Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ffodi

    veterán

    válasz Madn!ght #5066 üzenetére

    Hát ha játék alatt 70 fok körül van a proci hőmérséklete, akkor az mondjuk ibt-vel vagy linxel esetleg prime95-el terhelve jóval több, ami szerintem nagyon sok.

    Első körben minden feszültségértéket állíts autoról normalra(vcoret is!). A loadline calibrationt nyugodtan bekapcsolhatod. Ezután állítsd be a bclk-t 160-ra(3200MHz-es proci órajelhez) a szorzó legyen 20. Ram freki mehet 1600-on ha bírja a ramod(az időzítéseket hagyd először auton, és ha így stabil, akkor később lehet finomhangolni). Pci-e frekit fixáld 100MHz-re.

    Eistet szerintem kapcsold ki, a C-statek maradhatnak bekapcsolva(ha fagyogat akkor megpróbálhatod úgy is, hogy ezeket kikapcsolod, nekem pl, fagyogat a gép ha tuningolom, és mennek a c-statek). Intel turbo-t kapcsold ki.

    Ezek mellett:

    CIA 2: OFF
    QPI clock: x36
    CPU clock drive: 700-800
    Performance enhance: standard

    A többi beállítást hagyd alapbeállításon.

    Nagyjából ennyi. :)) Ha így stabil akkor akár maradhat is ez a beállítás(esetleg próbálkozhatsz egyéni vcore-al is, nekem pl az alapórajelet 0,96V-on viszi), ha instabil akkor adsz egy kis feszt a procinak/qpi-nek, esetleg a ramoknak. Ez egy türelemjáték, de ha sikerül belőni a rendszert, akkor nagy teljesítmény mellett is hűvös marad, ebben a nagy nyári melegben.

    [ Szerkesztve ]

    "A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák