Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Archttila

    veterán

    LOGOUT blog

    Mit gondoltok, helyesek ezek a beállítások?

    LAV video decoder:
    Hardware Acceleration: A legideálisabb, hogyha nem használunk hardveres gyorsítást, mert a többi módszer (a DXVA2 copy-back kivételével), a kép minőségét tekintve, gyengébb kontrollálhatóságot eredményez.
    1. None, tehát abban az esetben, ha a legjobb képminőségre akarunk törekedni.
    2. CUVID, Nvidia kártya esetén, a CUDA kihasználására. Manapság már nem ajánlott, de egyébként gyors, erőforrás-hatékony módszer.
    3. Intel QuickSync az újabb Intel procik esetén. Nem ajánlott.
    4. DXVA2 (native), ha a legkisebb teljesítmény befektetésével akarjuk megoldani a dekódolást. Egyébként nagy különbséget nem fogunk észrevenni a képminőségben, ha ezt választjuk. (Én konkrétan nem láttam különbséget, pedig teszteltem.)
    5. DXVA2 (copy-back), ha a legjobb képminőségre akarunk törekedni, és mindenképpen hardveres gyorsítást szeretnénk. Ezt azért mondom, mert ez a módszer szinte csak a nevében gyorsítás, ugyanis átmásolja a rendszermemóriába az anyagot, majd vissza a GPU memóriájába. Tehát erőforrás-igényes, ellenben ugyanazt a képminőséget hozza, mint a szoftveres dekódolás.

    forrás: [link]

    A másik kérdésem pedig az AUDIO részre vonatkozik. Ha nem használok Re-Clock-ot akkor visszakapcsolhatom a Bitstreaming fül alatt található formátumokat?

    LAV audio decoder:
    Bitstreaming kikapcsolása. (AC-3, DTS...) Mivel nagyon szeretnénk ReClock-ot használni és az bitstreaminggel nem működik, kénytelenek leszünk mindet kikapcsolni. Ha viszont mindenképpen szükséges, akkor le kell mondani a ReClock áldásos hatásáról. Ha bekapcsolva marad, HDMI-n az összes mehet, SPDIF-en az AC-3 és a DTS.
    – Mixing tabon belül, külön be lehet állítani, hogy milyen csatornakiosztásra keverje le. Ez abban az esetben érdekes, ha a Windows alapbeállításait megkerülve jut ki a hang (Pl. WASAPI Exclusive).
    – Don't mix Stereo sources pipa.

    forrás: [link]

    [ Szerkesztve ]

    Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Új hozzászólás Aktív témák