Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kelzsoca
félisten
Be kéne kapcsolni a BIOS-ban az energiagazdálkodási funkciókat, és akkor szépen visszavenné az órajelet ha nem kap terhelést a cpu.
A 2.8GHz csak a 21x-es szorzó miatt van
Pontosabban ha az adott munkához nincs szükség mind a 4 magra azokat lekapcsolja, és csak 1 magot emel fel 3.2GHz-re.
[ Szerkesztve ]
-
CheaterBandi
tag
Hello! Kiváncsi lennék megkora teljesítmény növekedésem lessz az új konfiggal egyes játékokban fpsben mérve azonos felbontásnál és beállitásoknál pl crysis,gta 4 hasonlók játékoknál...
régi gép:
Intel Pentium D805 2.66Ghz
Asus P5B
Kingmax 4x1gb DDR2 800mhz
Asus 8800gts 320mb
160gb samsung + 250gb seagate
chieftec gps 500wúj gép:
Intel Core i5-750 2.66Ghz
Asus Maximus III Formula
Corsair TwinX DDR3 1333Mhz DHX 4x1gb
Asus 8800gts 320mb
WD Caviar Black 640gb
Corsair TX650W -
kelzsoca
félisten
válasz CheaterBandi #1505 üzenetére
Hát erre így most pontosan senki nem fog válaszolni, az biztos hogy a proci nagyon erős, a régit ideje lesz cserélni.
De egy játéknál a meghatározó az a VGA és mivel azt nem fogod cserélni, kimagasló FPS növekedésre azért ne számíts
A vga-t is le kellene cserélni egy modernebb változatra, és akkor megugrana nyilván a teljesítményed is.Memóriából miért nem 2x2Gb-ot veszel, nem sok érteme van 4x1Gb-ot venni, és ezzel azonnal megtölteni a slot helyeket
Illetve ha nem cél a tuning akkor jó a 1333, ha igen vagy a késöbbiekben szempont inkább 1600 vagy annál magasabb órajelű memóriát nézz, csak a feszültség értékre figyelj hogy ne legyen több mint 1.65Vhkari
Úgy már rendben is van
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz CheaterBandi #1505 üzenetére
Nem tudom milyen megfontolásból veszel 4×1Gb ramot , de tanácsolnám inkább a 2×2gb-ot.
Az sem baj ha kicsit magasabb Frekis ramokat választasz!
Azért egy Maximus III.-asba kicsit jobb ram is dukálhatna szerintem,vagy nézz olcsóbb lapot , hogy másból is jobbat vehess! Táp az teljesen jó , a VGA már lassan kifutó széria.
Szerintem a lapon tudnál spórolni egy 20-ast biztos!® SimonYana ®
-
CheaterBandi
tag
Helló!
Igazából videokarit is cserélek csak abból is valami jobbat szeretnék (gtx275,gtx285) ezért jövő év első hónapjára kerül a sor és inkább a többi gyenge alkatrészt cserélem minőségire nem mindent és közepes teljesitményű.Ramba az a helyzet hogy most 2gb-ot tudok venni és csak kit-be találok simán 2gb-ot nem és majd karira veszek abból mégegyet! nem tudna valaki ajánlani 2gb ddr3 1600mhz ramot normális legyen ehhez a konfighoz kb 20-25e-ig mehetek. kössz előre is! -
jba123
csendes tag
válasz kelzsoca #1481 üzenetére
Itt a link
Scythe Mugen2 1156Kit
Ezért a 6,95-ért 6 nap alatt hozta meg a posta.
Amúgy csak a hátlap-furatok mások, egyszerű felrakni, az eredeti kitből csak a 4 hűtő-csavar kell hozzá.[ Szerkesztve ]
...too much time on my hands...
-
Sdi
addikt
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Zájec
veterán
az eddigi mugen2-n a hátlap volt ámentö furatos, és a blockleszoritóba voltak benne az M4-s menetek... tehát az alaplap hátoldala felöl kelett belehajtni a csavarokat, amik elég szivás volt, nagyon nehezen szerelhetö... én mindig fejjel lefelé forditottam a hűtöt majd ráraktam fejjel lefelé az laplapot, két támasztást az oldalára és úgy csavaroztam be a csavarokat.... hát egy élmény volt mit ne mondjak.... pláne ha elcsúszkált a hűtö , akkor a pasztát is elhúzta.... egy párszor már csináltam , február óta van meg a mugen2, azóta már 3 lapot és 4 procit látot... szóval néhányszor már szerelgettem...
az új kitnél ez a dolog már megváltozott.. ha jól látom a rögzités és meghúzás már a blockfelöli oldalon történik, M4-s anyamenetleszóritókal, és a hátlapon vannak fixen a csavarmenetek... procicserénél nem kell a lapot kiszedni , úgy mint eddig... hanem csak lepörgetni az anyákat és már jön le a hűtö...
de lehet hogy mégse igy van,, most jobban megnézva a képet, majdnem ugyanazok a csavarok vannak, csak anyákat adtak még hozzá, mivel nem a block-leszóritóban vannak a menetek....
Haart :: eddigis hátlapos volt a mugen2...
-
Zájec
veterán
oksa, számolj majd be mi a helyzet... de most jobban megnézve, ugyanaz mint a korábbi módszer, ugyanúgy szivás alulról behajtani a csavarokat.... szóval nem változott a dolog csak annyiban , hogy külön anyákat adtak, nempedig a leszoritórészen van a menet..
tehát hűtö és lap megfordit,alábakol és úgy szerel össze... jó munkát hozzá
ha esetleg rövid a csavarokon az M4-s menet ,akkor szóljál... ::[link]
( a jobboldali az eredeti, a másik amire rászenvedtem a menetet...)[ Szerkesztve ]
-
Tibro5
senior tag
sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni tunninghoz, illetve, hogy hogyan érdemes beállítani a procit.
gigabyte p55-ud3 lapban core i5 procim van, g.skill ripjaws 2000-es ramokkal.
alapból ugye 133 a bclk de így csak 1333-on mennek a ramok, úgyhogy azt beállítottam fix 200-ra, és fix 10x ram szorzóra.
eddig 200x16-on járattam a procit, és szépen stabilan ment, de így nem túl energiatakarékos.
bekapcsoltam az energiatakarékos módokat, és látom hogy elkezdte variálni a szorzót (idle-n 9x re állította) viszont játék közben elkezdett fagyni. gondolom ennek azaz oka, hogy 20 vagy 21re állította a szorzót és azt már nem bírta a proci.
szóval a kérdésem az, hogy lehet-e tunning mellett energiatakarékosan használni a procit, vagy erről le kell mondjak?
előre is köszi -
slett27
addikt
Jelenleg itt tartok. Azt hiszem ez VID közeli vagyis alapfeszes teszt. Bár még mindig nem tudom mennyi a VID-je a procinak. Úgy érzem, ez akkor számítana jónak, ha 1,2V alatt lennék.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
Tibro5
senior tag
válasz kelzsoca #1526 üzenetére
feszültségről egy szót sem szóltam, természetesen alapfeszen tunningolnék.
akkor minek vettem 2000-es ramokat ha csak 1333-om járatom, ennek semmi értelme...azt szeretném elérni hogy a ram 2000-en menjen és a processzor órajelét/szorzóját a terhelés függvényében állítsa. de ezek szerint egyszerre a kettő nem megoldható.
tehát vagy alapórajelen használom energiatakarékosan és akkor felesleges a 2000-es ram, vagy húzom, de akkor zabálja az áramot?
elég nagy átb@szásnak tűnik ez a core i5, ennél még a c2d is intelligensebb volt... -
Balupapa
senior tag
Hali!
Tegnap tettem össze a gépemet.
Asus P7P55D
i5 750 + Scythe Ninja 2 @ Noctua 100cfm-es venti.
3x1GB ez volt kéznél) Mushkin 1600Mhz CL7 1.65V
Idle 27c
load 52c fokos a proci.Bios defaulton fut, loadba kb 1.08V körül kap (2.8ra húzza a lap alapbol )
Miket kell beállítani ennél a lapnál (konkrétan) hogy a lehető legjobban lehessen húzni? ( on/off valami...) CPU-z miért nem irja ki a procim vid-ét?
thx_-=*WheelWhores*=-_
-
Tuco Ramirez
őstag
"elég nagy átb@szásnak tűnik ez a core i5, ennél még a c2d is intelligensebb volt..."
Miért is...? Talán van a Core2-ben olyan szintű energiamenedzsment, mint a Core i5/7-ben? Képes olyan drasztikusan csökkenteni az órajelét üresjáratban mint az új procik? Csökkenti a feszültséget üresjáratban? Van a Core2-ben Turbo Boost? Képes külön-külön szabályozni az egyes magok órajelét/feszültségét a terhelés függvényében?
Ne írj már ekkora marhaságot légyszi!Ahhoz, hogy a RAM-od 2000-en menjen - tetszik, nem tetszik - durván meg kell rántanod a procid órajelét is. 3,2-3,3GHz fölött ehhez már feszemelés is kell, ilyenkor a fogyasztás is nőni fog, de tuningnál ez természetes. Olyan nincs, hogy csak és kizárólag a RAM órajelet húzod, semmilyen procinál sem.
[ Szerkesztve ]
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Tibro5
senior tag
válasz Tuco Ramirez #1531 üzenetére
ez mind szép és jó amiket írsz, de ez csak akkor működik, ha alapbeállításon használod a procit (legalábbis nálam).
ha húzva van a proci (a ram miatt) már nem érek semmit az általad említett szuper szolgáltatásokkal, mert egyszerűen nem úgy működik ahogy kéne, hiszen csak instabillá teszi a gépet.
szóval elvben igazad van, de a c2d procimat legalább be tudtam úgy lőni, hogy ha csak netezni akartam akkor levegye a teljesítményt és alig fogyasszon, ha pedig játék van akkor meg adjon bele mindent. ugyanez a core i5-nél egyelőre nem megy.
persze lehet, hogy csak én vagyok a béna de ha tud valaki erre megoldást az mondja el pls!a ramom órajelét nem akarom húzni, csak a névleges teljesítményét akarom kihasználni, és a c2d-nél nem kellett húzni a procit ahhoz hogy a memória 1000 vagy magasabb órajelen menjen mert ott sokkal több lehetőség volt az fsb és memória szorzó állítására.
-
Tuco Ramirez
őstag
Alapbeállítások mellett a maximálisan beállítható RAM órajelszorzó 1333-ra lövi be a memóriaórajelet, ezzel nem lehet mit tenni. A magasabb RAM órajelnek amúgy is csak pár tömörítőprogramnál van jelentősége (meg persze egyes benchmark-oknál), játékoknál lényegében semmi.
A problémádra csak azt megoldást tudom javasolni, amit én is csinálok: készíts külön alapórajeles és tuning BIOS-profilokat. Nekem MSI lapom van, de feltételezem, hogy a Giga lapoknál sem lehet ezzel gond. Ha kell a kakaó, akkor indításkor a tuningprofillal indítasz és hasítani fog a gép, akár 4GHz körül is. Nem éppen a legkifinomultabb megoldás, de garantáltan működik.[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
ha pedig játék van akkor meg adjon bele mindent.
De mit adjon bele szerencsétlen processzor, mikor még alap órajelen is alszik a játékok alatt, totálisan tuningolni, ezen felül van benne egy olyan tecnológia hogy turbo boost, ami éppen annyi magot használ amennyire az adott alkalmazásnak szüksége van, a többit letiltja, és a fennmaradó mag(ok) feszültségét automatikusan 3.2GHz-re emeli.
[ Szerkesztve ]
-
Tibro5
senior tag
válasz Tuco Ramirez #1533 üzenetére
köszönöm , erre a megoldásra gondoltam már, de erre mondtam azt hogy, ha a c2d-nél nem kellett bios profilokkal vacakolni, akkor nehogy már a core i5-nél ilyesmiket kelljen művelni ahhoz hogy rendesen tudjam használni a procit, azér ez vicc kategória
persze ha nincs más akkor kénytelen leszek így megoldani... -
Tuco Ramirez
őstag
válasz kelzsoca #1534 üzenetére
Van aki már csak megszokásból is tuningol, anélkül hogy ténylegesen értelme volna. A játékoknál (ha csak nem valamilyen játékot a végletekig butított grafikával a max fps-re gyúrva, multiban tol valaki) szvsz rendszerint a VGA a limitáló tényező, nem a proci (persze kiegyensúlyozott konfig és nem egy, mondjuk Celeron - Radeon 4870 páros esetén).
-
Tibro5
senior tag
válasz Tuco Ramirez #1537 üzenetére
értem én, cseréljem le a 2000-es ramjaimat 1333-asra, állítsak mindent alapra és nyugodjak békében...
de akkor mi a lankadt szarnak árulnak 2000-2200+ ramokat, ha egyszerűen a proci nem képes kiszolgálni?
na mind1, úgy látszik ez csak az én problémám -
kelzsoca
félisten
de akkor mi a lankadt szarnak árulnak 2000-2200+ ramokat, ha egyszerűen a proci nem képes kiszolgálni?
Ez így azért nem igaz, mert a proci mellett tudod hajtani ekkora órajelen a memóriákat, viszont nem alapfeszültségen.
Tehát aki tuningol azt általában nem érdekli hogy mennyit fogyaszt az adott alkatrész vagy a teljes gép, mivel a teljesítményre hajt.
Ezek a memóriák extra tuninghoz kellenek, ahol már mindenképpen hozzá kell nyúlni a cpu feszültséghez -
Tuco Ramirez
őstag
Figyu, olyat egy szóval sem mondott itt senki, hogy kukázd a memóriáidat. De azt tudomásul kell venned, hogy ezek kifejezetten tuning RAM-ok, és (ahogy kelzsoca kolléga is írta), csak procituning esetén tudod teljes mértékben kihasználni őket (legalábbis az i5 procinál). De egy kis utánajárással (ha elolvasod a PH! teszte, vagy akár itt a fórumban) még az előtt rájöhettél volna erre, hogy bevásároltál a boltban...
[ Szerkesztve ]
-
Jenő76
tag
Sziasztok. Ez előző témához szólnék.
Olyan nem lehetséges, hogy 200-as bclk melett a memória 2000-rel megy , viszont a proci max szorzóját visszaveszed pl. 13-ra (2600 Mhz) és így a proci sincs húzva és a memória sebessége is ki van használva ????
-
Tibro5
senior tag
válasz Tuco Ramirez #1540 üzenetére
természetesen tisztában voltam/vagyok vele, hogy tunning ramokat vettem, és hogy a procimat tunningolni akarom (eszem ágában sincs eldobni, sokba volt ahhoz ), viszont az nem volt ráírva a ramokra, hogy ha ezt megveszed mondjál le az energiatakarékos üzemmódról
de mondom még egyszer, ha ezt c2d-nél meg lehetett oldani (azaz tunning rammal is lehetett takarékosan használni a gépet bios profil váltogatás nélkül) akkor core i5-nél mért nem? mégis csak visszaléptünk?! -
Tuco Ramirez
őstag
Most nem tudom ellenőrizni, milyen szorzóbeállítások vannak (nem a saját gépemről írok, bár ez amúgy is alaplapfüggő), de elvileg lehet. Az már más kérdés, mennyi értelme a kizárólag a RAM-ot érintő tuningnak. Szerintem nem sok...
[ Szerkesztve ]
-
Tuco Ramirez
őstag
Azért ne felejtsd el, hogy a két proci energiamenedzsmentje között ég és föld a különbség... Nekem az i5 előtt egy E6420-as procim volt, annál az "energiatakarékos" mód lényegében kimerült abban, hogy 8x-ról 6x-ra vette vissza az FSB-szorzót a procinál. Ez nem valami nagy valami az i5 kifinomult energiamenedzsmentjéhez képest...
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
válasz Balupapa #1546 üzenetére
CPu szorzó : 20x
CPU BaseClock (régen FSB) : 200
CPU fesz : ~1,3V
QPI/VTT : ~1,3V
PCH : Normal
CPU PLL : ~1,86VDRAM : 1,6V
LoadLine Calibration : Enabled.Mivel ASUS lapod van, így nem tudom abban milyen értékeket lehet beállítani. A lényeg, a RAM NE kapjon 1,65-1,7V-nál többet.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest