Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz tordaitibi #74459 üzenetére

    2013-ban telepítettem a tetőre egy kis napelemet, illetve építettem hozzá egy kis rendszert, saját step down konverter töltővel, illetve több szintén saját gyártmányú step up konvertert, amiről ment a régi laptopom, illetve usb telefontöltő, amiről a telefonokat, ebook olvasót töltöttem.
    A TV-nk akkor még egy hagyományos katódsugárcsöves volt, 60-70W fogyasztással, azt tápláltam az inverterrel. A jelenlegi LCD a felét fogyasztja, de nem külső tápos, így maradt az inverter, nem turkáltam benne.
    Az én inverterem is módosított színus (vagyis trapéz) hullámos volt, mindegyik eszköz gond nélkül ment róla, illetve a pillanat forrasztó páka is, amit gyakran használtam akkuról hálózat mentes körülmények között.
    Addig rendben van, hogy mindegyik kapcsoló üzemá páos berendezés egy egyenirányítóval és puffer kondival fogadja a tápot, és tökmindegy nekik, hogy 50 vagy 60 hertzet kapnak, de azért más feszültség értékek alakulhatnak ki több kilohertzes frekvencia mellett, olyat nem kötnék rá.
    Addig renben van, hogy elég széles tolerancia tartományuk van a bemeneő feszültséggel szemben (90-260V), de nem feszegetném a határokat, ha nem muszály.
    Van a neten olyan videó, amiben oroszok tesztelnek különféle berendezéseket, meddig tűrik a túlfeszültséget és érdekes, hogy telefontöltők közül az egyik már 270-280V-nál elszállt, a többi 300-320-ig bírta.

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák