Új hozzászólás Aktív témák
-
peetmaster
senior tag
válasz Strix Aluco #11350 üzenetére
Lap és cpu hűtő függő is a dolog.
Ha "normál" procid van, akkor alapfeszen max 3.2-3.4Ghz-ig, ha tuningos, akkor a 3.6Ghz is elérhető. -
Madn!ght
addikt
válasz Strix Aluco #11350 üzenetére
Nekem alapfeszen 3,52GHz-en ketyegett 2 éven keresztül gond nélkül. Magasabb fesszel lehet ment volna többet is, de ez így bőven elég volt nekem.
szerk: még annyi, hogy a hőfokok is rendben voltak így, léggel 50-65 fok között mocorgott, vízzel 35-45 fok között.
[ Szerkesztve ]
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném az i5-750-es procimat tuningolni. Abszolut kezdő vagyok a témában.
Tudnátok ebben segíteni, hogy mit állítsak BIOS-ban és meddig érdemes húzni egy HD5870-es VGA-hoz?
Illetve ha cserélném a VGA-t, azt mire lenne érdemes (7850, 7870) amit még kihajt a CPU és azt milyen tuninggal?Alaplap: ASRock P55 Extreme
CPU hűtő: Thermalright Ultra-120
RAM: 4 Gb Kingston HyperX Blu 1600 DDR3 (ezt majd megdupláznám)https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
Formaster
addikt
Nemrég láttam itt valahol Lynnfield tuningot szájbarágósan, most nem lelem. Szeretném ezt a gépállat 880-at megrángatni, lapom is van alá egy P7P55D premium. Merre találok hozzá tutorialt?
-
benjoe1
aktív tag
válasz Formaster #11355 üzenetére
Én ezt a logout cikket találtam.
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
Formaster
addikt
Kissé bonyolult az alaplapom úgy érzem. Már a Core Ratio állításnál elakadtam, nem enged állítani semmit.
-
Formaster
addikt
Na sikerült egy kicsit mélyebbre ásnom magam a dolgokban. Nagy hála Motion_Blur-nak is, akitől anno vettem a procit. Jelenleg belőttem 4Ghz-re a feszt 1.248-ra állítottam. Indul a Prime aztán meglátjuk mit mutat.
-
Formaster
addikt
válasz Madn!ght #11365 üzenetére
Köszönöm! Valamiért a Linx-el gondjaim vannak. Először újraindult a gép, most meg futtatom de nem történik semmi, proci idle-ben van. wPrime 1024M lement gond nélkül 82 fokos max-al.
Beállításaim BCLK 200, ratio 20. CPU 1.248V, RAM Voltage 1.65V - 1600Mhz 9-9-9-24 időzítéssel.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Formaster #11368 üzenetére
iPON-ról szedd le, fent van az jó verzió !
Egyébként te motion blur 880-asát használod nem? mert az igen tuningos példány 1.25-el 4 @ GHZ-t vinnie kell.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Formaster
addikt
válasz Madn!ght #11372 üzenetére
A maximus és a premium nagyjából egy szinten mozog árban is éstudásban is. Igen, az lesz a mérvadó, kicsit feljebb tolom a feszt.
-
Formaster
addikt
Valami nem okés, max 2 kör megy le 1.25625 volton. Ramnak lehet, hogy kevés az 1.65 volt?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Formaster #11376 üzenetére
1.65 elég kell h legyen..
Mi az h 2 kör megy le? ezt nem értem fejtsd ki plz utána ki fagy? kék halál vagy mi?
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
-
Madn!ght
addikt
válasz Formaster #11378 üzenetére
Változatlanul azt mondom, hogy 1,3V vCore és 1,3V QPI (IMC) -ről indítsd a tesztet, és fokozatosan csökkentve tapasztald ki a legstabilabb állapotot.
szerk: mondjuk a 89 fok a magnak nem gyenge... Lehet h az alaplapi hőfokvédelem miatt áll le a teszt. (default valami 90 fok rémlik)
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Madn!ght #11381 üzenetére
Igen ez volt az 1,3 voltos beállítás. Pont ezért is stoppoltam mert 89-re ugrott. 1,25-körül 80-82 fok. Változtattam a beállításokon, most 23x167, igy a ramok 1340-körül jönnek ki. Most lement egy 5 körös teszt gond nélkül. Megpróbálok emelni a biciklin egy keveset itt 3850-en futott.
-
Formaster
addikt
1.28 cpu fesszel és 1.25 qpi-vel stabilnak néz ki 15 körös teszt mellett. Sajnos felmegy igy is 89-re az egyik mag, gondolom oda kevesebb paszta jutott.
-
Rico33
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes még mazsolázgatni ezek közül a procik közül?Egy Q6600-t váltana esetleg, lesz hamarosan egy 7770 mellé.Nagy igények nincsenek, csak néha játszok és film meg net.Viszont árban már látok emészthetőeket és nem kell nekem feltétlen a legújabb fejlesztés.Melyik lenne az ajánlott, ha van ilyen? -
peetmaster
senior tag
válasz Rico33 #11386 üzenetére
Esetedben csak az i7 lenne előrelépés a 4mag 8 szál miatt (i3 vagy i5 értelmetlen egy Q6600 után), viszont amennyivel többe kerül egy lap+proci kombó (na meg egy középkategóriás, 5-6k-s hűtő), annyival nagyobb teljesítményt nem fogsz tapasztalni. Szvsz egy HD7770 mellé fölösleges. Én lebeszélnélek erről a project-ről.
-
Rico33
aktív tag
válasz peetmaster #11387 üzenetére
Köszi Akkor marad valami sandy i5 vagy i3.
-
Chester125
csendes tag
Hello, azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az i7 870-es prociról? i3 540ről váltanék rá mint átmeneti proci főképp játékra lenne használva, esetleg tuningot hogy viselni menynire lehetne felhúzni, hogy még stabil maradjon? 25-30 körül megéri?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chester125 #11389 üzenetére
Inkább előbbi összegért..30ért kapsz 1155 i5öt is. Egyébként nem rossz proci, ha megelégszel az OCval elérhető teljesítményével (~4GHzen hozza az alap i7-2600at, régi méréseim szerint) és nem zavar a fogyasztástöbblet ill. tudod hűteni. A tuning egyébként lap és példányfüggő..előbbiből masszív táprészleggel ellátott javasolt, utóbbi meg szerencse kérdése.
-
1337DARVEX
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen proci hűtőt vegyek i5-750 alá, ami ár/érték arányban elég jó. A processzort 4,00GHz-re szeretném húzni.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 1337DARVEX #11391 üzenetére
Alpenföhn Brockenre 1 voks..10 körül-alatt a legjobb szvsz. Ha nem nagyon melegedés példány, olcsóbban is nézhetsz, de ha nem akarsz kompromisszumot, ez később is jó lesz ~bármire.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 1337DARVEX #11393 üzenetére
Alapvetően nem rossz darab, ha nem zavar, hogy adott esetben feljebb kapcsol a ventije (ill. ha a lapod nem tud voltage módban szabályozni, akkor állandó maxon pörög majd), akkor minden bizonnyal meghűti.
-
Hunter2
addikt
válasz 1337DARVEX #11391 üzenetére
+1 a brockenre. Nekem is az van és maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Hunter2
addikt
mekkora feszt lehet adni a ramoknak? volt régebben valami hogy a prociban lévő memória vezérlőt meg lehetett ölni ha 1.5V főlé állítottuk a feszt. ez még érvényes ezeknél a lapoknál, prociknál vagy csak az első sorozatos LGA1366-os procikra volt igaz?
-
MM
őstag
válasz Hunter2 #11396 üzenetére
1156-nál legalábbis a QPI/VTT és a RAM fesz. között nem szabad, hogy túl nagy legyen a különbség. (0,5V talán, de lehet, hogy 0,4V ???)
Mivel QPI/VTT alapból 1,15V, ezért nem javallott 1,65V fölé menni.
De ha közben emeled a QPI/VTT feszültségét (max. 1,3V-ig ajánlott!!!), akkor lehet följebb menni a RAM-ok feszültségével is.Főleg emiatt ajánlott az 1,5V-os DDR3 az 1,65V-os helyett.
-
peetmaster
senior tag
1.65V felé értelmetlen menni a dram voltage-el, sőőőt, elég sok memória alulfeszelés mellett is tuningolható, csak ki kell tapasztalni és játszani kell a dram timing-gal. Nekem a gyári fesz 1.65V @ 1600Mhz CL9-es időzítéssel, de ezt 1.5V-al is tudja. 1.65V-al meg simán megy 1800 CL8-at. Pedig nem egy csúcskategória...
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest