Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    Egy kis segitséget szeretnék kérni (illetve inkább nagyot :) ), szeretnék egy problémára megoldást, de egyelőre nem tudom egyedül megoldani.

    A probléma: kempingezünk, ahol korlátozott az áramfogyasztás, 6A (jó esetben 10A), de van ahol még kevesebb. Van egy csomó fogyasztóm, világitás, hütők, mikro, rezsó, stb.

    Szeretnék egy olyan áramkört, ami relékkel vezérelne több dugaljat. Prioritás szerint dugdosnám be a fogyasztókat és az alacsonyabb prioritású készülék csak akkor kap áramot, ha előtte lévő eszköz nem megy (persze lehetne a ha még jut neki elv, de ez talán bonyolultabb..)
    Kicsit kifejtve. Minden "nagy" fogyasztó megy együtt az alapfogyasztókkal. Azaz a 0. prioritást nem kell kikapcsolni soha (világitás, hütő), az 1. prioritás a mikró, a 2. a rezsó, 3. fűtés, stb. Ha megy a mikro, akkor értelemszerüen, nem lehet feszültség a 2es, 3as, 4es,stb dugaljban, amint a mikro kikapcsol, visszakapcsol a fesz., persze ha nem megy mikro, de megy a rezsó, nem mehet a fűtés és igy tovább.

    Az alábbi áramváltó jónak tűnik.
    AC 1010, e mögé kellene nekem egy 12V v. 5V-ról menő áramkör, ami mondjuk tud kapcsolni egy ilyen kész relé áramkört

    Próbáltam hónapokkal ezelőtt egy próbapanelen életrekelteni egy CD4093 schmitt triggerel egy ilyen áramkört, de nem volt sok sikerélményem.

    Csinált már valaki ilyesmit?

    (Közben eszembe jutott, hogy ez is ilyesmit csinál, de ebből 5-6 db, az kész vagyon lenne!

    [ Szerkesztve ]

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák