Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz spe88 #25361 üzenetére

    Ezt meg tudná valaki magyarázni nekem?
    Hát megpróbálom. :)
    A díj jogos, a félreértésed pedig abból fakad, hogy nem látod pontosan, mire és hogyan szerződték a Rafinál.
    A bankok a számlák tekintetében 2 fő gyakorlatot folytatnak.
    1. Számlacsomagot kínálnak, erre szerződik az ügyfél. A számlacsomag több elemből állhat, de nem mindegyiket kötelező igénybe venni.
    A csomag kínál forintszámlát, megtakarítási számlát, devizaszámlát (akár több devizában is), stb. A forintszámla általában kötelező elem. Ilyen gyakorlatot folytat pl. a CIB.
    2. A bank külön kínálja a szolgáltatásait, nem csomagban. Az ügyfél külön szerződik pl. forint- és/vagy devizaszámlára. A szerődések egymástól függetlenek, csak az ügyfél személye közös.

    Az 1-es típusnál értelmezhető a SEPA utalás EUR-ban, mert a forint- és devizaszámla egy csomag, szerződés részét képezi. Pl. a CIB-nél ha a belföldi forintutalás díjmentes, akkor az EGT-n belüli (de nem belföldi) utalások is díjmentesek lesznek. Persze, ha forintban utalod, akkor konverziós díj lesz.
    A 2-es típus esetében más a helyzet, és idetartozik a Rafi is. A forintszámla és a devizaszámla 2, egymástól független szerződés és díjszabás.
    A Gold 2.0 esetében is ingyenes a forintszámlára indított SEPA-utalás külfödre, elektronikus csatornán keresztül. Csak a konverziós díjat kell ez esetben megfizetni.
    Mivel te a rafis devizaszámládról utaltál, ezért csak a devizaszámla díjai az irányadóak, teljesen indifferens, hogy van-e és ha van, akkor milyen forintszmlád van.

Új hozzászólás Aktív témák