Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacpac

    őstag

    válasz hackeeeee #39453 üzenetére

    Nem is arról van szó, hogy álltatni kéne magunkat, de mivel azért nem tesznek semmit, hogy képesek legyünk magunkon segíteni, akkor miért kell az EU-val szembeszállni? Ha nem kapnánk semmiféle támogatást, szerinted, honnan lenne pénze az országnak?

    Ez ellentmondásos egy kicsit.
    Az hogy tesznek (tennének!!) valamit, az azt jelenti, hogy szembe kell szálin az EU-val.
    A tagállamok közt föl van osztva, hogy ki, miből és mennyit termelhet. Ha elkezdünk ezzel ellentétesen cselekedni, akkor már szembe is szálltunk az EU-val.
    Utána jönne a gazdasági szankció, megvonnának ezt-azt. Elszállna a forint, és az aktuális kormány rögtön a nép ellen cselekedne... :F
    (Ezt nem az Orbán kormány védelmében írtam. Ezt fontos leszögezni, mert rögtön kapok a fejemre, hogy a kormányt védem. Szó sincs róla.)

    Eleve akkora hiány van, amit szerintem soha az életben nem lesz képes az ország visszafizetni. A saját gazdaságunk meg olyan amilyen, inkább eladja a termelő exportra a termékét, mert jobban megéri Neki. Aztán meg megvesszük kintről, drágábban, a multikban pl.. Ebből szerinted lesz gazdaság? Szerintem nem...

    Tehát a céljukat elérték, el tudják itt adni a szemetüket, minket tudnak dolgoztatni fillérekért.
    Majd ha lejár a moratórium, akkor nézhetünk. A halálra adóztatott, kizsigerelt termelő előtt meglengetnek hektáronként pár millát, és az illető örülni fog hogy megszabadult attól a nyűgtől, ami csak a stresszt, és a máról holnapi megélhetést termeli meg neki.

    Már az is vicces, hogy 3% alatt kell tartani a hiányt :F Ez milyen már??? Nem 3 év alatt nullázzuk le magunk, hanem 20-30-40 év alatt.
    Ez csak arra jó, hogy az államcsődöt később lehessen bejelenteni, és addig mehet a fejőgép.
    Nem szabadna hiánynak lenni!!!! A DZSÍ-DÍ-PÍ mehet fölfelé mint állat, ha a hiány 2-3% között van. Jól élnénk, de előbb utóbb levágnának minket, mert adósságot termelünk.

    Szerintem igen is szálunk szembe az EU-val. Amíg megtehetjük.

    A magyar sem azért fogy, mert a kormány (kormányok) olyan amilyen.
    A fejlett nyugati társadalmi normák az okai. Aki megtehetné, hogy gyereket vállaljon, 2-3, vagy 4-et, az inkább 3-4 évente cseréli a kocsit, nyaralni jár, wellness hétvégékre fizeti be a befizetni valót. Ez nem csak itt van így, hanem a németeknél, franciáknál, angoloknál.
    Nem véletlenül van egyre több közel, és távolkeleti ember ezekben az országokban. Csak így növekszik a népesség.
    Csak szét kell nézni a környezetünkben, aki megtehetné, hogy a 2-3 gyerek mellé bevállaljon még gyereket, az sem áldozza be a külföldi nyaralásokat, az új autót csak azért hogy még egyet felneveljen.
    ITT nem érték a gyermek.
    A keleti népeknél ha nincs gyerek, akkor nyomor van időskorban. (nem az olajbirodalmakat nézni).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák