPU azonos sebességet. De majd még jobban kitesztelem. Eddig nekem nagyon megérte az új bios (1908).
-
JanR
addikt
válasz csucsbicep #16094 üzenetére
Eddig 4.6 ment 1.22V-vel, most 1.2-vel elmegy és nagyobb Gflopsot csinál. Igaz, hogy az egész BIOS-t újra kellett állítgatnom, mert az előző eltűnt, de mindent ugyan arra állítottam be. Mondjuk beteszem ezt annak, hogy valami baj volt vele, mert akármit állítottam nem volt hajlandó változtatni.
Meg ahogy írtam volt 1-2 érdekes jelenség, ami meg is szűnt. Nekem bevált. 1706-sról váltottam.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Véleményetekre lenne szükségem- hogy jók a beállítások - vagy esetleg túlzásba estem?
3570K - Asrock Z77 Extreme4 24/7-re a következők:
4500Mhz
LCC level 1
Offset: +0,050
VTT: 1,15V
Power saving mód: enabled
C1E és egyéb energia kütyük engedélyezve
Ram: 1,57VLinx alatt 20 kör 2048Mb: 74C a max magok hőmérséklete (átlag 68-70) közepes hűtési teljesítmény mellett.
Max cpu fesz terhelésen: 1,26V
Minimum: 0,9VAmi viszont érdekes:
-a feszt visszaveszi terhelés nélkül de a proci frekvenciát nem. Ez így normális?
-Bios frissítés óta nem is engedi kikapcsolni az Intel turbo funkciót.Bocs, ha nagyon láma...
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Gabás
addikt
válasz leonel #16096 üzenetére
A Power Saving funkciót ne használd, inkább az Offset értékét próbáld csökkenteni, ha kisebb feszültséget akarsz
Az LLC-t is jó volna eggyel visszavenni, ha tudod, vagy nagyon figyeld a feszültségtüskéket, nehogy túl nagyok legyenek.
A frekvenciát vissza kéne vennie 1600-ra, ha ki nem kapcsoltad a SpeedStepetez szerintem jobb lett volna a lapod topikjában
-
JanR
addikt
válasz leonel #16096 üzenetére
Ha 45x100-ra van fixen állítva a CPU, akkor ki is szürkül a turbo, azért nem tudod kikapcsolni.
Power Saving Off
LLC-t 1-el veheted lejebb (ezt előttem is leírták).Úgy tesztelj Linx-el, hogy az összes szabad memóriára engedd rá.
RAM: 1.57V - milyen ramok, milyen frekvencián és milyen időzítésen, hogy ennyit kér?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest