Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Gabo

    tag

    válasz SpongyaBob #6343 üzenetére

    "BCLK tuningnál nincsen maghő kijelzés.. Ezt (is) sajnos bukjuk."

    Ez nem teljesen igaz!

    Lehet, hogy egyedi eset, de nálam működik, ki lehet próbálni otthon nálatok is.

    Minden esetre a Gigabyte GA-Z170M-D3H BIOS F6d helyes értéket ír ki. Meg lehet nézni a BIOS-ban.
    A Real Temp 100°C-ot ír ki és a GIGABYTE Z170 Non-K Overclocking Guide cikk is azt állítja, hogy a CPU hőmérséklet kiírás nem működik.
    Ennek ellenére ez a közlés a http://www.hwinfo.com/ programot (HWiNFO64 v.5.20-2800) nem zavarja, mert ez a szoftver kiírja az összes hőmérséklet értéket, úgy tűnik helyesen.

    A "Overclocking Guide" cikk által említett "hátrányok" közül sok nem igaz (nálam)

    * The missing power-management will not allow to read out any core temperature. No matter which tool you use, it will always just read 100°C. -Állítás nem igaz, hwinfo-val működik
    * No C-States. CPUs will always run full speed and full voltage. - Ez igaz, de a i5 6500 CPU nagyon takarékos. Vcore = 1.115V-al megy 4.22 GHz-en.
    * No Turbo-Mode. - Ez igaz de lényegtelen, mert a turbo boost mód az i5 6500 CPU-nál nem hoz szinte semmi előnyt alapból. (3.2 Ghz -> 3.3 Ghz, ha mind a négy magot kéne gyorsítani. Nevetséges.)
    * No iGPU. -Nem számít, a diszkrét GPU mellett lényegtelen.
    * Intel AVX is screwed. Some benchmarks like Intel XTU use AVX and you will have about 4-5 times lower score. As far as I know no game is using AVX so it’s no problem to use this for gaming rigs. Not suitable for professional usage tho. - Ez nem igaz, már ki lett javítva. A F6c BIOS-nál a prime95 még nem futott le, aztán kiadott az Intel egy mikrokód javítást és az F6d BIOS-nál már megy a prime95. Az a cikk még a F6c BIOS-ról ír.
    * Avoid high memory clocks. Everything around 2600 MHz will be fine. - Ez nem igaz (már). A korai gigabyte BIOS-oknál tényleg nem mentek a nagy DDR4 RAM órajelek. Ez nálam is így volt. De az F6d BIOS-nál már a 3200 DDR4 megy 3300 MHz-en. No problem

    Mint korábban említettem az i5 6500 4.2 Ghz mellett nem melegszik. A Vcore vissza lett véve az auto 1.140v-ról 1.115v-ra. Stabilan megy.
    Jele sincs annak, hogy ne akarna feljebb menni.

    Bocs, de annak aki gondolkodna rajta, a 6600K nem éri meg az árát. :-)
    Vegyetek 6500-t. :K

Új hozzászólás Aktív témák