- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz vans? #188100 üzenetére
Gyerek nincs és nem is lesz (az okokat nem akarom elmondani, így csak a tényt közlöm direkt). Amúgy nekem is az volt, hogy Szegedre jártam innen feluról kötépiskolba (bentlakásos Gimnázuim), majd Dunaújvárosba kollégium lakó voltam a Dunaújvárosi Főiskolán.
madgie: Ki fog csinálni biztosan, de jelenleg nincs más megoldás.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
tboldi
nagyúr
válasz icecave #188102 üzenetére
Jobbulást!
Valami probiotikumot (Enterol, Normaflore, Linex, stb.) is vegyél magadhoz mellette, mert a jótékony bacikat is ki fogja nyírni, mint pl. az emésztésért felelőseket is. Természetesen erre előtte kérdezz rá a dokinál!
Én is voltam Augmentin kúrán 2x 1 hónapig, egyszer a motorbalesetem után a nyílt combcsonttörés miatt, egyszer meg 2-3 évvel később, a velőűrszeg kivételekor elfertőződött a térdem mellett. Azóta fogyóeszköz a Lopedium.
vans?: Neked is!
[ Szerkesztve ]
-
válasz icecave #188092 üzenetére
Minden ingatlan megcsappant , de kitartó kereséssel azért ez orvosolható dolog.
A rokonsági részen jót nevettem
Kitartást hozzá és majd írd meg a fejleményeket .
tboldi
Augmentin sem egyszerű “cukorka “[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tboldi
nagyúr
válasz Luck Dragon #188106 üzenetére
Ráadásul vénába.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz Luck Dragon #188108 üzenetére
Hát nem volt kellemes az egész* valóban, de mindenképp pozitívum, hogy a maradandó károsodások ellenére még mindig a saját lábamon járok, és a hétköznapi teendőimben különösebben nem is akadályoz.
Bár egy térdprotézisre lehet, hogy szükségem lesz a távolabbi jövőben.*Főleg, amikor Tömböl főorvosúr fájdalomcsillapítás nélkül cserélt szivacsot az ágyamon a kórteremben, előtte mindig levittek a szeptikus műtőbe és pár percre elaltattak.
szerk.: Clexane-ból is 300-350-et kaptam összesen. Olyan volt a hasam, mint egy ementáli.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #188106 üzenetére
Rokonsági részt melyikre érted? Épp kerestem vissza, azt hittem, azt is valami hülyeségre javította a gyári helyesírás ellenőrző.
tboldi: Igen, utána olvastam sokat, hogy lehetne minimálisra csökkenteni az ártalmak át. Sajnos az én belem amúgy is papírból van, ezt örököltem (pénz jobb lett volna ).
Vans?: Kitartás oda is. Valami csak lesz, nagy szívás ez, de örülök,hogy kiderült, mielőtt belerokkanok.
-
válasz icecave #188110 üzenetére
“ Viszont ezt is várom, mert majd jön a sok ismerős, aztán kérdezget, én meg olyan szépen megmondom nekik, hogy rohadtul semmi köze hozzá, hogy hajjaj ”
Hoppá , de a lényegen ne változtat .tboldi
Gondolom a doki azóta is nagy barátod .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tboldi
nagyúr
válasz Luck Dragon #188113 üzenetére
Kedvelem őt (tényleg), bár a fémkivétel óta nem találkoztam vele. Mikor kontrollra kellett volna mennem, akkor neki voltak egészségügyi problémái, aztán így el is maradt. Nem tudom, mi van vele mostanság, anyum sem futott még össze vele, mióta ő is a győri kórházban dolgozik.
mave13? Talán te tudod...
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #188113 üzenetére
Jólvan, arra tippeltem, de igen, ez lesz. Muszáj, az emberek olyan durván szemrebbenés nélkül kérdeznek bele a legmélyebb magánéleti dolgaidba, hogy az brutál. Aztán ha azt mondod ez magánügy, még meg vannak sértve.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz icecave #188086 üzenetére
Na hála az égnek hogy kiderült akkor, és ez még a jobbik eset mert gyógyítható...
Én vidékre nem tudnék már visszamenni, mikor rokonlátogatásra megyünk 2-3 nap, már rosszul vagyok, hogy ott lakjunk meg elképzelhetetlen már számomra.
Lakás árakat ne is mond, oké hogy nekünk is van egy saját lakás, de én is néztem amibe lépnénk az 100 misi már, szóval még kellene 60 misi plusz berendezésre vagy 10.
Én pár hónap múlva pár misivel beszállok a kriptó bizniszbe, ha pár éven belül húz lesz új kecó, ha nem itt rohadunk meg...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #188116 üzenetére
Igen, bár lehet pár AB kúrán végig kell majd mennem….
Pontosan tudom, a falusi csend az minden, csak nem csend. Pusztán csak más zajok: kakas kukorékol, mint az állat, kutyák ugatnak kórusban, szalagfűrész-stihl-fűnyíró bármely napszakban, disznó és egyéb szagok, etc… Viszont a privát szféra, mint olyan, legalább létezik, lakásban, sosem tudhatod, mikor költözik kegy hülye alád-föléd-melléd. Bár nekünk is nyújtunk volt évekig, most nyilván valami fősulis csürhe jött a felső lakásban, kétszer voltak itt, kétszer mehettem éjjel kettőkor verni az ajtót. Aztán hazajöttünk, kíváncsi vagyok mi lesz,ha holnap visszamegyünk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz icecave #188118 üzenetére
Hááát azért ez nem pont így van. Pont hogy falun mindent tudnak mindenkiről. Nem mehetsz úgy végig az utcán hogy ne tudnának róla.
Sokan pont ezért imádják a városokat, mert ott kb leszarják a szomszédok egymás fejét.
Persze van előnye, hogy ránéznek a házra ha nyaralni vagytok, de ugye nem csak akkor néznek be a kertbe ha nyaralni vagytok.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz radi8tor #188119 üzenetére
Nem arra értettem, hanem hogy nincs közvetlen falszomszédod, stb.
A pletyka megy, hajjaj, rólunk is volt úgy, hogy nem is lakunk itt falun vagy 20+ éve (Pest 14 év előtte gimnázium, főiskola). Az ilyeneken mindig jót röhögök.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #188117 üzenetére
Már 3 hónapja tanulom ezt az egészet, többe fogok de hosszútávra, tradelni akkor fogok ha várható beszakadás, és persze megérzem.
(#188118) icecave: Nálam a vidék nem ezt jelenti, nem falun nőttem fel, kis városba, ott már nem voltak tyúkok disznók. Egyszerűen nincs otthon mit csinálni, hazamegyek mint egy lassított felvétel. Persze egy vidékinek meg BP-est szörnyű, nekem is az volt régen, hogy ide soha, de most meg pont fordítva ugye.
A lényeg nektek legyen jó, ha szereted azt a közeget, otthonról is tudsz dolgozni, akkor nincs miről beszélni.
-
r3dsnake
nagyúr
Indul az újévi stream! Tervek szerint goa/dnb/technoid zenékkel:
Twitch: [link]
-
őstag
válasz tboldi #188114 üzenetére
Szia!
Nem, sajnos én sem tudom, mi van velük mostanság. Nekem még az dereng, hogy két Tömböl van Győrben, testvérek, de hogy dolgoznak-e még, azt passzolom. Az egyikük nagyon beteg volt, ő talán nyugdíjba is ment végleg, a másiknak a Volvoját még 2020 novemberéig szoktam látni a parkolóban. Mióta 2020 decemberben eljöttem, teljesen kiestem a kórházi életből.
Icecave: jobbulást, nem lesz egyszerű kör az antibiotikum kúra, őszintén kívánom, hogy sikerüljön végleg kiírtani. Minél régebbi a fertőzés, annál maradandóbb ez a dög.
Ha megkérdezhetem, hogy sikerült kimutatni? Mennyi teszt készült?
Mert Borrelia burgdorferi kimutatására van legalább 2-3 fajta eljárás. Régen futottam vele köröket én is, és akkoriban (2013 körül), amit államilag csináltak (ha jól emlékszem, western blot), ott eléggé sok volt a fals negatív, amit meg kimondottam lyme "klinikákon" végeztek (talán PCR), ott meg inkább fals pozitív volt a jellemző. Azóta mondjuk biztos fejlődött a diagnosztika.
Így egy komment, és a tünetek alapján, simán belefér a lyme a képbe. Az egyik legalattomosabb, és legnehezebben diagnosztizálható betegség, amivel találkoztam. És ehhez képest nagyon gyakori, csak nem mindig gondol rá az ember a tök változó tünettan miatt (ha egyáltalán van tünete).
vans?: jobbulást, szintén. Legyen sikeres a terápia![ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
nagyúr
válasz mave13 #188123 üzenetére
Western blot negatív lett, de csináltattam Dualdur-t, ami jelenleg a legjobb, ellenben igen drága. Fullos packot, ott derült ki a Lyme-kór és a bartonella, mint társfertőzés. Megkaptam a hivatalos validált eredményt, sőt, még összevágott sötéthátteres mikroszkópos képeket is.
Ugye a különbség annyi, hogy mindegyik az ellenanyagot mutatja ki, ha van, de főleg, ha már évek óta Lyme-os valaki, akkor ezt szinte biztos,hogy negatív, kb. Szerencse kérdése elkapni, hogy termelsz-e ellenanyagot. Utóbbi pedig magét a kórokozót vizsgálja a vérben, hogy jelen van-e.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz szekra #188124 üzenetére
Dehogy nem lehet, sok jel van, infó mitől mozoghat, természetesen szerencse is. Amúgy azt is meg kellett nézni hogy a legjobb venni adni, befizetni, hogy működik nagyjából. Na meg az egész mozgatója a bitcoin ugye, de amellett van egy csomó új coin, ami mögött ha utána nézel mi van, és mi lehet, hamar megsokszorozhatod a pénzed, persze el is bukhatod, de olyanba nem fektetek aminek nem nézek utána. Bitcoint pl nem fogok venni, mert annak már nem látom értelmét, biztos felfog menni, de ha 2-3x éri majd akkor se szakítok vele nagyot.
[ Szerkesztve ]
-
szekra
addikt
válasz B-L-A-C-K #188126 üzenetére
Én is ezt hittem, de sajnos még nem tart ott a kripto piac, hogy azt árazza be milyen technológia van mögötte, hype van minden mögött egy ideig, aztán puff. Ennyire előre nem lehet megmondani mi fog felfutni, nagy pénzzel egy valami mögé állni ezért nem szerencsés. Elég megnézni egy pár évvel ezelőtti top marketcap coinokat, sok közülük már a süllyesztőben van, pedig agyon dicsérték. Vannak shitcoinok, a pump and dumppal hülyére tudod keresni magad ha van rá időd és energiád, még sok tőke se kell hozzá. Én beszálltam 2017-be, kár hogy eladtam.. De azért még van bőven, én is gyarapítom a cryptomat, hiszek benne, szóval tamogatlak. Csak okosan..
-
Totheground
addikt
válasz B-L-A-C-K #188121 üzenetére
Ez nagyon ismerős érzés, bár szerintem Tokyo meg pesthez képest is következő szintű tébolyda, de annyira megszoktam, hogy ha 1-2 napnál többet vagyok “vidéken” (pl Oszaka ) már viszketek, hogy nincs itt semmi. Az egyetlen kivétel ez alól egy 2-3 napos onszen elvonulás kellemes (read dekoratív) társaságban. Ott viszont a kedvenc helyem annyira a semmi közepe, hogy meg térerő sincs.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Gergőke88
addikt
válasz Totheground #188135 üzenetére
Egyébként te kint mit melozol? It?
-
lorcsi
veterán
Ez de aranyos
1,7M lakosu varos nyuzsgeset egy 13,96M hasonlítani
Oszaka mar valóban hasonlo, az csak 2,691MSzuper a foto!
Sajat ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Totheground
addikt
válasz Gergőke88 #188136 üzenetére
Pénzügyi (biztosítás, befektetés, juttatások, etc) és kicsit HR projectek globális vállalatokkal. De mivel IT végzettségem is van, azért az is befigyel időnként, volt olyan project, hogy egy új, egységesített platformra kellett átvinni egy hatalmas cég (nem japán de itt is van 30,000 alkalmazott, a régióban meg meg 100,000) szinte minden HR funkcióját (kezdve az belső adminisztrációtól a háttéradatbázisokig, az employee-facing felületen át a külső szolgáltatók (pl trust bank)) interface-megoldasaig). Természetesen én nem a programozás részét csináltam, hanem a project-teamet vezettem. Az első olyan hónapon volt, amit illegális túlóraszámmal zártam.
@lorcsi
Az a 14 millió szerintem csak a 23 spec ward, ami Tokyo központja. Van ott meg jóval több ember. Bár az igazi nyüzsi valóban azokon a részeken van.
A foto nem saját, csak gyorsan beírtam a Googlebe a hely nevet.
[link][ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Csak ugy a semmibol toroltek a facebook oldalam.
Egyszer csak nem tudtam belepni.
Probalkoztam jelszot valtoztatni,jott,hogy a iranyelveiket mesertettem stb.
Nem kommenteltem semmi politikait, es posztolni se posztoltam semmi
A privat oldal nem is erdekel de nem ferek hozza az uzleti oldalhoz
Elkuldtem a reklamaciotSzerintem feltortek az oldalt mert ismeretlen email cim volt a kod valtoztatasnal
Lehet valamit tenni?
-
lorcsi
veterán
-
őstag
Jobban szerettem Tokyo-t, mint Budapestet, nekem valahogy élhetőbb városnak tűnt anno.
Jó, persze, tömeg az van, főleg bizonyos napszakokban, de el lehet kerülni (szerencsém volt, hogy nem kellett ingáznom a melóhelyre...).
Tokyo-n belül is voltak olyan részek, amiket nem sűrűn látogattam, mint pl. Shinjuku, Harajuku, vagy Akihabara, de még ezeket sem éreztem olyan nyomasztónak, mint pl. Pest számomra ismertebb részét.
Tokyoban az volt számomra a jó, hogy minden kerületben lehetett találni egy kicsi, vagy nagy parkot, tavat, szökőkutat, vagy szembe jött egy shrine, vagy akár csak egy jópofa szobor, vagy bármi.
Voltak persze negatív dolgok is, de elenyésző mértékben. Szemetelő japánt pl. csak egyszer láttam egy év alatt, az sem volt teljesen józan. Hajléktalant is láttam párat, főleg Shinjukuban, meg a Tama-gawa mentén a hidak alatt, de mintha ott sem lettek volna, nem tarháltak, vagy kötekedtek.Icewolf || kósza ||
-
Totheground
addikt
válasz lorcsi #188140 üzenetére
Szép fokozatosan. De a seggelést nem lehet elkerülni, és meg így évekkel később is érzem, hogy szegényes a szókincsem.
@mave
detto, szerintem is élhetőbb. Bár én kifejezetten szeretek Shibuyaban meg Harajukuban lógni, ma este is ott voltam. Akiba meg pont tegnap volt. Viszont az irodank a város egyik központi részen van (mellette van az miniszterelnöki rezidencia és a “parlament”), de ennek ellenére a másik oldali szomszéd egy elég nagy szentély saját parkkal és nyáron annyi kabocaval hogy meg lehet süketülni. De imádom a hangjukat, anélkül nincs nyár.[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz Totheground #188142 üzenetére
Regebben , mikor meg volt idom nezegettem Zsíros Deszka yt videoit, jopofa volt...sokat meselt a kinti eleterol, nyelvtanulasarol. Tok jokat
eladó: vadi új soundcore motion+
-
őstag
válasz Totheground #188142 üzenetére
Valamerre arra van az a park az óratoronnyal. A parlamentnél. Most hirtelen az ugrott be...
Térképen megnézve, jártam a Hie Shrine-nál is, arra gondolhatsz. Az egy nagyon szép környék, a palota, meg minden, szerettem arra csámborogni, ezek jó helyek.
Általában gyalog Hatanodai-ból mentem el Meguróba, aztán onnan át Tokyo-tower-hez, majd a palota környéke, aztán Kanda, a túraboltok miatt, majd ha volt még lelkesedés, Akihabara, de inkább Ueno park. Aztán vonattal vissza Hatanodai-ba (Shinagawa - Oimachi - Hatanodai). Ez egy-egy vasárnapi túra volt.
A palota környékén a Hibiya park volt az egyik kedvenc. Életemben egyszer tévedtem el aluljáróban, azt ott sikerült előadni, a parktól akartam eljutni a Tokyo Stationig, mert esett az eső, de fel kellett mennem körülnézni, hogy hol a fenébe vagyok.
A kabócák... hát igen. Azt megszokni egy külön műfaj, nekem nagyon nehezen ment. Pécsen is elő-elő fordultak akkoriban, szóval ismertem a zaj forrását, de Japánban ezek néha olyan hangosak, hogy azt hittem, valami veréb méretű dög, ami kiadja. Az spec. nem hiányzik.Icewolf || kósza ||
-
lorcsi
veterán
válasz Totheground #188147 üzenetére
Na de miert nem ?
Mi a gáz vele ?eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest