- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
így lement az ára vagy hogyan tudja bontatlanul ilyen jó árban adni?
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
zoleeno1
veterán
válasz spileraaa #2952 üzenetére
Ott írja, vodatól hozza ki. Gondolom valami egyedi kedvezménnyel, vagy részletre. Akkor van cumi, ha nem fizeti és letiltják. Bizalom kérdése, én is vettem már így telót, én megúsztam, nem volt gond.
njnl: még utána is elkaptak a gesztusokkal, azt én el is felejtettem
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
Tutu7030
veterán
válasz spect80 #2934 üzenetére
Nálam is elég gyakori. Face közben sokszor kiírja alul, hogy offline állapotban van, majd rögtön utána, hogy helyreállt az internet kapcsolat. Internetet használó játékoknál is észrevenni néha. De pl youtube/youtube music alatt még nem vettem észre, hogy kihagyott volna.
Én csak esim-mel használom(yettel).[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Migee
tag
Üdv tagok. Első Honor telefonom a magic.
Problémám a Messenger Chat buborék, (Chatfej) nem ugrik fel.
Ha az értesítés sávról belemegyek a beszélgetésbe, akkor már látszik a chatfej.A software verzio 7.1.0 202
Valami ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
Nekem így van beállítva ha ez segíthet.
Messenger:
Beállítások---Alkalmazások---Messenger:
Egyéb beállítások:
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Migee
tag
válasz koboldozat #2964 üzenetére
Megvan a hiba. Én úgy ertelmeztem, ha a chatfej diszkrét értesítésen van, akkor csak a szalagcimen fönt jelenik .Bekapcsoltam a diszkretet, és jo. Köszi na segítséget .
-
zed juron
aktív tag
Hát én visszaadtam a zsír új Magic 5 prot. Még jó hogy visszavette a Vodafone: most nőttek a szememben egy kicsit. Egy Huawei p40 pro-t akartam váltani vele.
A Magic 5 pro egy Huawei p40 pro-hoz képest kamera területen szinte mindenhol rosszabbul teljesít. Jól megvezetett a dxomark, azt hittem reálisan pontoznak, de szerintem megvették őket kilóra, hogy mindig az új cuccokat pár ponttal feljebb pontozzák.
Ami fura, egymás mellett hasonlítgattam, hogy még maga a 120 herzes rendszer is döcögött a p40 pro 90 herzes képfrissítéséhez képest. Olyan lomhának tűnt. Ezt nem is értem. De mivel gyönyörű a cucc - szerintem a legszebb telefon a Magic 5 pro zöld színben, ami a piacon van - ez nem is érdekelt volna, mert erősebb fényerejű és nagyobb kijelző, no meg van rendes Play aruház és tsai.
De a kamera az katasztrófa.
Zajos, színes aliasing csíkokat gyárt pl. fekete/sötét mintázatú felületeken (a p40 pro ugyanott nem), a pixel binning csak kamu benne. Ugye minden tesztelő mondja is hogy jájj, az éjszakai mód igazából nem is jobb mint az auto mód: hát persze hogy nem jobb, hiszen már nincs is benne az az algoritmus. Valami hülyeség van benne, csak azért hagyták benne mert a Samsungnak is benne van, csak kár hogy kukázták a Leica lencséket és a hozzá kitalált algoritmust.
A timelapse mód 4k széleslátóban értelmezhetetlen villogó zajokat gyárt, másrészről nem is konfigurálható, tehát gyakorlatilag használhatatlan.Egyedüli plusz, hogy a nagylátószögű kamera az tényleg nagy teret fog át a p40 prohoz képest.
Videóban talán jobb lenne (alig van különbség, szinte észrevehetetlen), de azt egy fotós ritkábban használja - kivéve timelapse mód, de az meg nem konfigurálható mint p40 pro-n. Ugye a Framelapse app 4k felbontásban meg már fizetős.
Szóval nekem nagy csalódás, ugyanúgy mint a Huawei p50 pro is. Sztem kb. ugyanaz a kamera van benne mint a p50 proban, a képeket hasonlítgatva.
Szóval aki p40 proról jön, mert ismét jó vagy attól jobb kamerát akar, az jól megszívja.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
válasz Gyulu25 #2969 üzenetére
Ez nem "a jobban lát éjszaka" kérdés, még akkor se ha jobban lát a p40 pro, hanem hogy kidobták a pixel binning algoritmust (valszeg a Leicához tartozott), ami megtévesztő "éjszakai" üzemmód elnevezést kapott. Mert hát ugye éjszaka is roppant hasznos tud lenni.
De ez az üzemmód nappal sokkal-sokkal érdekesebb és értékesebb tud lenni, akár tájkép, akár makro fotózás van. Embert ne fotózz vele, durva eredménye lesz
És így nem kell igazából összehasonlító, mert most mondom: nincs valójában éjszakai azaz pixel binning üzemmód Magic 5 pro-n. Az éjszakai üzemmód és a normál - akár pro automata - is pont ugyanazt csinálja, én nem látok értelmes különbséget közöttük Honoron.
Viszont a p40 pro-n (és ilyenkor mindig csodálkozok, hogy a userek soha nem fedezték fel, hanem csak éjszaka próbáltak valamit csinálni az "éjszakai" üzemmóddal, mer' hát hogy éjszakai van ráírva, akkor biztos tilos nappal használni ) teljesen más algoritmust, azaz a rendes pixel binning algoritmust lehet használni. Ja, ami ráadásul konfigurálható.
Próbáld meg Magic 5 pro-n konfigurálni! Nem fogod tudni, mert csak a látószögeket választhatod meg És nem csinál semmit sem valójában a normál auto/pro auto módhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
Nagyon jó a kérdés, fogalmam sincs.
Megpróbáltam először P50 pro-t. Ott láttam ezt a problémát először.
Mondom, akkor legyen Magic 5 pro, hátha maradt még minden, habár abból már tudnom kellett volna hogy nem Leica a lencse.
Úgyhogy fogalmam sincs. Xiaomi ugyan Leica, de szerintem nem tudja ezt az algoritmust és nem Huawei szintű fotós gép. De javítson ki egy Xiaomi tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
-
zed juron
aktív tag
válasz zed juron #2974 üzenetére
Felül a P40 pro pixel binnigje, alul meg a Honor imitációja.
A p40 pro olyan részleteket hozott elő, amire a Honor vak. Nyilván a Honor nagyobb látószögű (mindkettő az ultra széles látószögben készült kb. egy perc eltéréssel). Honoré csak ezt sztenderd fotó, bármelyik 200e körüli mobil tudja. Sőt, ezt tudja p40 pro is auro módban.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
-
-
zed juron
aktív tag
válasz ADAM1337 #2981 üzenetére
Ez az ún. éjszakai üzemmód nem menne pixel binning nélkül, amiben itt több képpel csinálja meg, több képből nyeri ki az infot. Azért kell több másodpercig exponálni fényes nappal is.
Ezért lesznek halvány, akár szabad szemmel nem is nagyon látható részletek is láthatóak a képen. -
zed juron
aktív tag
Nem lesz élesebb a kép, de mégis több infot tartalmaz. Tessék egy éjszakai és egy normál auto üzemmód, most fotóztam. A normál üzemmód kb. uaz mint Honoron.
Sajnos éjszakaiban nagyobbat croppol a p40 pro. De ismétlem, ez NEM FILTER!Ha filtert raknék rá, még durvább lenne a kettő között a különbség, főleg párátlanítás filterrel.
[ Szerkesztve ]
-
Bella80_
tag
Ha majd idővel le szeretném cserélni a gyári fóliát akkor hol és melyiket válasszam ami valóban bevált a kijelzőre? Üveg vagy hydrogél a jobb?
-
zed juron
aktív tag
Na mindegy, nekem ez az üzemmód nagyon fontos volt, olyant lehetett vele csinálni instant, amit DSLR-el vagy mással sem tudtam megcsinálni. Ráadásul ez mindig itt volt velem.
Aki csak auto módban, nem kreatív módon használja a fotó eszközét, annak édes mindegy milyen telefonja van szerintem, de annak tökéletes lenne egy Poco 90.000 Ft-ért is, mert annak is van majdnem ilyen kijelző (120 Hz), 512 Gb/12Gb etc.
[ Szerkesztve ]
-
Bella80_
tag
Ez az első telefonom ami beállítottam az ujjlenyomat olvasót, de egy csalódás, mert nagyon sokszor nem jó, nem ismeri fel. (arc is be van állítva)
-
zed juron
aktív tag
-
zed juron
aktív tag
De még 5x optikai zoommal is érdekes tud lenni. Na ezeket futás közben lőttem, és ilyent nem fogok tudni Honorral. Sőt, most már Huawei P50/p60-al sem lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest