- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Lalaboy #10697 üzenetére
Grat a sikeres műtéthez.
Nyertél vele rendesen.Én is gondolkodom egy műtéten,mert sajna forrófejű.
A procit jó sokáig nem tervezem eladni,szóval azt teszek vele amit akarok.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MM
őstag
válasz keIdor #10752 üzenetére
A csatolt Roadmap alapján Skylake szorzózáras, Broadwell pedig nem.
Ez indokolhatná, hogy egyszerre dobják piacra...(#10753) h1mpi:
Azért a 3/4 év az nem olyan sok szerintem. Bár abban igazad van, ha hozzá vesszük a "sima" Haswell-t is, akkor majdnem 2 év...[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
-
nagyúr
Ugyanaz mint a 4690K-nak,csak ebben van HT.
Egyébként nem feltétlenül kell javítani.
4.5 - 4.6GHz még hűthető.Látjátok érdemes volt erős haswell procit venni.
Aki anno megvette a 4770K prociját,még mindig jól áll hardver erősség tekintetében,és még jó darabig igy is lesz.
Mi meg csak cserélgetünk procit,próbáljuk az újat,mert miért ne.Legalább láthattok valós élő teszteket az új prociról.
A Broadwell-ről még semmit nem tudunk.
De már nem fogok bedőlni az Intel jobb paszta dumájának.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
h1mpi
félisten
válasz akoska07 #10756 üzenetére
Akkor a delid nem áll meg. Broadwellt is fogjátok?
(#10752) Keldor papa: miért nem szimpi, hisz az egyik a skylake az alapabb a broadwell a tuning cpu.
(#10758) Keldor papa: nekünk is jó, mert a skylake gondolom olcsóbb lesz 20-25%-al.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
nagyúr
válasz keIdor #10758 üzenetére
Azért ne felejtkezzünk meg az egyszerű felhasználókról és a cégesekről sem.
Akiknek fogalmuk sincs az Intel utitervéről,csak gyorsabb gépet akarnak használni bármilyen oknál fogva. Akiknek csak összerakják a gépet a boltban és majd legközelebb akkor néz rá a gépre ha ujra cserélni akarja,addig meg csak használja.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
joshua7
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Nyilván annál a processzornál is az első lépés szerintem a kupaktalanítás lesz.
Véleményem szerint, ha a következő generációs is hasonló felépítésű lesz, akkor egyáltalán nem lesz hűvösebb sem.
Én talán azt tudnám elképzelni komoly előnynek hogy nem az AVX2.0 lenne az új dolog, így könnyedén komoly hő és terhelés nélkül számolná az AVX2, viszont akkor meg tuti lenne más újdonság a processzorban amire épülne az összes teszt program, amihez szintén kevés a gyári paszta.ÁdiBá
-
malphitee
senior tag
Kíváncsi voltam hogy tuning nélkül a 4670k milyen hőfokokat produkál. Tesztnél észre vettem hogy nem 3,8 an megy turbo boost al, hanem fix 3.6ghz en ez hogy van? Bios most default on van. Idle ben 1.08V feszt ad neki, terhelésnél meg 1.13V. Mit kéne megnéznem biosban hogy úgy viselkedjen a proci ahogy elvileg kellene alapon 3.4ghz terhelésnél meg boostoljon 3.8ghz ra? Illetve alul lehet ezeket az értékeket feszelni esetleg?
-
PAtr0n
addikt
4670k 4.6Ghz fesz-zabáló eredmények:
Prime stabilnak mondható:
Cinebench: 695pont
Vantage:
BIOS:
CPU OC mode: fixed
CPU cache: Adaptive
CPU integrated VR Faults és Efficiency: Disabled
CPU input voltage: Fixed (1.7V)
LLC: Level 5 (Ez a max.)Ha a cache-t auton feszeltem, prime teszt 4 lépés után gép restart. Jó lenne lefaragni még a feszből, aztán alkalmazások alá meg is hagynám ezt a beállítást, azért a 4Ghz-hez képest érezhető a gyorsulás, ezt még lehet hűteni léggel (Mugen 2), fos pasztával, ja és nem ment fullon a venti. Azért a pöcs kivan hogy ilyen feszéhes példányt fogtam ki.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz MiklosSaS #10772 üzenetére
Én se tervezem így hajtani, csak megnéztem, mennyit kér 4.6Ghz-en
Megyek vissza 4.4Ghz-re, azt belövöm valami értelmesebb feszre, marad így, turbot engedélyezem, aztán ámen.
malphitee:
Örülnék én annak, nem kicsit jobb a tied. Mondjuk úgy hogy a tied az átlagosnál valamivel jobb, az enyém meg átlag aluli példány"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Pentium G3220at, viszont az alaplap még hiányzik alá. B85 chipesből milyet javasolnátok, ami viszonylag megbízható, és árban 15-16k? Később vennék i5öt is, de nem tuningolnám azt se.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Itt tedd fel a kérdést. Amit viszont javasolnék neked, ha már 16k-t költenél lapra (persze nem akarom elkölteni a pénzed) inkább még várj egy picit (főleg ha i5 is a cél) és egy ASRock H87 Fatal1ty Performance beszerzésén gondolkozz el (pl.)!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
PAtr0n
addikt
válasz MiklosSaS #10774 üzenetére
Pont most néztem meg. 1.250V prime alatt 5 kör után fagyi, restart. 1.275 stabil (még). Megnézem game alatt, mert előbb teszteltem a 4.6Ghz (1.4V-t), CS GO alatt, és kidobott. De Prime az stabil volt.
Ha ez így stabil, vége a piszkálásnak, nekem az a lényeg, hogy a game-ek ne crash-eljenek."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Wucky
senior tag
miklos2012: Akos mióta 4790K- val tolja a géppel is alszik? :-)
Ma még nem posztolt semmit. Se eredményt se valamit :-)[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
mcs
veterán
válasz korcsi #10780 üzenetére
23at én is sokallok rá. Jópofa lap, csak az igényeimnek sok egyrészt a CrossfireX miatt (anti-Radeonosként főleg ), másrészt van már egy Asus Xonar DG hangkártyám is pont azért, hogy mellőzzem az alaplapi Realtek tákolmányokat.
Igaz, hogy ennek a Purity nevű csodának van fejes erősítője, de szerintem nem hozhatja a Xonar DG szintjét.[ Szerkesztve ]
-
malphitee
senior tag
válasz PAtr0n #10777 üzenetére
Meg fogod sütni a procid, ha tényleg ilyen gané procit sikerült kifognod akkor inkább kisebb órajelen működtesd kisebb feszültséggel. Én is most próbáltam a 4.8ghz et 1.38 an és stabil volt, de inkább visszavettem 4.7 re, 1.31V re, így jobb a hőmérséklet jóval, és kevés teljesítményt veszítek. Az egyszer tuti hogy az asrock z87 extreme 3-ban akkorát csalódtam pozitívan hogy annak a rendje, nagyon jó stabil.
-
PAtr0n
addikt
válasz MiklosSaS #10778 üzenetére
Szerintem hibázik a proci 4.4-en 1.275V-n is, mert ugyanúgy kidobott a CS GO 5 perc után, meg furán akadozott közben is. Viszavettem 4.2Ghz-re, így 1.225V-t kap bizti ami bizti, így már le tudtam 3 meccset tolni, minden gond nélkül. Jó lenne a 4.4, majd még lehet játszok vele picit, hogy stabil legyen.
malphitee:
Megsülni azért nem fog, játék alatt a 4.2 Ghz most kemény 45-47 fokra "hevíti" fel a magokat, úgy, hogy 60-90% kihasználtság között járnak egyenlően elosztva.
Az Asrock Extreme 3 is bőven jó ezek szerint, de én se panaszkodok az Extreme 4-re.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
-
MODERÁTOR
Minőségben és mennyiségben is jobb általában egy H-s lap mint egy B-s. Továbbá azzal is számolj, hogy Intel hálózati vezérlővel rendelkezik, ami nem tudom a B-s lap esetében, hogy van.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
nagyúr
Üdv!
Igen dolgozom és nincs sok időm a géppel foglalkozni.
Belőttem 4.5GHz-re 1.2V-al.
Mióta a gépbe raktam úgy megy a mindenféle próbálkozások után.
Természetesen nincs még vége a tesztelésnek.
Sajnos a melegedési probléma határokat szab.
H100-al hűtöm és az sajna nem elég a komolyabb tuninghoz.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Bacusuz
addikt
Megnéztem amit kitudok a 4770k-ból hozni(nem delidelt).
4,7Ghz / 1,35v linx 064/nem AVX/.
Még 1,44 v -nál sem tudott a rendszer felállni 4,8Ghz -en.
Nem nyúzom tovább szegényt .
Maradunk a szokásos 4,3Ghz / 1,205v-nál. Úgy még a linx 065-t is viszi.
A lakásban 26 c fok volt.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #10792 üzenetére
Túl nagy órajelekkel nem tudok játszani,mert kevés a H100 hűtése sajnos.
Ráadásul sztem nem a legjobb 4790K proci került hozzám.
Itt a bizonyos órajelek eléréshez szükséges feszekre gondolok.#10791 mobal : Miről váltasz,hogy ennyire számolgatni kell ?
Vagy ugy értetted,hogy hányan fognak majd váltni ?[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Wucky
senior tag
válasz akoska07 #10789 üzenetére
Én is most értem haza reggel 4-től. :-)
Sokba lesz a pc projekt ha közétek akarok tartozni :-)
Kell a zs rá :-)~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #10795 üzenetére
Én is sajnálom,hogy melegszik.
Viszont egyenlőre nem gondolom azt,hogy le kellene vennem róla a kupakot,mert 4.5-4.6GHz-en simán sok mindenre.
Még meglátom mit lehet állitgatni a procinál,hogy magasabb órajelen menjen azonos vagy kisebb fesszel. Ahogy irtam is nem a jófajta 4790K procik közé tartozó példány van nálam.laychi : plusz egy
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 4600G
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest