Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Brandynew #19783 üzenetére

    Meg nem kell mindenkinek levénfaszoznia a másikat anélkül, hogy tisztában lenne az illető korával.

    Így van, Androidot lehet használni okostelefon és tablet nélkül is. De mondjuk amit 7.1-ben megtalálok 1 perc alatt, azt a 10-ben fél napig kell keresni, főleg ha nem tudom pontosan a funkció nevét. Az információrejtegetésnek nem fogok tapsolni, már bocs. A számítógépek kisebbek lettek, a telefonok nagyobbak, cserében trilliárdszorosára nőtt az információ mennyisége és elkezdték ezt a konzerváló "rendrakást", amitől herótom van. Elhiszem, hogy régimódi vagyok, de ne legyen minden összetologatva, kezdve a Google találataival. Régen globálisan keresett, most már elég magyarspecifikusan keres és kínlódni kell, ha több nemzetközi találatot akarsz. Plusz bejöttek az ilyen töltelék urlek meg az automatikusan fordított hülyeségek és az amúgy is megrövidített találati listát teletrollkodják ezekkel a km hosszú irreleváns címekkel.
    Tehát manapság háromszor annyit kell gyökölni, hogy a valódi, releváns infókat megtaláld, mert a Google kereső mindent is jobban akar tudni nálad. Facebookon ugyanez megy.. nem tudsz egy kommentfolyamot végigolvasni 30-40 kattintás nélkül. Facebookon keresni? Felejtsd el. Azzal szépen tönkre is vágták az egész információáramot, hogy megnehezítették a visszakereshetőséget az állandó aktualizálással. Egyszerűen úgy van kialakítva a rendszer, hogy ne is legyen se kedved, se türelmed hosszas vagy érdemi kommunikációt folytatni bármiről.
    Na ezért jobb ez a fórum. Minden visszakereshető, az aktualizálás nem megy a régi infók rovására, nincs konzerválás, rejtegetés stb..Facebooknál csak akkor tudod ezt megtenni, ha minden szart lementegetsz magadnak, hogy 3 év múlva is megtaláld.

    Szóval összegezve: ahhoz képest, hogy információs társadalomban élünk, a kedves kis rendszerek, közösségi szirszarok, keresők és kb. minden (kivéve az ilyen oldschool fórumokat) igyekszik az írásos információkat elrejteni, összetolni stb...és vannak helyette rébuszokban beszélő ikonok, smiley-k, képek, videók és innentől már csak egy lépés a képírás. :D Vissza az ókorba. :DDD Ha egy cikk három sornál több, már végig se olvassák. Ez nem jó irány. Ennek a végeredménye majd az lesz, hogy még két bennszülöttnek is gazdagabb lesz a kommunikációja, mint két "civilizált" embernek. Olyan, mintha ciki lenne a (hosszabb) írásos információt megmutatni. Ha abból indulnak ki, hogy úgy se olvassák el, akkor ez öngerjesztő folyamat, hiszen miért olvassak el olyasmit, amit nekem örökké ki kell bontogatni. Nemcsak ma, hanem állandóan!

Új hozzászólás Aktív témák