- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz eszgé100 #9550 üzenetére
Próbáld ki akkor a speedtest.datanet.hu-t
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
máyköl
veterán
Veletech 2012 -re megy valaki?
-
máyköl
veterán
Miért nem kapja meg az iPhone az iPad home gombját? Évek óta mondom már, és azóta is tartom a véleményem. Ég és föld a kettő.
-
máyköl
veterán
válasz Ragnar95 #9559 üzenetére
Még a 4S -é is bőven sz@rabb.
Nem próbáltál még iPad home gombot? Fényévekkel jobb mint bármelyik iPhoné, iPad 1/2/3, ugyanolyan jó mindegyikben.manchester: Félreértettél. Nem a meghibásodásra gondoltam. A csak az I4 -nél volt, 4S -nél javították. A gombnyomás érzése más, sokkal puhább és meggyőzőbb. A te iPaded merre jár?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
-
manchester85
veterán
Már bejárta a világot, de ide még nem ért.[link]
Most Brooklynban van, 27-én indul a Kennedy reptérre, és ha minden jól megy, akkor 28-án már a kezemben lesz.
Egyébként számomra még mindig kétséges a létjogosultsága. Pl. fogalmam sincs, hogy fogok róla fórumozni, és számos esetben 3-4 ablakot nézek egyszerre a gépemen (plusz zenelejátszó vagy film, stb.) Na de majd meglátjuk.
i6 Silver
-
máyköl
veterán
válasz manchester85 #9564 üzenetére
Egyszer csak ideér...
Nekem a laptop használatát drasztikusan lecsökkentette, és ez volt a cél. Kb. kétnaponta fogom már csak a kezembe a laptopot 10-15 percre, hogy gyorsan megnézzem, amit nem tudok iPaden. (internetbank, itunes, stb.)
Fórumozás szerintem teljesen korrekt a cuccon. Háttérbe tudsz ugye zentét lejátszani, közben fórumozni, vagy akármit böngészni... Hát a film. Khm. Elég sokat nézek iPaden, csak valahogy ezt az iTunes mizériát játszani minden egyes filmnél fárasztó. Ma egyszerre tettem inkább fel 5 filmet, az kb. 5 nap nálam. Így tudom csökkenteni az iTunes használatát...Kommy: Nem igaz, hogy nem érzel különbséget a kettő között. És nem, nem a hangbeli különbségre céloztam.
-
Mela Kehes
addikt
válasz manchester85 #9564 üzenetére
Eleinte gondoltam, minek egy nagy iPhone. Megértettem. Azóta minden nap Karácsony!
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
xlife11
senior tag
válasz Mela Kehes #9553 üzenetére
Ötletem sincs, nem próbáltam, csak nekem még a 3GS hardvere van, ott nézni kell hogy mit használsz, de i4en minden jobb szerintem
-
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #9575 üzenetére
Úgy gondolod annyira fárasztó hogy borogatni kell estére a kezedet? Nem hiszem.
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #9577 üzenetére
Ha borogatni nem is, de intenzív használat mellett tuti sajogni meg zsibbadni fog tőle estére.
Úgy gondolom, hogy az ember mindig a kényelmesebbik utat választja, ez pedig szerintem egyértelműen a home gomb.
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #9578 üzenetére
Nekem nincs iPad-om de a bővebb családban van, gyakran szoktam hasznalni és megmondom őszintén néha bizony tényleg jól jönne a gesture ugyanis a fekete káva miatt félhomályban eltart egy ideig mire megtalálom a home gombot. Azert majd számolj be erről a zsibbadasrol ha megjön a vasad
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #9579 üzenetére
Most is be tudok számolni: két hónapig anyámnál voltam tavaly nyáron, és huzamosabb használat után (egyhuzamban 3-4 óra) igencsak tornáztatni kellett a csuklómat. Ráadásul még csak gesture-öket se használtam. Pl. az iPhone ilyen tekintetben sokkal kényelmesebb, mert egyedül a hüvelykujjal könnyedén használható minden funkcióra.
i6 Silver
-
Malachi
addikt
válasz manchester85 #9580 üzenetére
azt azért tudod, hogy elég extrém a 3-4 óra folyamatos iPad toszogatás. én a telefont is max. 2 órán át bírom használni, azt is egyedül Death Rally multiban, vagy Angry Birds 3 csillagos küldetésen. természetes, hogy 3-4 óra alatt halálosan elfárad a kezed.
-
DanielK
addikt
Bármit is csinálsz 3-4 órán keresztül (amihez a kézfejed kell), a csuklód elfárad.
-
manchester85
veterán
válasz Malachi #9581 üzenetére
Egy jó notival, jó billentyűzettel, jó touchpad-del
10 óra folyamatos használattól se fárad el a kezed. Ez is saját tapasztalat. Viszont annak örülök, hogy te elismered, ugyanis van olyan, aki arról akart meggyőzni, hogy egy iPad semmivel se fárasztóbb, mint egy laptop.DanielK: jaja!
Viszont azzal, hogy egy laptopon vízszintesen elhelyezkedő felületet tapizol, iszonyúan kényelmessé válik a használat.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
Ezt nem értem, annak a kezednek pedig amivel az ipadot kezeled gyakorlottnak kellene lennie hiszen múltkor azt mondtad nincs barátnőd
...bocs
csessze meg Daniel beelőzött
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz manchester85 #9583 üzenetére
hogy jön ide a noti?
persze, hogy fárasztóbb az iPad. de elvileg nem is ilyen munkára van kitalálva. meghalnék, ha azon kéne dolgoznom. napi átlag 20-25 ezer leütés, hehe. csak külső billentyűzettel menne, de akkor meg a mini kijelzőt bámulni...szóval iPad csak tartalmat fogyasztani, netezgetni, unalmas órákat elütni.
-
Malachi
addikt
válasz vadászcsiga #9586 üzenetére
nem értem, mit nem ért, vagy mi van - csak arra reagáltam, hogy azt írta, 3-4 óra iPad használat után elfárad a keze. még jó, hogy elfárad. én elképzelni se nagyon tudok olyan helyzetet, amiben 3-4 óráig folyton tapicskolnom kellene egy iPadot, vagy telefont. de tényleg, mit lehet annyi ideig FOLYAMATOSAN csinálni egy ilyen holmival?
egyébként meg én billentyűzeten is óránként tartok egy kicsi szünetet, csuklótorna, ujjtorna, ilyesmi. fontos, másképp nem megy.
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #9584 üzenetére
Én ilyet biztos, hogy nem mondtam.
Malachi!
Úgy, hogy a notimat akarom majd az iPaddel kiváltani. Persze, munkaeszköznek esélytelen, hogy kiváltsa. Vagyis, ha elkezdem a szakdogámat, vagy csak akár egy fordítást kell csinálnom, ahol egyidejűleg szeretném látni a forrásszöveget, a szótárt és a szövegszerkesztőt, akkor is bukta a dolog. De a mindennapos tartalomfogyasztási használatban is problémát jelenthet. Van, hogy azon veszem észre magam, hogy 3-4 ablak van egyszerre a kijelzőn megnyitva, és még mellette a vlc player is, amin megy közben egy film. Szóval meglátjuk, a cél mindenképp az lenne, hogy kevesebbet üljek a gépnél. De azt kapásból kizártnak tartom, hogy virtuális billentyűzettel normálisan lehessen fórumozni, legalábbis egy hosszabb hozzászólás megírása tekintetében.
"mit lehet annyi ideig FOLYAMATOSAN csinálni egy ilyen holmival?"
Nézd, amikor én itthon vagyok, megy a gép. Ez nálam egy természetes dolog. Persze, semmi érdemlegeset nem lehet csinálni 3-4 órán át, max híreket olvasni, facebookozni, fórumozni, kedvenc oldalakat látogatni, haverokkal chatelni, stb. Ha nincs valaki konkrét feladatom, akkor ezekre használom a gépet. De ezt egész nap tudom megállás nélkül ismételgetni. Miért, más nem ugyanezeket csinálja, ha otthon van, és épp semmi dolga?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Malachi
addikt
válasz manchester85 #9588 üzenetére
na jó, de ha nem munkáról van szó, akkor a netezés viszont nem lehet olyan fárasztó, mert nem tartod folyton a képernyőn az ujjadat. szerintem azzal nem lehet gond. van olyan testhelyzet, amiben nem fárasztóbb, mint egy noti fölé görnyedni. szerintem.
fórumozni sem probléma, hejdesok hosszú hszt írtam már a telefonról éjszakánként! nem gond.
3-4 ablak meg a nyamvadt kis 3GS-emen is folyton nyitva van, az egyikben néha jutub is megy és gond nélkül váltogat köztük a telefon. tényleg. semmi gond nem lesz majd szerintem.
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #9583 üzenetére
Lehet hogy neked kellene egy ilyen?
-
máyköl
veterán
válasz Malachi #9589 üzenetére
Ha akarok, 8-9 órát is legépezek egyben. Csak nem akarok, mert hasznomra nem válna... De annó volt, hogy szabadnapokon lenyomtam ennyit egy huzamban, és nem, nem fáradt el a kezem. Ma már 1-2 óra után tartok egy fél óra szünetet mindig, mert egyszerűen nem egészséges egy monitort/tablet kijelzőt bámulni órákig.
-
máyköl
veterán
Ha 5.0.1 van fent, Cydia -ból hogyan lehet elérni ezeket a trükköket?
Egy barátokm pont tegnap mutatta az ő iPadjé, hogy milyen négyujjas varázslásokat tud csinálni. Nem feltétlen győzött meg, de lehet kipróbálnám, hátha mégis bejön... Az övén is 5.0.1 van, tehát csak Cydia -s cucc lehet... -
Ragnar95
félisten
válasz manchester85 #9588 üzenetére
De, én is ha hazaérek, benyomom a gépet, aztán ha nincs más dolgom, fórumozok, facebookozom,zenét hallgatok, filmet nézek, stb...
májköl: nyáron ha tényleg nagyon nincs mit csinálnom, én is simán ülök 10-12 órát a gép előtt,de olyan 3-4óra után már kicsit unalmassá kezd válni, akkor egy kis ideig mindig kell valami mást csinálnom
redsn0w-val ha JB-elsz, kellene lennie egy multitasking gestures opciónak, azt pipáld be, az install cydia elől meg szedd ki a pipát,ha már JB-eltél[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
manchester85
veterán
válasz Malachi #9589 üzenetére
"mert nem tartod folyton a képernyőn az ujjadat"
Már aki. Én pl. össze-vissza kattintgatok folyton, elkezdek egy cikket olvasni, a felénél megunom, aztán már tök mást olvasok 1 perc múlva, azt is megunom, és így tovább.
"hejdesok hosszú hszt írtam már a telefonról éjszakánként! nem gond."
Pont ez az. Telefonról sokkal kényelmesebb gépelni, mint iPad-ről, nem vicc. Nyilván nem azért, mert könnyebb lenne eltalálni, hanem azért, mert támasztva van a csukló, és hüvelykujjal lazán elérsz akárhova. Legalábbis iPhone-on.
"és gond nélkül váltogat köztük a telefon"
Váltogat. De nincsenek egyszerre a kijelzőn, ez a lényeg. Tény, hogy a többablakos megjelenítés kesze-kuszává teszi a képernyőt, de 10 hüvelyken már lenne értelme annak, hogy több ablakot is láss egyszerre a kijelzőn. Bármilyen munkafeladat egyik legfontosabb eleme, hogy több ablakot láss egyszerre a kijelzőn. Na, jól megindokoltam, hogy minek nekem iPad.
vadászcsiga!
Inkább egy bluetooth billentyűzet, így ugyanis majdnem ott lennék, mint egy laptoppal. Majd folyton ki-be rakosgatom belőle? Ráadásul egy jó tok is van már hozzá, akkor abból is folyton kicibálni. Több lenne vele a baj, mint amennyit ér a dolog.
i6 Silver
-
Ragnar95
félisten
válasz manchester85 #9594 üzenetére
Van olyan tweak iPad-re, ami elfelezi a képernyőt és 2 különböző dolgot tudsz rajta csinálni iPhoneclub-on írtak róla, ha érdekel, megkeresem neked
-
Kommy
veterán
válasz manchester85 #9594 üzenetére
Hüvelykujjal ugyan úgy elérni minden billentyűt az iPad-en, sőt nem csak az egyik kezedet használod hanem mindkettőt, tehát szerintem 1000-szer jobb fórumozni iPad-el mint iPhone-al.
Elég furcsa elgondolásaid vannak iPhone-nél mi támasztja a csuklód.
máyköl: jó lenne ha leírnád azért milyen eszközről van szó, de ha nincs ilyen opciót akkor gondolom iPad 1, frissíts 5.1-re és lesz és van rá tethered jb. Vagy most redsn0w-t elindítod a ahol ki lehet pipálni az install cydia-t ott kéne lennie egy enable multitask gestures-nek cyida elől vedd ki a pipát a másik elé pedig tedd be.
-
manchester85
veterán
válasz Ragnar95 #9595 üzenetére
Köszi, de még most fölösleges, megvárom, míg megérkezik a cucc, aztán úgyis eldől, mivel hogyan tudok megbarátkozni a mindennapos használatban. Meg azt se tudom, milyen iOS-sel jön, az 5.1 nem is JB-zhető, ha jól rémlik. Bár Kínából érkezik, lehet, hogy még valami 4.2.1 lesz rajta.
Kommy!
Ha a képernyő fölött tartod a kezed, és úgy gépelsz, az sokkal fárasztóbb, mint kézben tartva hüvelykujjal gépelni. Oké, iPhone-nál sincs támasztva a csuklód, de nincs is igénybe véve. Igen, a széthúzható billentyűzettel, az még nem is jutott eszembe, mikor én használtam, akkor még nem volt ez a funkció.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
máyköl
veterán
-
manchester85
veterán
"Manchester85: Végül így fullra, mindennel együtt, mennyire jött ki az iPaded?"
380$ volt adóval együtt, nekem ez 83 ezerbe fájt. Ugyanúgy 1 év Apple gari van rá, ugyanazok a tartozékok (töltő, kábel) egyedül a doboza más egy kicsit. [link] Remélem, 1 év múlva elmegy 70-ért, és akkor minden évben cserélek. Bár a mostani új iPad nem valami szimpi, és mikor kipróbáltam, elég durván meleg volt a cucc az iStyle-ban.
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #9597 üzenetére
Kínából? Akkor az valami klón lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest